آیت الله جنتی: هیئت های اجرایی افراد آلوده به فساد را تایید نکنند-راهبرد معاصر
لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد

آیت الله جنتی: هیئت های اجرایی افراد آلوده به فساد را تایید نکنند

دبیرشورای نگهبان در توصیه ای خطاب به هیئت های اجرایی انتخابات از آنها خواست با لحاظ کردن حق کاندیدا و مردم در فرایند انتخابات، افراد آلوده به فساد و فاقد شرایط را تایید نکنند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 11
کد خبر: ۳۰۵۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمتر از هفتاد و پنج روز تا زمان برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی زمان باقی مانده است. در این میان ثبت نام قریب به ۱۶ هزار داوطلب به پایان رسیده و در گام بعدی، هیئت های اجرایی انتخابات بر آنند تا با استعلام از مراجع چهارگانه به بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات بپردازند.

 

در این میان صبح امروز جلسه شورای نگهبان با حضور همه‌ اعضای فقیه و حقوقدان این شورا و به ریاست آیت الله جنتی برگزار شد. دبیر شورای نگهبان در این جلسه توصیه هایی را خطاب به هیئت های اجرایی انتخابات بیان کرد.

 

در ابتدای این جلسه آیت الله جنتی در نطق پیش از دستور خود با اشاره به ثبت نام بیش از ۱۶ هزار نفر برای نامزدی در انتخابات مجلس یازدهم و آغاز فرآیند بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی تصریح کرد: از اعضای هیات‌های اجرایی در سراسر کشور می‌خواهیم که بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس را با دقت زیاد انجام دهند و مراقبت کنند تا حق کسی ضایع نشود.

 

وی افزود: در بررسی صلاحیت‌ها، حق کاندیداها و حق مردم هر دو باید حفظ شود و داوطلبانی که دارای شرایط هستند، در هیات‌های اجرایی رد صلاحیت نشوند و افرادی که آلوده به فساد یا فاقد شرایط هستند نیز تأیید نشوند.

 

دبیر شورای نگهبان با تاکید بر نقش نظارتی شورای نگهبان بر عملکرد هیات‌های اجرایی، ابراز امیدواری کرد که دقت کافی در انطباق شرایط و موانع نمایندگی مجلس با وضعیت داوطلبان توسط هیات‌های اجرایی صورت گیرد تا شاهد بی دقتی در بررسی صلاحیت‌ها از سوی آن‌ها نباشیم.

 

وی خطاب به هیات‌های اجرایی متذکر شد: اگر دقت کافی در بررسی صلاحیت‌ها صورت گیرد و نسبت به فساد اقتصادی، فساد اخلاقی و ضدیت با حاکمیت مسامحه‌ای نشود، دیگر شاهد شکایت کمتر داوطلبان به شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌هایشان خواهیم بود.

 

آیت الله جنتی در ادامه با اشاره به ثبت نام افرادی برای نمایندگی در انتخابات اولین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان گفت: طبق قانون بررسی صلاحیت‌های انتخابات مجلس خبرگان بر عهده شورای نگهبان است و باید داوطلبان نامزدی در این مجلس شرایطی چون اشتهار به دیانت و وثوق و شایستگی اخلاقی، اجتهاد در حد قدرت استنباط بعضی از مسائل فقهی، بینش سیاسی و اجتماعی و آشنایی به مسائل روز، معتقد بودن به نظام جمهوری اسلامی و نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی را داشته باشند.

 

وی با تاکید بر اینکه احراز چنین شرایطی در این تعداد از داوطلبان آن هم در این مدت کوتاه، کار بسیار مشکلی است، تصریح کرد: شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها چه در انتخابات مجلس شورای اسلامی و چه مجلس خبرگان رهبری با دقت، اسناد و شرایط تک تک داوطلبان را بررسی می‌کند و هرگز تحت فشار و درخواست‌های غیرقانونی قرار نمی‌گیرد.

 

توصیه آیت الله یزدی؛ تایید و پاسخ کدخدایی

 

پیش از آغاز دستور کار جلسه، آیت الله محمد یزدی از فقهای شورای نگهبان در توصیه‌ای خواستار توجه بیشتر اعضای شورای نگهبان نسبت به اعتراضات داوطلبان فاقد شرایط و رد صلاحیت شده و بررسی دقیق آن‌ها همراه با سعه صدر در شنیدن اعتراضات آن‌ها شد که کدخدایی قائم مقام دبیر در این خصوص توضیحاتی ارائه کرد.

 

عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و قائم مقام دبیر شورای نگهبان با تأیید توصیه‌های آیت الله یزدی، تاکید کرد: از حدود یک سال پیش بسیاری از افراد و چهره‌هایی که در دوره‌های گذشته رد صلاحیت شده بودند به بنده و برخی دیگر از اعضای شورای نگهبان مراجعه کردند و از وضعیت پرونده خود مطلع شدند.

 

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه بارها در رسانه‌ها اعلام کرده‌ایم که دلایل عدم احراز یا رد صلاحیت را به خود افراد اعلام می‌کنیم و اگر کسی پرسشی درباره پرونده خود دارد می‌تواند از شورای نگهبان بپرسد، افزود: در این ایام نیز به تعداد مراجعات به شورای نگهبان افزوده شده و ما نیز دلایل خود را به افراد اعلام می‌کنیم و از کارشناس مربوطه خواسته‌ایم دلایل قانونی و مستند خود را به فرد اعلام کنند.

 

وی بیان کرد: اگر افراد در این مراجعات مدارک و مستندات جدیدی داشته باشند، آن‌ها را ضمیمه به پرونده هایشان می‌کنیم تا در بررسی‌های مجدد مورد توجه قرار گیرد و حقی از کسی ضایع نشود.

 

قائم مقام دبیر شورای نگهبان ادامه داد: در جلسات هیات مرکزی نظارت بر انتخابات تأکید می‌شود که کلیه گزارشات با مستندات و ادله کافی همراه باشد و گزارشات مراجع چهارگانه نیز با دقت بررسی می‌شود.

 

در ادامه جلسه و پس از اظهارات کدخدایی و سایر اعضا، رسیدگی به دستور کار شورای نگهبان آغاز شد.

 

گفتنی است طبق جدول زمانبندی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، پس از اتمام ثبت‌نام‌ها، فرآیند بررسی سوابق داوطلبان در مراجع چهارگانه آغاز و بررسی صلاحیت داوطلبان در هیأت‌های اجرایی تا ۲۶ آذر صورت می‌گیرد و پس از ابلاغ نتایج بررسی‌ها به داوطلبان توسط فرماندار مرکز حوزه انتخابی، داوطلبان در صورت اعتراض به نظر هیأت‌های اجرایی می‌توانند از ۲۸ آذر تا ۱ دی ماه به هیأت نظارت استان شکایت خود را اعلام کنند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار