تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان همزمان با آغاز مذاکرات بیروت و تل‌آویو آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده

عراقچی: انتخاب رهبر جدید فقط به مردم ایران مربوط است/ باید پایانی دائمی برای جنگ ایجاد شود

عراقچی: انتخاب رهبر جدید فقط به مردم ایران مربوط است/ باید پایانی دائمی برای جنگ ایجاد شود وزیر خارجه ایران ضمن انتقاد از اظهارات مداخله‌جویانه رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر انتخاب رهبر جدید ایران، گفت که این وظیفه مردم است تا رهبر جدید خود را تعیین کنند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۳ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 March 08
کد خبر: ۳۰۳۵۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه با حضور در برنامه «ملاقات با مطبوعات» از تلویزیون خبری «ان‌بی‌سی‌نیوز» بیان کرد: «ایران اجازه دخالت خارجی در امور داخلی خود را نخواهد داد.»

عراقچی که به‌طور تماس ویدئویی با این برنامه ارتباط برقرار کرده، تاکید کرد: «این وظیفه مردم ایران است که رهبر جدید خود را انتخاب کنند. این فقط به مردم ایران مربوط است و به هیچ‌کس دیگری مربوط نیست.»

وی افزود: «رهبر جدید به‌زودی توسط مجلس خبرگان انتخاب خواهد شد و رئیس‌جمهور، کابینه و مجلس همگی به وظایف خود ادامه می‌دهند.»

وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای رهبر بعدی ایران خواهد بود، پاسخ داد: «کسی در این باره اطلاعی ندارد؛ شایعات زیادی مطرح است، اما باید منتظر بمانیم تا مجلس خبرگان تشکیل جلسه دهد و رأی‌گیری انجام شود.»

عباس عراقچی با اشاره به توانایی نظامی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: «ما توانایی تولید موشک را داریم، اما از قصد برد خود را به کمتر از ۲۰۰۰ کیلومتر محدود کرده‌ایم، زیرا نمی‌خواهیم هیچ‌کس دیگری در جهان ما را به‌عنوان یک تهدید احساس کند.»

او با بیان اینکه در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای افزایش برد موشک‌ها وجود ندارد، گفت: «هیچ مدرکی، هیچ اطلاعاتی، هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد ایران در حال توسعه موشک‌های دوربرد است، چه برسد به موشک‌هایی که می‌توانند به ایالات متحده برسند.»

وزیر خارجه ایران درباره شجاعت سربازان ایرانی خاطر نشان کرد: «ما سربازان بسیار شجاعی داریم که منتظر هر دشمنی هستند که وارد خاک ما شود تا با آنها بجنگند، آنها را نابود کنند و بکشند. این مسئله در روز‌های آینده، سال‌های آینده و همیشه در ایران وجود خواهد داشت. ما مردمی شجاع هستیم. ما تمدن بزرگی داریم. ما هزاران سال از سرزمین خود دفاع کرده‌ایم و تا جایی که لازم باشد به این کار ادامه خواهیم داد.»

خبرنگار در ادامه این مصاحبه به جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی در مدرسه دخترانه میناب هرمزگان اشاره کرد.

عراقچی درباره ادعای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که مدعی شده بود این جنایت کار آنها نیست، گفت: «این حرف واقعاً خنده دار است! آن مدرسه متعلق به ماست، آن دانش‌آموزان فرزندان ما هستند. آنها توسط یک جنگنده آمریکایی هدف قرار گرفته و کشته شده‌اند. چگونه ممکن است ایران مسئول باشد؟ آیا ما این جنگ را آغاز کرده‌ایم؟ آیا ما به مردم خود حمله کرده‌ایم؟ خیر. ما در حال مذاکره با ایالات متحده بودیم و در میانه مذاکرات و دیپلماسی، آنها تصمیم گرفتند به ما حمله کنند. آنها به بسیاری از مکان‌ها از جمله مدارس و بیمارستان‌ها حمله کرده‌اند و شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد این مدرسه توسط یک جنگنده آمریکایی هدف قرار گرفته است. اگر آمریکا نبود، پس چه کسی بوده است؟ شاید اسرائیل. اما روشن است که چه کسانی به ما حمله می‌کنند.»

وی در پاسخ به این سوال که «ترامپ گفته یکی از دلایل آغاز این جنگ این بوده که ایران موشک‌هایی در اختیار دارد که می‌تواند اروپا و پایگاه‌های آمریکا را هدف قرار دهد و به‌زودی قادر خواهد بود خاک آمریکا را نیز هدف بگیرد. آیا ایران قصد حمله مستقیم به آمریکا را داشت؟» گفت: این ادعا درست نیست و در واقع اطلاعات نادرست است. ما توانایی تولید موشک داریم، اما عمداً برد موشک‌های خود را به کمتر از دو هزار کیلومتر محدود کرده‌ایم تا به عنوان تهدیدی برای دیگران تلقی نشویم. هیچ برنامه‌ای برای افزایش برد موشک‌ها بیش از حد کنونی آغاز نکرده‌ایم؛ بنابراین هیچ مدرک یا اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهد ایران در حال توسعه موشک‌های دوربرد است؛ چه برسد به موشک‌هایی که بتوانند به ایالات متحده برسند.

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از روسیه کمکی دریافت می‌شود، گفت: «همکاری نظامی بین ایران و روسیه چیز جدیدی نیست. این یک راز نیست. در گذشته بوده و هنوز هم وجود دارد و در آینده نیز ادامه خواهد یافت.»

او همچنین در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اینکه آیا روسیه در یافتن نیرو‌های آمریکایی کمکی ارائه می‌دهد، گفت: «من اطلاعات نظامی دقیقی ندارم. تا آنجا که می‌دانم ما همکاری بسیار خوبی با روسیه داریم. آنها در جهات مختلفی به ما کمک می‌کنند و من اطلاعات دقیقی ندارم.»

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر عذرخواهی «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران از کشور‌های همسایه اظهار کرد: «اولاً، عذرخواهی در فرهنگ ما نشانه عزت و قدرت است. ثانیاً، او از مردم منطقه به خاطر ناراحتی‌هایی که به دلیل این تجاوز ایالات متحده و تلافی ما با آن مواجه شده‌اند، عذرخواهی کرد.»

وی افزود: «بنابراین، در واقع این رئیس‌جمهور ایالات متحده است که باید از مردم منطقه و مردم ایران به خاطر کشتار‌ها و ویرانی‌هایی که علیه ما انجام داده‌اند، عذرخواهی کند.»

عراقچی تاکید کرد: «وقتی اسرائیل در ماه ژوئن شروع به حمله به ما کرد، می‌دانیم که ترامپ از همین عبارت استفاده کرد «تسلیم بی‌قید و شرط». این توییتی بود که او نوشت و این اتفاق نیفتاد.»

او همچنین افزود: «ما مقاومت کردیم و پس از ۱۲ روز اسرائیلی‌ها درخواست آتش‌بس بی‌قید و شرط کردند. ما هرگز تسلیم نمی‌شویم. ما تا هر زمان که لازم باشد به مقاومت ادامه می‌دهیم. ما به دفاع از خود ادامه می‌دهیم و از خاک، مردم و عزت خود دفاع می‌کنیم؛ و عزت ما فروشی نیست.»

وزیر خارجه کشورمان درباره شروط ایران برای پایان این جنگ گفت: در حال حاضر هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم. این بار شرایط با دفعه قبل متفاوت است. دفعه قبل آنها به ما حمله کردند، مردم ما را کشتند و زیرساخت‌های ما را تخریب کردند و سپس درخواست آتش‌بس دادند. ما با حسن نیت آن را پذیرفتیم، زیرا فقط در حال دفاع از خود بودیم. وقتی تجاوز متوقف شد، ما نیز متوقف شدیم. اما این اقدام به صلح منجر نشد. امسال دوباره به ما حمله کردند، دوباره مردم ما را می‌کشند؛ دختران، دانش‌آموزان. آنها به بیمارستان‌ها، تأسیسات آب شیرین‌کن، پالایشگاه‌ها و بسیاری از نقاط دیگر حمله می‌کنند. مردم کشته شده‌اند و بسیاری از مکان‌ها ویران شده‌اند. حالا دوباره درخواست آتش‌بس دارند. این‌گونه نمی‌شود. باید پایانی دائمی برای جنگ ایجاد شود و تا زمانی که به چنین نقطه‌ای نرسیم، فکر می‌کنم لازم است برای امنیت مردم‌مان به مبارزه ادامه دهیم.

عراقچی درباره احتمال بازگشت تهران به میز مذاکره و پایان دادن به این درگیری نظامی و موافقت با آتش بس گفت: ابتدا باید توضیح دهند چرا این تجاوز را آغاز کردند، سپس می‌توان درباره آتش‌بس صحبت کرد. البته هیچ‌کس خواهان ادامه جنگ نیست. این جنگ، جنگ ما نیست و انتخاب ما نبوده است.

وی ادامه داد: این جنگ از سوی ایالات متحده و اسرائیل به ما تحمیل شده است. آنها بدون تحریک، بدون توجیه و به شکل غیرقانونی این جنگ را آغاز کردند. آنچه ما انجام می‌دهیم دفاع مشروع است و کاملاً حق داریم از خود دفاع کنیم؛ بنابراین منصفانه نیست که آنها تجاوز را متوقف کنند و سپس از ما بخواهند ما هم متوقف شویم. همان‌طور که گفتم، این بار شرایط متفاوت است.

وزیر امورخارجه در باره شلیک موشک‌های ایرانی به ۱۳ کشور منطقه گفت: اگر تصور شود که ایران به همسایگانش حمله کرده، آن تصور اشتباه است. ما به همسایگان خود حمله نکرده‌ایم. ما پایگاه‌ها و تأسیسات آمریکایی را هدف قرار داده‌ایم که متأسفانه در خاک کشور‌های همسایه ما قرار دارند؛ بنابراین ما همسایگان خود را هدف قرار نداده‌ایم؛ ما آمریکایی‌هایی را هدف قرار می‌دهیم که به ما حمله کرده‌اند. ما در حال پاسخ دادن هستیم. این ما نبودیم که جنگ را آغاز کردیم؛ این آمریکا بود که علیه ما جنگ را شروع کرد و ما صرفاً از خود دفاع می‌کنیم. روشن است که موشک‌های ما به خاک آمریکا نمی‌رسند. کاری که می‌توانیم انجام دهیم هدف قرار دادن پایگاه‌ها و تأسیسات آمریکایی در اطراف خود است که متأسفانه در خاک کشور‌های همسایه قرار دارند./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار