بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد

کمک ۹ میلیارد دلاری روسیه برای تکمیل نیروگاه هسته‌ای ترکیه

روسیه 9 میلیارد دلار بودجه اضافی برای تکمیل اولین پروژه نیروگاه هسته‌ای ترکیه اختصاص داده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۰۷ دی ۱۴۰۴ - 2025 December 28
کد خبر: ۲۹۸۰۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، آلپ ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی و منابع طبیعی، در خصوص اختصاص بودجه 9 میلیارد دلاری از سوی روسیه برای تکمیل پروژه نیروگاه هسته ای آک کویو در ترکیه اظهار داشت: این بودجه در سال‌های 2026 و 2027 برای حفظ شتاب ساخت و ساز استفاده خواهد شد.

بایراکتار خاطرنشان کرد که آنکارا انتظار دارد تنها در سال 2026 حداقل 4 تا 5 میلیارد دلار تأمین مالی خارجی داشته باشد و افتتاح رسمی این نیروگاه نیز برای همان سال برنامه‌ریزی شده است.

پروژه آک کویو، با هزینه کل بیش از 20 میلیارد دلار، به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بهره‌برداری کامل، ظرفیت تولید برق 4.8 گیگاوات داشته باشد.

پروژه تحت مدیریت شرکت انرژی هسته‌ای روسیه، روس‌اتم، در سال 2018 آغاز شد. اگرچه روس‌اتم کنترل پروژه را حفظ کرده و حق انتقال 49 درصد سهام خود را دارد، اما هنوز هیچ سرمایه‌گذاری برای مشارکت پیدا نشده است.

ساخت این نیروگاه در سال گذشته با موانع سیاسی و لجستیکی روبرو شد. در سال 2024، شرکت آلمانی زیمنس نتوانست تجهیزات الکتریکی حیاتی را تحویل دهد. همان سال الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، تأیید کرد که این وضعیت، روس‌اتم را مجبور به تغییر استراتژی تأمین خود به چین کرد.

همچنین در اوایل سال 2025، بلومبرگ گزارش داد که مسکو و آنکارا به دلیل تهدیدهای تحریم‌های ثانویه، ساختارهای پرداخت جایگزین را در نظر گرفتند. این جایگزین‌ها شامل یک توافق است که هزینه‌های نیروگاه هسته‌ای را در مقابل پرداخت‌های گاز طبیعی وارداتی توسط بوتاش از گازپروم جبران می‌کند.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه، نیز در ماه مه 2025 تأیید کرد که مستقیماً مشکلات این پروژه را به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور، منتقل کرده و از مقامات ارشد برای مذاکرات بین گازپروم و بوتاش درخواست حمایت کرده است.

روس‌اتم در اواسط سال 2025 اذعان کرد که به دلیل وتوی بخش قابل توجهی از بودجه توسط اشخاص ثالث، با مشکلات مالی مواجه است. این فشارهای مالی با اعتراض کارمندان پیمانکار فرعی به دلیل دستمزدهای پرداخت نشده، علنی شد.

پروژه آک کویو، که قرار بود اولین راکتور آن در سال 2023 راه‌اندازی شود، بارها شاهد بازنگری در جدول زمانی خود بوده است. مقامات انتظار دارند که این پروژه با این آخرین ورود سرمایه از روسیه به هدف خود در سال 2026 برسد.

کلمات کلیدی: روسیه ترکیه
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار