ورود وزارت میراث فرهنگی به مسئله معافیت مالیاتی هنرمندان-راهبرد معاصر

ورود وزارت میراث فرهنگی به مسئله معافیت مالیاتی هنرمندان

در تداوم پافشاری وزیر ارشاد جهت وضع معافیت مالیاتی برای هنرمندان؛ وزیر میراث فرهنگی نیز به میدان آمده و با نوشتن نامه خطاب به جهانگیری خواستار اِعمال معافیت مالیاتی برای شماری از اهالی فرهنگ و هنر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۸ - ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 11
کد خبر: ۳۰۵۲۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ مبحث معافیت مالیاتی هنرمندان این روزها به یکی از جنجالی ترین مباحث رسانه ای تبدیل شده است. جمع وسیعی از منتقدین با اشاره به درآمدهای گزاف بسیار از سلبریتی ها به طرح یاد شده انتقاد کرده و خواستار اصلاح آن شده اند.

 

همه چیز پیرامون معافیت مالیاتی هنرمندان از نامه صالحی به شماری از اعضای کابینه آغاز شد. سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پی قوت گرفتن حذف معافیت مالیاتی اهالی فرهنگ، رسانه و هنر، در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی، خواستار بازنگری در این تصمیم شد.

 

سید عباس صالحی صبح امروز و در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت نیز درباره معافیت مالیاتی سلبریتی‌ها، اظهار کرد: «در مسیر بودجه تبصره‌ای آمد که این موضوع می‌توانست برای اهالی فرهنگ و هنر کشور خطرناک باشد».

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه طبق برآورده‌ این وزارتخانه چند صد هزار نفر از اهالی فرهنگ و هنر کشور درآمدی کمتر از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارند، افزود: «بودجه ۹۹ حقوق زیر ۳ میلیون تومان را از مالیات معاف کرده بود که این تبصره در راستای همین موضوع است».

 

وی ادامه داد: «بیشتر اهالی حوزه فرهنگ و هنر حقوق‌شان بسیار معمولی است و پایین‌تر از کارمندان حقوق می‌گیرند».

 

در ادامه فشارهای وارده برای کسب معافیت مالیاتیی؛ معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی از نامه‌ مونسان به معاون اول رئیس جمهور و وزیر اقتصاد و دارایی درباره حذف ماده ۱۴۲ قانون مالیات‌های مستقیم خبر داده است.

 

پویا محمودیان، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، با اشاره به دغدغه برخی از هنرمندان درباره حذف ماده ۱۴۲ قانون مالیات‌های مستقیم در پیش‌نویس لایحه اصلاحی برخی از قوانین و مقررات مالیاتی تدوین‌شده در دفتر پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی کشور، گفت: هنرمندان حوزه صنایع‌دستی در این خصوص دغدغه و نگرانی نداشته باشند، چرا که موضوع جلوگیری از حذف این ماده، در حال پیگیری است.

 

وی گفت: وزیر میراث فرهنگی در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهوری و نیز به وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به ارزش‌های والای فرهنگی، هنری و سایر ویژگی‌های مادی و معنوی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، خواستار جلوگیری از حذف ماده مذکور (۱۴۲) شده است.

 

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه با بیان این که تعداد بسیار زیادی از فعالان حوزه صنایع‌دستی را بانوان تشکیل می‌دهند، اضافه کرد: بانوان بخش زیادی از جامعه هنرمندان صنایع‌دستی را تشکیل می‌دهند که در این میان تعداد زیادی از آنان بانوان سرپرست خانوار هستند، به‌طور حتم باقی ماندن این ماده و جلوگیری از حذف آن می‌تواند باعث حمایت هرچه بیشتر از فعالان صنایع‌دستی خصوصا بانوان سرپرست خانوار فعال در این حوزه باشد.

 

محمودیان یادآور شد: یکی از نکات مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که در رابطه با اصحاب فرهنگ و هنر نیز این مسئله در پیش‌نویس لایحه بودجه ۹۹ ذکر شده بود که بعدا حذف شد، اما درباره هنرمندان صنایع‌دستی این موضوع در پیش‌نویس لایحه بودجه سال ۹۹ اصلا نیامده بود. ماده ۱۴۲ قانون مالیات‌های مستقیم در پیش‌نویس لایحه اصلاح برخی از قوانین و مقررات مالیاتی تدوین شده در دفتر پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی کشور حذف شده که به‌طور جدی به دنبال باقی ماندن این ماده و جلوگیری از حذف آن هستیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده