۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران

شکاف میان ریاض و ابوظبی؛ شکایت بلندبالای ولیعهد سعودی از امارات

شکاف میان ریاض و ابوظبی؛ شکایت بلندبالای ولیعهد سعودی از امارات مقام‌های آمریکایی و غربی به میدل ایست آی گفته‌اند که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان، نامه‌ای «بلندبالا» به «طحون بن زاید»، مشاور امنیت ملی امارات، ارسال کرده و در آن از فعالیت‌های امارات در سودان و یمن شکایت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 February 21
کد خبر: ۳۰۲۳۲۲

به گزارش راهبردمعاصر، این نامه که چند هفته پیش ارسال شده، فهرست مفصلی از شکایات عربستان سعودی علیه امارات را ارائه می‌دهد، حتی با وجود اینکه پیشنهاد میانجیگری از طریق «خالد بن سلمان»، وزیر دفاع عربستان و برادر و مشاور ولیعهد، را نیز داده است.

بنا بر گزارش ایسنا، در این نامه به طحون، که ملقب به «شیخ جاسوس» است، گفته شده که عربستان سعودی دیگر نمی‌تواند جنگ داخلی سودان را «تحمل» کند، در حالی که همسایه‌اش از نیروهای پشتیبانی سریع شبه‌نظامی (RSF) حمایت می‌کند. علاوه بر این، مداخله نظامی عربستان در یمن را برای امنیت ملی این پادشاهی ضروری دانست.

عربستان در ماه دسامبر به متحدان جدایی‌طلب امارات در جنوب یمن حمله کرد و از آن زمان به دنبال بیرون راندن کامل همسایه خود از این کشور است. این نامه مجدداً تأکید کرد که عربستان یمن را حوزه نفوذ خود می‌داند و ریاض قصد دارد «مسئولیت» این کشور جنگ‌زده در مرز جنوبی خود را بر عهده بگیرد.
شکایات مطرح شده در این نامه قبلاً به صورت عمومی و خصوصی تکرار شده است، اما تصمیم به اشاره به ایالات متحده قابل توجه است. مقام‌های آمریکایی و غربی آشنا گفتند که این نامه حاوی بخش امضا نیست، اما واشنگتن ارزیابی کرده است که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد، ارسال شده است.

دولت ترامپ در مورد اختلاف بین دو متحد خلیج فارس خود نسبتاً ساکت بوده است. یک مقام غربی گفت که امارات متحده عربی در پاسخ به این سوال که آیا پذیرای میانجیگری پشت صحنه ایالات متحده خواهد بود، طفره رفت.

یک مقام غربی به میدل ایست آی گفت که به نظر می‌رسد این نامه با در نظر گرفتن واشنگتن نوشته شده است و در عین حال که بر «روابط برادرانه» بین آنها تأکید می‌کند، به مسائل پادشاهی با امارات متحده عربی نیز اشاره می‌کند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، این هفته برای اولین بار به طور علنی به این جدایی اذعان کرد. او به خبرنگاران گفت: «آنها واقعاً اختلاف دارند» و افزود که می‌تواند «آن را به راحتی حل کند».

در این نامه آمده است که عربستان از اینکه امارات معتقد است ریاض به آمریکا برای تحریم آن فشار آورده، شوکه شده است.

ترامپ علناً تأیید کرد که عربستان از او خواسته است در این درگیری مداخله کند، اگرچه نامی از امارات نبرد. برخی از تحلیلگران گمان می‌کنند که لابی‌گری عربستان آخرین عامل بود که امارات را به حمایت از حمله گسترده نیروهای جدایی‌طلب در یمن در ماه دسامبر ترغیب کرد. 

بن‌سلمان در نامه خود گفته است که عربستان تصمیم امارات برای ارسال کمک نظامی به شورای انتقالی جنوب (STC) بدون تأیید ریاض را به عنوان «خط قرمز» می‌بیند. عربستان اواخر دسامبر یک محموله سلاح اماراتی را در بندر مکلا بمباران کرد. سپس برای اخراج اعضای شورای انتقالی از یمن، پشتیبانی هوایی و اطلاعاتی در اختیار دولت یمن که از نظر بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است، قرار داد.

در این نامه، امارات به دلیل سازماندهی یک عملیات مخفیانه در اوایل ژانویه برای بیرون راندن «عیدروس الزبید»، رهبر سابق شورای انتقالی، از یمن پس از متهم شدن به خیانت بزرگ، مورد انتقاد قرار گرفته است. این مکاتبات، نقش کلیدی طحنون را به عنوان یک مشکل‌گشا برای امارات برجسته می‌کند.طحنون یکی از شش برادری است که ناظران خلیج فارس آنها را «بنی فاطمه» می‌نامند. این شش برادر، پسران زاید بن سلطان آل نهیان، بنیانگذار امارات، و فاطمه بنت مبارک الکتبی، همسر هستند. این فهرست شامل محمد بن زاید، رئیس جمهور امارات، نیز می‌شود. طحنون که به خاطر عینک آفتابی خلبانی معروفش که به دلیل بیماری چشمی از آن استفاده می‌کند، شناخته می‌شود، یک تریلیون دلار از ثروت ملی ابوظبی را به خارج از کشور منتقل کرده است. او به عنوان مشاور امنیت ملی، به نمایندگی از برادرش در دیپلماسی رفت و برگشت نیز فعالیت می‌کند. مقامات فعلی و سابق آمریکایی و عربی که با طحنون ملاقات کرده‌اند، او را عملگراتر از برادرش توصیف می‌کنند. به عنوان مثال، طحنون رهبری احیای روابط بین امارات و قطر را پس از محاصره قطر در سال ۲۰۱۷ بر عهده گرفت.

این نامه تأکید می‌کند که مدیریت این اختلاف برای هر دو طرف یک امر خانوادگی خواهد بود./ایسنا

کلمات کلیدی: امارات
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار