بروزترین و جدیدترین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ + جدول تعداد ثبت نام کنندگان قرعه کشی ایران خودرو مشخص شد قیمت بیت کوین در بازار امروز سقف کارت به کارت بانک ملی تغییر کرد / آخرین وضعیت اختلال بانکی طرح جدید بانک مرکزی برای دلار‌های خانگی شرایط واریز وجه خودرو مزدا ۳ خرداد ۱۴۰۵ تاریخ قرعه کشی ایران خودرو تغییر کرد؟ یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد / مبلغ واریزی یارانه خرداد چقدر است؟ خبر مهم ایران خودرو درباره قیمت‌های اصلاح شده برخی محصولات خداحافظی درآمد‌های ۳۰ میلیونی با یارانه / یارانه این دهک‌ها حذف می‌شود پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار شرایط فروش ارز اربعین ۱۴۰۵ ابلاغ شد؛ سهمیه هر زائر ۲۰۰ هزار دینار عراق خبر مهم وزیر کشاورزی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران نتایج وام بازنشستگان کشوری اعلام شد/ ۳۲۰ هزار نفر واجد دریافت وام ۷۵ میلیونی بازنشستگان + مراحل دریافت وام آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ /  سکه ریزشی شد / حباب سکه ترکید؟

سقوط ارز‌های آسیایی درپی مخالفت آمریکا با پیشنهاد ایران

سقوط ارز‌های آسیایی درپی مخالفت آمریکا با پیشنهاد ایران ارز‌های آسیایی امروز (دوشنبه) در پی عدم پیشرفت مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران شاهد سقوط ارزش خود بودند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۷ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 11
کد خبر: ۳۰۷۹۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، ارز‌های آسیایی امروز (دوشنبه) در پی بن‌بست مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران در حالی سقوط کردند که شرکت‌های سازنده تراشه با اتکا به موج هوش مصنوعی خلاف فضای منفی بازار حرکت کردند.

ارزش بیشتر ارز‌های نوظهور آسیایی روند کاهشی داشت و تحت فشار دلار آمریکا قرار گرفتند؛ دلاری که در پی حل‌نشدن مذاکرات صلح میان ایران و آمریکا و افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن تقویت شد.

در عین حال، رشد خستگی‌ناپذیر بازار‌های سهام با محوریت هوش مصنوعی به بورس‌های منطقه‌ای کمک کرد.

شاخص‌ام‌اس‌سی‌آی (MSCI) که ارز‌های بازار‌های نوظهور جهان را دنبال می‌کند ۰.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که شاخص سهام بازار‌های نوظهور آسیا بیش از یک درصد رشد کرد و به یک رکورد تاریخی رسید؛ رشدی که با هدایت شاخص فناوری‌محور کوسپی کره‌جنوبی رقم خورد.

پزوی فیلیپین با افت ۰.۷ درصدی به ۶۰.۹۱۲ واحد در برابر هر دلار آمریکا رسید که بزرگ‌ترین کاهش روزانه آن از پایان آوریل بود. وون کره‌جنوبی نیز ۰.۸ درصد افت کرد و سومین روز متوالی کاهش خود را ثبت کرد.

پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌سرعت پاسخ ایران به پیشنهاد صلح را رد کرد و آن را «کاملاً غیرقابل قبول» خواند؛ شاخص دلار به ۹۸.۱۰۱ رسید.

اقتصاد‌های آسیایی که به شدت به انرژی وارداتی از منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز وابسته هستند، در برابر افزایش قیمت نفت آسیب‌پذیرند؛ افزایشی که می‌تواند به تورم بالاتر و فشار بر رشد اقتصادی منجر شود.

چین در داده‌های منتشرشده روز دوشنبه، بالاترین تورم قیمت درب کارخانه طی ۴۵ ماه گذشته را ثبت کرد.

لاوانیا ونکاتسواران، اقتصاددان ارشد آسه‌آن در بانک اوسی‌بی‌سی، گفت: تحولات ژئوپلیتیک سیاست‌گذاران را محتاط نگه می‌دارد، به‌ویژه آن‌که فشار‌های خارجی در سراسر منطقه به شکل فزاینده‌ای متفاوت شده‌اند.

وی در ادامه افزود که هم ریسک‌های قیمت و هم ریسک‌های خارجی برای بانک‌های مرکزی منطقه در حال ظهور هستند.

این کارشناس تصریح کرد: اگرچه سناریوی پایه ما همچنان این است که بانک‌های مرکزی منطقه در حالت صبر و مشاهده باقی بمانند، اما ریسک افزایش نرخ بهره از سوی بانک‌های مرکزی اندونزی، هند و تایلند در حال افزایش است.

در فیلیپین، نرخ تورم آوریل هفته گذشته به‌طور غیرمنتظره‌ای به بالاترین سطح در سه سال اخیر جهش کرد و سرمایه‌گذاران را به افزایش انتظارات خود برای افزایش‌های بیشتر نرخ بهره سوق داد.

روپیه اندونزی تنها چند واحد با کمترین سطح خود در تاریخ یعنی ۱۷,۴۴۵ واحد در برابر دلار فاصله داشت و این در حالی بود که رینگیت مالزی و دلار سنگاپور هر کدام ۰.۲ درصد کاهش یافتند.

در سایر بازارها، شاخص کوسپی بورس کره جنوبی بیش از پنج درصد جهش کرد و به یک رقم تاریخی رسید که ناشی از صعود سهام شرکت‌های تراشه‌ساز با خوش‌بینی نسبت به بازار هوش مصنوعی بود.

ارزش سهام شرکت سامسونگ الکترونیکس بیش از پنج درصد رشد کرد و سهام شرکت تولیدکننده تراشه اس‌کی هاینیکس نیز بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت؛ به‌طوری که هر دو شرکت به سطوح بی‌سابقه دست یافتند.

شاخص اصلی بورس تایوان ۰.۹ درصد رشد کرد و به سطح رکوردی هفته گذشته نزدیک شد. بورس‌های مانیل، سنگاپور و بانکوک نیز بین ۰.۲ تا ۰.۳ درصد افزایش یافتند.

در مقابل، سهام در جاکارتا تا ۱.۸ درصد سقوط کرد و به پایین‌ترین سطح از اوایل ژوئیه ۲۰۲۵ رسید که تحت تأثیر کاهش سهام بانک‌های بزرگ شامل بانک سنترال آسیا، بانک ماندیری و بانک راکیات اندونزی بود.

پس از آن‌که داده‌های هفته گذشته نشان داد اقتصاد اندونزی در سه‌ماهه نخست سال با سریع‌ترین آهنگ رشد در بیش از سه سال گذشته گسترش یافته است، تحلیلگران پیش‌بینی کردند رشد اقتصادی با فروکش‌کردن حمایت‌های موقت و انتقال شوک جنگ ایران کاهش خواهد یافت؛ شوکی که می‌تواند حاشیه سود شرکت‌ها را کاهش دهد و احساسات بازار را تضعیف و شرایط مالی را سخت‌تر کند. / تسنیم

کلمات کلیدی: ارز دلار
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار