سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد
یادداشت محمد بکر، تحلیلگر فلسطینی؛

توطئه نتانیاهو در سوریه مورد علاقه ترامپ

جناح‌های وابسته به رئیس دولت موقت سوریه ذهنیت شورشی دارند و این چالش اساسی، شاید به طور خاص جرقه‌ای در ذهن نخست وزیر رژیم صهیونیستی باشد. وی از همان ابتدا می‌خواست جولانی بدون تردید یا مقاومت تسلیمش شود.
محمد بکر؛ تحلیلگر فلسطینی
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۳ - ۱۶ دی ۱۴۰۴ - 2026 January 06
کد خبر: ۲۹۸۷۴۲

توطئه نتانیاهو در سوریه مورد علاقه ترامپ

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رسانه‌های اجتماعی، وب سایت های خبری و کانال‌های تحلیلگران پر از این شایعه هستند که محمد جولانی، رئیس جمهور موقت سوریه شب سال نوی میلادی در کاخ ریاست جمهوری مورد اصابت گلوله قرار گرفت و صحبت از زخمی شدن و انتقالش به ترکیه برای درمان می‌شود. آیا آنچه برخی سکوها و کانال‌ها گزارش می‌دهند درست است؟ آیا طرف‌هایی هستند که برای سناریوی جنگ داخلی در سوریه تلاش و هرگونه تلاش برای ایجاد ثبات و بازسازی این کشور را تضعیف می‌کنند؟

دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با نتانیاهو شاید کاتالیزوری در راستای تثبیت «دیدگاه نتانیاهو» بوده باشد

از زمان سقوط نظام بشار اسد، دولت موقت دمشق با چالش‌های سیاسی و اقتصادی متعددی روبرو بوده است. شاید چالش‌های اقتصادی و آغاز بازسازی در مقایسه با وظیفه پیچیده‌تر، دشوارتر و سهمگین‌تر گذار موفقیت‌آمیز از مداخله نهاد‌های محلی و آغاز ایجاد ذهنیت سیاسی انعطاف‌پذیرتر که قادر به ارزیابی سیاسی از منظری کاملاً متفاوت باشد، سخت تر به نظر آید. همیشه معتقد بوده‌ام تلاش جولانی در ارائه تصویری جدید از زمان پوشیدن کت و شلوار در دیدار چهار سال پیش با روزنامه‌نگار آمریکایی، زمانی که از دولت آمریکا خواست تا هیئت تحریرالشام را از فهرست سازمان‌های تروریستی حذف کند، تنها اقدامی برای تثبیت برخی جناح‌های خاص در دولت موقت بوده است.

جناح‌های وابسته همچنان ذهنیت شورشی دارند و این چالش اساسی دولت موقت، شاید به طور خاص نقطه عطف و جرقه ای در ذهن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی باشد. نتانیاهو از همان ابتدا می‌خواست جولانی به طور مستقیم در آنچه رژیم صهیونیستی برای توطئه خود در غرب آسیا طراحی کرده بود، بدون تردید یا مقاومت تسلیم شود. این اتفاق طبق جدول زمانی نتانیاهو رخ نداد، زیرا نخست وزیر رژیم صهیونیستی از همان ابتدا به وسیله تجاوز به جنوب سوریه و اشغال سرزمین‌های جدید و چه به وسیله برجسته‌ترین اقدامش؛ یعنی هدف قرار دادن ستاد کل ارتش سوریه در ماه ژوئیه سال گذشته میلادی به دنبال ارسال مجموعه‌ای از پیام‌های سیاسی، ضدامنیتی و میدانی به دولت جولانی بود.

دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با نتانیاهو 29 دسامبر 2025 میلادی شاید کاتالیزوری برای تمام اتفاقات سوریه و منطقه به طور کلی در راستای تثبیت «دیدگاه نتانیاهو» بوده باشد، زیرا به نظر نمی‌آمد ترامپ در سخنانش در این دیدار قاطع باشد و سعی کرد با توصیف وی به عنوان نخست وزیری سرسخت که به وی فرصت عمل داده و منتظر و نظاره‌گر است، دیدگاهش را به دولت جولانی منتقل کند. این کار به وسیله لبخندی بود که نتانیاهو بر لب داشت، لبخندی که در آن زمان بیانگر «پذیرش مطلق» آنچه ترامپ می‌گفت نبود و شاید رد مطلق آن، طبق استاندارد نتانیاهو که به نظر می‌آمد بدون انتظار برای نتیجه نظارتی که ترامپ از آن صحبت می‌کرد، شروع به بریدن پنبه ای کرده بود که ترامپ بافته بود.

ایده ترور جولانی در میان بیش از یک حزب منطقه و نیز میان برخی گروه‌های پیرامونی وی مطرح است

نتانیاهو بسیار علاقه‌مند است نیروهای دموکراتیک سوریه با همان قدرت در شمال سوریه باقی بمانند. آنچه درباره عملیات نظامی مشترک سوریه و ترکیه علیه آنها گفته می‌شود، در راستای دیدگاه و طراحی نتانیاهو نیست. به همین ترتیب، درباره جنوب سوریه، هرگونه توافق امنیتی پیش‌بینی‌شده بین سوریه و رژیم صهیونیستی نباید شامل صحبت‌های سوریه در زمینه عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی در جنوب باشد و هرگونه مذاکره‌ای باید بر مبنای باقی ماندن این رژیم در منطقه جنوبی باشد که پس از سقوط نظام اسد کنترل آنجا را در دست داشت. این موضوع در راستای دیدگاه و برداشت‌های نتانیاهو از سوریه جدید است.

انتظار می‌رود مقام های سوری برای نهایی کردن توافق امنیتی احتمالی با همتایان صهیونیست خود دیدار کنند. آیا این مذاکرات این بار به بن‌بست خواهد رسید؟ آیا مذاکرات بیشتر ادامه خواهد یافت یا در آینده انجام خواهد شد؟

ایده ترور جولانی در میان بیش از یک حزب منطقه و نیز میان برخی گروه‌های پیرامونی وی مطرح است. تکیه بر نقش آفرینی اقلیت‌ها در خدمت پروژه سوریه چند حزبی است، نه سوریه‌ای یکپارچه و دومی، به نفع جریان های متعدد نیست که مهمترین آنها نتانیاهو و پروژه اش در سوریه است.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار