تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند

استعفای دو وزیر درپی تعلیق قرارداد اف-۱۶

استعفای دو وزیر درپی تعلیق قرارداد اف-۱۶ وزرای امور خارجه و دفاع پرو در اعتراض به تصمیم رئیس جمهور موقت کشورشان برای متوقف کردن قرارداد خرید ۲۴ فروند جنگنده اف-۱۶ آمریکایی استعفا دادند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 23
کد خبر: ۳۰۶۳۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، «خوزه ماریا بالکازار» رئیس جمهور موقت پرو روز سه‌شنبه اعلام کرد که قرارداد خرید ۲۴ فروند جنگنده اف-۱۶ آمریکایی به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار را به حالت تعلیق درآورده است.پس از اعلام تصمیم رئیس جمهور پرو، وزیران امور خارجه و دفاع پرو گفتند که این قرارداد قبلاً امضا شده است و ایجاد تردید در مورد آن، اعتبار پرو را به عنوان یک شریک تجاری به خطر می‌اندازد.

بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، با وجود تمایل اعلام شده رئیس جمهور موقت پرو برای تعلیق خرید، وزارت اقتصاد این کشور اواخر چهارشنبه اعلام کرد که ۴۶۲ میلیون دلار را به عنوان بخشی از پرداخت اولیه قرارداد به شرکت هواپیماسازی لاکهید مارتین منتقل کرده است.

سردرگمی بر سر این قرارداد و استعفاهای ناگهانی، بی‌ثباتی را در این کشور آمریکای جنوبی در حالی تشدید کرده است که انتخابات اخیر برای انتخاب نهمین رئیس جمهور آن در یک دهه به هرج و مرج کشیده شد.

در این انتخابان هیچ نامزدی نتوانست اکثریت قاطع آرا را به دست آورد، به این معنی که انتخابات دور دوم در هفت ژوئن برگزار خواهد شد.

رئیس جمهور موقت پرو روز سه‌شنبه با اعلام تصمیم خود گفت که نهایی کردن قرارداد خرید جت‌ها را به پیروز انتخابات آتی واگذار می‌کند.

برناردو ناوارو، تاجر، سفیر ایالات متحده در پرو، روز جمعه با هشداری که به طور گسترده به این توافق مربوط می‌شود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اگر با ایالات متحده با سوء نیت برخورد و منافع ما را تضعیف کنید، مطمئن باشید که من، به نمایندگی از رئیس جمهور ترامپ و دولت او، از هر ابزار موجود برای محافظت و ارتقای رفاه و امنیت ایالات متحده و منطقه ما استفاده خواهم کرد.

پس از آن، بالکازار روز چهارشنبه در تلویزیون دولتی حاضر شد تا به مردم پرو اطمینان دهد که «به دنبال رویارویی با ایالات متحده نیست.»

او گفت که قرارداد دفاعی را متوقف کرده است تا اطمینان حاصل کند که بودجه عمومی «به طور مناسب، منطقی و مطابق با شکاف‌های اجتماعی قابل توجهی که باید در کشور به آنها رسیدگی کنیم، استفاده می‌شود.»

کلمات کلیدی: پرو آمریکا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار