رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

همکاری ضد ایرانی بحرین و آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد

همکاری ضد ایرانی بحرین و آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد نمایندگان سه کشور غربی به رویترز گفتند که اعضای شورای امنیت سازمان ملل از سه‌شنبه مذاکرات خود را درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای با حمایت آمریکا و بحرین آغاز می‌کنند که در صورت عدم توقف حملات و تهدید‌های ایران به کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز، می‌تواند به تحریم‌های تهران و حتی اعطای مجوز استفاده از نیرو منجر شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۱ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 05
کد خبر: ۳۰۷۴۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، همزمان با تشدید تنش‌ها و تبادل آتش جدید میان آمریکا و ایران در تنگه هرمز، واشنگتن و منامه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در شورای امنیت به جریان انداخته‌اند که با استناد به فصل هفتم منشور ملل متحد، ایران را تهدید به اعمال تحریم‌ها و اقدام نظامی می‌کند. در تازه‌ترین تحولات، آمریکا مدعی انهدام ۶ قایق ایرانی و ایران نیز اصابت موشک‌های خود به بندر نفتی امارات را گزارش کرده است.

پیش‌نویس جدید که پس از شکست قطعنامه پیشین به دلیل وتوی روسیه و چین تهیه شده، رویکرد محتاطانه‌تری دارد و به طور مستقیم از واژه «استفاده از زور» اجتناب می‌کند، اما همچنان در چارچوب فصل هفتم شورای امنیت قرار دارد.

این قطعنامه اقدامات ایران از جمله مین‌ریزی دریایی را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی خوانده و خواستار توقف فوری حملات، اعلام موقعیت مین‌ها و عدم ممانعت از عملیات پاک‌سازی شده است.

همزمان، آمریکا پیشنهاد تشکیل ائتلاف دریایی جدیدی به نام «ساختار آزادی دریانوردی» (MFC) را مطرح کرده که برای هماهنگی با مأموریت فرانسه و بریتانیا (با مشارکت ۳۰ کشور) طراحی شده است. برخی کشور‌ها شرط مشارکت در این مأموریت را دریافت مجوز از سازمان ملل اعلام کرده‌اند.

دیپلمات‌ها هدف واشنگتن را نهایی کردن مذاکرات تا ۱۸ اردیبهشت و برگزاری رای‌گیری در اوایل هفته آینده عنوان کرده‌اند، هرچند روسیه و چین همچنان متن رقیبی را در دست بررسی دارند. دبیرکل سازمان ملل نیز ظرف ۳۰ روز گزارش انطباق ایران با مفاد قطعنامه را ارائه خواهد کرد./ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار