رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»

تحقیق صهیونیستی فاش کرد: اسرائیل ۲۰ سال جاسوس کلیدی در حماس نداشته است!

تحقیق صهیونیستی فاش کرد: اسرائیل ۲۰ سال جاسوس کلیدی در حماس نداشته است! یک تحقیق صهیونیستی فاش کرد که سرویس‌های اطلاعاتی رژیم اشغالگر از زمان خروج از نوار غزه در سال ۲۰۰۵، هیچ جاسوس مهمی در ساختار فرماندهی حماس نداشته‌اند و همین خلاء اطلاعاتی عمیق، عامل اصلی «کوری» اطلاعاتی و غافلگیری اسرائیل در جریان عملیات ۷ اکتبر بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 January 24
کد خبر: ۳۰۰۰۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی مفصل به قلم «نداف ایل» با استناد به منابع امنیتی اسرائیلی، به تشریح جزئیات یک شکست اطلاعاتی عمیق در نوار غزه پرداخت.

بر اساس این گزارش، دستگاه امنیتی داخلی (شاباک)، واحد ۵۰۴ ارتش و سازمان جاسوسی موساد، از حدود ۲۰ سال پیش که اسرائیل از نوار غزه خارج شد، نتوانسته‌اند هیچ عامل مهم یا کلیدی را در بدنه فرماندهی نظامی و سیاسی حماس حفظ کنند.

این گزارش می‌افزاید که فقدان کامل جاسوسان انسانی موثر در داخل حماس، بخش بزرگی از این «نابینایی» اطلاعاتی را توجیه می‌کند که منجر به عدم پیش‌بینی عملیات غافلگیرکننده ۷ اکتبر ۲۰۲۳ شد.
تحقیق مذکور دلیل اصلی این شکست را قطع ارتباط انسانی و برخورد فیزیکی پس از خروج اسرائیل از غزه عنوان کرده است. از سوی دیگر، اقدامات امنیتی شدید حماس در بستن منطقه، پاکسازی‌های داخلی مکرر و اعدام‌های علنی مظنونین به همکاری، کار را برای جذب عاملان جدید تقریباً غیرممکن ساخته است.

گزارش همچنین به «اعتیاد» رژیم صهیونیستی به تکنولوژی و ابزارهای واحد ۸۲۰۰ (جنگ سایبری) به عنوان جایگزین اطلاعات انسانی اشاره می‌کند و تأکید دارد که اگرچه این ابزارها تا حدی جبران‌کننده بودند، اما نتوانستند خلاء اساسی ناشی از فقدان جاسوسان انسانی را پر کنند.

این رسانه صهیونیستی صراحتاً «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را مسئول اصلی این شکست می‌داند. گزارش می‌گوید نتانیاهو تنها مسئول ثابت از سال ۲۰۰۹ بوده و تصمیمات تاکتیکی مستقیمی اتخاذ کرده که مانع از هرگونه عملیات نظامی در غزه یا ترور رهبران حماس شده است، این در حالی است که او بارها از جمله در ژوئیه ۲۰۲۳ توسط رئیس شاباک درباره «خطر جنگ» هشدار دریافت کرده بود.

همچنین در این گزارش، ادعاهای مربوط به «خیانت داخلی» یا توطئه‌هایی همچون پرونده «ساردین سبز» (که توسط یک عضو کنست راست‌افراطی مطرح شده بود) رد شده و آن را شوخی یا اطلاعات نادرست توصیف کرده است که هدف آن انحراف اتهامات از سطوح عالی به سمت دستگاه‌های امنیتی بوده است.

این گزارش در پایان خواستار تشکیل کمیته تحقیق مستقل برای عبرت‌گیری از این ماجرا شده و هشدار داده است که غافلگیری‌های استراتژیک بعدی ممکن است آخرین نقطه برای اسرائیل باشد./همشهری‌آنلاین

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار