رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

ردپای سعودی‌ها در انفجار امارات

منابع آگاه از آغاز اقدامات تنبیهی عربستان علیه امارات به‌دنبال خروج ابوظبی از اوپک و ائتلاف اوپک‌پلاس خبر می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 05
کد خبر: ۳۰۷۳۱۹

ردپای سعودی‌ها در انفجار امارات

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در پی هدف قرار گرفتن تأسیسات الفجیره،‌ بلاگرهای وابسته به حکومت امارات،‌ عربستان را در پشت پرده این حادثه به‌وسیله آنچه «اقدامات تحریک آمیز علیه بندر الفجیره» خوانده اند، عنوان می کنند. بلاگرهای امارات از وجود توییت کاربری سعودی خبر دادند که 72 ساعت قبل از این حمله، چنین اقدامی را پیش بینی کرده بود.

تصاویر ماهواره‌ای آتش‌سوزی بسیار گسترده‌ای را در تأسیسات نفتی بندر الفجیره ثبت کردند

منابع آگاه نیز از آغاز اقدامات تنبیهی سعودی‌ها علیه اماراتی‌ها به دنبال خروج ابوظبی از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و ائتلاف اوپک‌پلاس خبر می‌دهند. اقداماتی که می‌تواند بر مشکلات روزافزون امارات بیفزاید.

رسانه‌های سعودی از تماس تلفنی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با محمد بن زاید، رئیس امارات درباره تنش های اخیر در منطقه خبر دادند. روابط بین عربستان و امارات به دلیل مداخلات و رؤیاهای بلندپروازانه امارات در منطقه و دخالت های آن در امور داخلی کشورهای دیگر ازجمله یمن و سودان متشنج شده است. 

پس از آغاز تنش در منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز ناشی از عملیات تحریک‌آمیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تصاویر ماهواره‌ای آتش‌سوزی بسیار گسترده‌ای را در تأسیسات نفتی بندر الفجیره ثبت کردند. پایانه نفتی الفجیره تنها مسیر جایگزین تنگه هرمز برای امارات و ظرفیت خط لوله آن روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت خام که قابل افزایش به ۱.۸ میلیون بشکه است. این خط لوله به طور خاص ساخته شده تا امارات بتواند نفت خود را بدون عبور از تنگه هرمز صادر کند. 

امارات پس از خروج از اپک که نشان دهنده اختلافاتش با عربستان است، با پاکستان نیز وارد منازعه شد. گویا شیخ‌نشین‌ها از نقش میانجی‌گری اسلام آباد در پایان جنگ تحمیلی محور آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران گلایه دارند. در همین زمینه یک روزنامه‌گار پاکستانی به تازگی فاش کرد، امارات دستور اخراج هزاران پاکستانی را صادر کرده است. فرانس24 نیز گزارش کرد، امارات 15 هزار پاکستانی را اخراج می‌کند. 

حمله به الفجیره فقط به شریک ائتلاف ضربه نمی‌زند، بلکه زیرساختی را هدف قرار می‌دهد که امکان جریان یافتن نفت را بدون نیاز به تنگه هرمز فراهم می‌کند. تنها مسیر جایگزین مهم دیگر برای تنگه هرمز، خط لوله شرقی-غربی عربستان به ینبع است که ماه آوریل مورد حمله قرار گرفت و حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز از توان انتقال آن کاسته شد.

از دبی فرار کنید

این جمله را ‌دن پوپسکو، تحلیلگر سرشناس حوزه سرمایه‌گذاری و اقتصاد به تازگی در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد و از مسیر اشتباهی سخن می‌گوید که امارات در حال عبور از آن است. «اسرائیل دوم» منطقه خلیج فارس، در جنگ تحمیلی سوم ضربات سختی خورد.

وی نوشت: به مدت ۵۶ سال مراکز مالی برون‌مرزی را مطالعه و دنبال کرده‌ام. متأسفانه باید بگویم امارات به‌سرعت در مسیر اشتباهی حرکت می‌کند. تا زمانی که هنوز فرصت دارید، از دبی خارج شوید و پولتان را هم خارج کنید.

امارات پیش از شروع جنگ تحمیلی سوم، یکی از اصلی‌ترین مقاصد جنگ منطقه‌ای و ایران وعده‌اش را داده بود

این تحلیلگر حوزه سرمایه‌گذاری بیان می‌کند، «می‌بینم بسیاری همین حالا این کار را انجام می‌دهند و سوئیس و سنگاپور نخستین مقاصد آن‌ها هستند». دبی از سال‌ها پیش با میزبانی از پایگاه‌ها و سربازان آمریکایی به‌ويژه در سه نقطه پایگاه هوایی الظفره، پایگاه دریایی الفجیره و بندر جبل علی خود را به عنوان شریک بسیار نزدیک آمریکا معرفی کرده بود.  

علاوه بر این، حضور فناوری‌ها و سرمایه‌های آمریکایی در این کشور باعث شده بود تا برخی کارشناسان امارات را ایالت 51 آمریکا بدانند. ابوظبی ارتباط تنگاتنگی نیز با تل‌آویو از سواحل سومالی در شمال آفریقا تا خلیج فارس دارد و پروژه‌های متعددی همچون «سومالی لند» و حمایت از نیروهای پشتیبانی سریع در سودان را با هم دنبال می‌کنند. 

امارات پیش از شروع جنگ تحمیلی سوم، یکی از اصلی‌ترین مقاصد جنگ منطقه‌ای و ایران وعده‌اش را داده بود. حتی سه روز پیش از شروع جنگ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رزمایش ترکیبی، حمله به پایگاه آمریکایی الظفره در امارات را شبیه‌سازی کرده بود. با شروع جنگ، پایگاه‌های آمریکا در امارات و همین طور برخی امکان مرتبط با ارتش آمریکا در دبی، ازجمله اهداف ایران در عملیاتذوعده صادق 4» بودند. 

این حملات در کنار خسارت شدید به نیروهای آمریکایی، جایگاه امارات و به‌ویژه‌ دبی را به عنوان محیط امن برای سرمایه‌گذاری به شدت تخریب کرد.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار