اعتراض سفارت ایران به اظهارات مشاور نخست‌وزیر عراق درباره مرز چذابه حمله پهپادی به مقر گروه‌های جدایی‌طلب در شمال عراق مقاومت عراق: تجاوز به ایران مصداق بارز جنگ میان حق و باطل است؛ در کنار حق می‌ایستیم شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد

ترکیه: آتش‌بس ایران و آمریکا باید به صلحی پایدار تبدیل شود

ترکیه: آتش‌بس ایران و آمریکا باید به صلحی پایدار تبدیل شود سخنگوی حزب حاکم ترکیه ضمن تاکید بر تداوم مذاکرات اسلام‌آباد، گفت آتش‌بس میان ایران و آمریکا باید به صلح پایدار تبدیل شود و جامعه بین‌المللی از این وضعیت حمایت کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 28
کد خبر: ۳۰۶۷۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، «عمر چلیک» سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه شامگاه سه‌شنبه طی جلسه هیات اجرایی مرکزی که در دفتر مرکزی حزب به ریاست «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه برگزار شد، عنوان کرد: «ما اعلام می‌کنیم که مذاکرات در اسلام‌آباد باید به شیوه‌ای سالم پیش برود، آتش‌بس باید به صلح پایدار تبدیل شود و مطلقا نباید بازگشتی به جنگ وجود داشته باشد.»

سخنگوی حزب حاکم ترکیه ضمن آنکه جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران را «ناعادلانه و غیرقانونی» خواند، گفت: «این جنگ نباید به فجایع انسانی بزرگتری منجر شود. جامعه بین‌المللی نیز باید قویا از تبدیل کامل آتش‌بس به صلح حمایت کند. البته، مسائل زیادی در اینجا وجود دارد مانند مسئله اورانیوم غنی‌شده، مسئله تنگه هرمز و غرامت‌های مورد درخواست ایران.»

عمر چلیک در ادامه افزود: «گام‌هایی وجود دارد که باید برای پایان دادن به این جنگ، این تجاوز ناعادلانه برداشته شود. تضمین‌های امنیتی در خطر است. چگونگی اطمینان از عدم ادامه تجاوز اسرائیل بسیار مهم است. اما همه اینها مسائلی هستند که می‌توانند در میز مذاکره حل شوند. بنابراین، جامعه بین‌المللی باید کاملا از این تصویر کلی حمایت و تضمین کند که مذاکرات در اسلام‌آباد ادامه یابد، بازگشتی به جنگ وجود نداشته باشد و آتش‌بس به صلح پایدار تبدیل شود.»

ایران پس از برقراری آتش‌بس دو هفته‌ای با آمریکا با بازگشایی مشروط تنگه هرمز موافقت کرد، اما پس از اقدام غیرقانونی دولت آمریکا در نقض آتش بس در رابطه با لبنان و درخواست‌های زیاده خواهانه که متعاقبا دور اول مذاکرات در ۲۳ فروردین در اسلام‌آباد بی‌نتیجه ماند، آمریکا اقدام به محاصره دریایی ایران کرد و در واکنش ایران نیز وضعیت تنگه هرمز را به دلیل بدعهدی طرف مقابل به حالت قبل بازگرداند.

سخنگوی حزب حاکم ترکیه با یادآوری اینکه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و شبکه قاتلان او اعلام کرده‌اند که تعصب آنها محدود به مسلمانان نیست، بلکه به همه عناصر بشریت گسترش می‌یابد، گفت: «در یکی از کنفرانس‌های مطبوعاتی قبلی‌ام، اشاره کردم که چگونه آنها از برگزاری مراسم عشای ربانی در کلیسای مقبره مقدس جلوگیری کردند. اکنون، نفرتی که سربازان اسرائیلی در لبنان با تخریب مجسمه عیسی نشان دادند، طبیعتا واکنش جهان مسیحیت را به دنبال داشته است. درک این نکته مهم است که ما با یک شبکه، یک ساختار رو‌به‌رو هستیم که با انگیزه‌ای کاملا ایدئولوژیک و رویکردی متعصبانه مذهبی عمل می‌کند. آنها هیچ احترامی برای ارزش‌های مسلمانان یا مسیحیان قائل نیستند. به همین دلیل است که ما در مورد اتحاد بشریت و در مورد لزوم این اتحاد بشریت برای توقف جمعی این تعصب صحبت می‌کنیم.»

او همچنین اظهار داشت که غزه یکی از مسائلی است که هرگز نباید در میان موضوعات جاری فراموش شود و رژیم صهیونیستی با حمله به لبنان و ایران و ایجاد بحران در جا‌های دیگر سعی دارد مردم را از غزه غافل کند.

این مقام ارشد ترکیه‌ای افزود: «حمله اسرائیل به لبنان باید از نزدیک زیر نظر گرفته شود. بیش از یک میلیون نفر در منطقه تا رود لیتانی آواره شده‌اند و این منطقه از طریق عملیات زمینی و هوایی توسط اسرائیل اشغال شده است. اسرائیل مردم لبنان را می‌کشد و ارزش‌های تاریخی آن را نابود می‌کند؛ و برای تشدید بیشتر جنگ به انواع تحریکات دست می‌زند. فاجعه انسانی در اینجا رو به افزایش است. با وجود درخواست‌ها برای آتش‌بس و با وجود امکان مذاکره، اسرائیل آنها را نادیده می‌گیرد و به تجاوز خود ادامه می‌دهد. بنابراین، جامعه بین‌المللی باید بار دیگر حساسیت بالایی نسبت به لبنان نشان دهد.»

پیش از این، ارتش رژیم صهیونیستی از ساکنان جنوب لبنان خواسته بود به رود لیتانی و مناطق الصلحانی و السلوقی نزدیک نشوند. همچنین در یک تحول میدانی قابل‌توجه، رژیم صهیونیستی به تکرار سناریوی خود در نوار غزه برای کنترل بر اراضی جنوب لبنان تحت عنوان «خط زرد» روی آورده که بر ایجاد مناطق حائل امنیتی پس از تخریب و کوچاندن ساکنان آنها استوار است./ آناتولی 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار