تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید ادعای کاتس: به حضور تروریست کت و شلواری جولانی در سوریه نیازی نداریم! بن‌گویر: باید کل لبنان را به آتش‌ بکشیم درخواست ۸۰ میلیارد دلاری پنتاگون پس از جنگ ایران ویتکاف: بازرسان آژانس انرژی اتمی به ایران می‌روند ترامپ: قرار نیست آمریکا به ایران ۳۰۰ میلیارد دلار بدهد سنت‌کام رسما رفع محاصره علیه ایران را اعلام کرد ونس: به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم نخواهیم داد
غلامرضا کحلکی، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

شکست آمریکا در ائتلاف‌سازی علیه ایران 

غلامرضا کحلکی، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه کشورهای منطقه به توهم امنیتی رؤسای جمهور آمریکا پی برده‌اند، گفت: رئیس‌جمهور آمریکا در زمینه اجماع سازی بین‌المللی علیه ایران شکست خورده است.
غلامرضا کحلکی؛ کارشناس سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 March 16
کد خبر: ۳۰۴۰۳۱

شکست آمریکا در ائتلاف‌سازی علیه ایران 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ادامه جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران می‌تواند پیامدهای گسترده‌ برای آمریکا در غرب آسیا داشته باشد. کارشناسان معتقدند طولانی شدن جنگ امکان دارد به افزایش نفوذ قدرت‌هایی مانند چین و روسیه در منطقه منجر شود.

ادامه درگیری با ایران نه‌تنها آینده امنیتی غرب آسیا را با بی ثباتی بیشتر روبه‌رو می‌کند، بلکه می‌تواند بر موازنه قدرت در نظام بین‌الملل تأثیر بگذارد.

سیاستمدار گستاخی مانند ترامپ که به دنبال نمایش قدرت است، درباره تقابل با قدرتی مانند ایران بسیار شتاب زده عمل کرد

غلامرضا کحلکی، کارشناس سیاست خارجی درباره ایجاد شکاف میان آمریکا و کشورهای غربی و منطقه ای و شکست پروژه ائتلاف سازی نظامی آمریکا علیه ایران به «راهبرد معاصر» گفت: آمریکا مبتنی بر مدل ساختاری برای کنشگری هژمون ها رفتار می کند و با رویکرد هژمون گرایانه در عرصه بین المللی به دنبال نمایش قدرت است. 

وی افزود: آمریکا تلاش می کند این‌گونه وانمود کند دست برتر درعرصه بین الملل دارد، لذا تاکنون سعی کرده است این پیام را به جهان القا کند که در صورت پیروی و همراهی با وی امنیت تضمین می شود.

کارشناس سیاست خارجی درباره چرایی حمله آمریکا به ایران و افتادن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دام بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی عنوان کرد: با توجه به اینکه ترامپ مایل بود قدرت‌ آمریکا را به رخ رقبا و جهانیان بکشد، به واسطه ارزیابی های غلط نتانیاهو و سران جنگ طلب و کودک کش صهیونیسم وارد عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران شد. این حمله ناکام ترامپ را عصبی کرده است، زیرا نتوانست نظام جمهوری اسلامی را تغییر دهد و ارتباط بین حاکمیت و بدنه نظام با اجتماع مستحکم است.

کحلکی یادآور شد: ترامپ با توجه به ارزیابی های غلط رژیم صهیونیستی گمان می‌کرد با حمله برق آسا مانند جنگ تحمیلی 12 روزه و حتی کمتر از آن، با ترور و شهادت رهبر انقلاب و فرماندهان ارشد جمهوری اسلامی، توطئه تغییر نظام را که مدت‌هاست رؤیاپردازی می‌کند، محقق کند اما متحمل شکست سنگینی شد.

وی گفت: سیاستمدار گستاخی مانند ترامپ که به دنبال نمایش قدرت است، درباره تقابل با قدرتی مانند ایران بسیار شتاب زده عمل کرد و این شتاب زدگی بدون شناخت دقیق از جامعه اسلامی باعث شود برخلاف تصورات واشنگتن، تحولاتی در ایران رخ دهد و شاهد تقویت اتحاد درونی و انسجام پیرامون محور تمامیت ارضی باشیم.

کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: برخلاف خواسته ترامپ و نتانیاهوی کودک کش، اتحاد درونی و انسجام سرزمینی مردم با بدنه حاکمیتی موجب تثبیت قدرت و حاکمیت ملی شد. معرفی امام خامنه‌ای (حفظه‌الله)، شخصیتی فرهیخته، جوان و شاخص به عنوان سومین رهبر انقلاب اسلامی دشمن را بسیار شوکه کرد، زیرا گمان می کردند با ترور رهبر شهید انقلاب اسلامی ایران دچار بحران جانشینی و از هم پاشیدن انسجام درونی می شود.

توهم امنیت سازی آمریکا نزد اعراب فرو ریخت، لذا به درستی متوجه شده اند با ائتلاف امنیتی با آمریکا نمی توانند بقای خود را تضمین کنند

کحلکی درباره شکست ائتلاف سازی نظامی ترامپ علیه ایران گفت: ترامپ در زمینه اجماع سازی بین المللی علیه ایران شکست خورده است. شتاب زدگی و ضعف اجرایی عملکردهای ترامپ برای متحدانش و سایر دولت‌ها و ملت‌های جهان آشکار شده است، لذا رئیس‌جمهور آمریکا نتوانسته است و نمی تواند متحدان سنتی خود را به اجماع برای ادامه حمله علیه ایران وادار کند؛ به‌نحوی که شاهد بودیم فرانسه از انتقال ناو هواپیمابر خود به منطقه انصراف داد و اعلام کرد وارد عرصه حمله به ایران نمی شود.

وی درباره فروریختن توهم امنیت ساز آمریکا برای کشورهای منطقه عنوان کرد: کشورهای منطقه به‌تدریج به توهم امنیتی ای که رؤسای جمهور آمریکا دهه های گذشته بسیار گران به آن‌ها فروختند پی بردند. توهم امنیت سازی آمریکا نزد اعراب فرو ریخت، لذا به درستی متوجه شده اند با ائتلاف امنیتی با آمریکا نمی توانند بقای خود را تضمین کنند.

تحلیلگر مطالعات تروریسم بیان کرد: جنگ تحمیلی علیه ایران بیش از اینکه اهداف آمریکا را برای تغییر حاکمیت ایران محقق کند، ترامپ را به خواسته اش یعنی عملیاتی برق آسا برای تغییر نظام برساند و موجب قطع ارتباط بدنه مردمی با حاکمیت و خلاء قدرت شود، باعث خلاء هژمونیک برای آمریکا شد. هژمونی و توهم امنیت ساز آمریکا در منطقه شکست، از این رو دنیای آینده، دنیای تغییر قطب بندی ها در عرصه بین الملل است.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار