نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

هزینه‌های امنیتی طالبان در سال ۲۰۲۵ اعلام شد

هزینه‌های امنیتی طالبان در سال ۲۰۲۵ اعلام شد  بانک جهانی در گزارشی هزینه‌های امنیتی حکومت طالبان در 9 ماهه نخست سال 2025 را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 January 27
کد خبر: ۳۰۰۳۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، بانک جهانی در گزارشی اعلام کرد حکومت طالبان در 9 ماه نخست سال مالی 2025، حدود 96.9 میلیارد افغانی را صرف هزینه‌های امنیتی کرده است.

بر اساس این گزارش، در همین بازه زمانی هزینه‌های توسعه‌ای به 15.7 میلیارد افغانی رسیده و بیش از 106 میلیارد افغانی به بخش‌های غیرنظامی و خدمات عمومی اختصاص یافته است.

این گزارش می‌افزاید افغانستان در 9 ماه نخست سال 2025 حدود 2 میلیارد افغانی کسری بودجه داشته و مجموع عواید به میزان 200.9 میلیارد افغانی، اندکی کمتر از کل هزینه‌ها به میزان 202.9 میلیارد افغانی بوده است.

بر اساس گزارش ماهانه بانک جهانی درباره وضعیت اقتصاد افغانستان در ماه دسامبر، این کشور همچنان تحت فشار بازگشت گسترده مهاجران و ادامه بسته‌ماندن مرزها با پاکستان قرار دارد و با وجود تورم پایین و افزایش نسبی درآمدهای دولتی، ضعف سرمایه‌گذاری مانع رشد پایدار و افزایش بهره‌وری شده است.
در این گزارش آمده است که پیش‌بینی می‌شود درآمد سرانه در سال مالی 2025 حدود 4 درصد کاهش یابد و فقر در سطح گسترده ادامه داشته باشد.

این در حالی است که ارزش پول افغانی در ماه دسامبر تقویت شده، اما کسری تجاری به دلیل افزایش واردات و هزینه‌های حمل‌ونقل، 19 درصد افزایش یافته است.

از نظر تجاری، صادرات افغانستان به پاکستان همچنان کاهش یافته و سهم این کشور در دسامبر به 2.9 درصد رسیده است؛ اما در مقابل، هند به بزرگترین مقصد صادراتی افغانستان تبدیل شده و بیش از 61 درصد صادرات این کشور را در ماه دسامبر به خود اختصاص داده است.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد با وجود فشارهای اقتصادی و محدودیت‌های تجاری، وضعیت مالی حکومت و ثبات نسبی بازار ارز همچنان حفظ شده است./تسنیم

کلمات کلیدی: طالبان
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار