قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

وتوی چین و روسیه در شورای امنیت؛ جلوگیری از تشدید تنش در تنگه هرمز

وتوی چین و روسیه در شورای امنیت؛ جلوگیری از تشدید تنش در تنگه هرمز  سفیر چین در مسکو با اشاره به ایجاد فرصتی برای دستیابی به صلح در خاورمیانه، گفت: ادامه تنش هیچ برنده‌ای ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۷ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 13
کد خبر: ۳۰۸۰۷۲

به گزارش راهبردمعاصر، "ژانگ هانهوی" سفیر جمهوری خلق چین در روسیه در مصاحبه با خبرگزاری «تاس»، اعلام کرد که مسکو و پکن از طریق همکاری در سازمان ملل متحد توانستند از دور جدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه جلوگیری کنند.

وی توضیح داد: «در تاریخ 7 آوریل، شورای امنیت سازمان ملل درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای مربوط به تأمین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز رأی‌گیری کرد. با توجه به عدم توازن جدی این سند، نمایندگان چین و روسیه آن را وتو کردند که این اقدام امکان جلوگیری از تشدید تنش در منطقه را فراهم و شرایط مساعدی برای دستیابی به آتش‌بس موقت و آغاز روند مذاکرات بین ایران و ایالات متحده ایجاد کرد.»
این دیپلمات چینی تأکید کرد که مواضع مسکو و پکن در جریان این رأی‌گیری بر اصول واقع‌بینی و عدالت استوار بوده، افزود: «این یک انتخاب مسئولانه در راستای صلح و آرامش مردم منطقه است. این اقدام با مسیر صحیح تاریخ همخوانی دارد و آزمون تاریخ را پشت سر خواهد گذاشت.»

وی با اشاره به اینکه از زمان تشدید اوضاع در خاورمیانه، چین و روسیه تماس‌ها و هماهنگی نزدیکی درباره روند اوضاع در خاورمیانه داشته‌اند، گفت: «در این مدت وانگ یی، وزیر خارجه چین و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، بارها درباره درگیری نظامی بین آمریکا و ایران و دیگر مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای مورد علاقه مشترک گفت‌وگو کرده‌اند.»

فرصت‌ دستیابی به صلح در خاورمیانه ایجاد شده است

 سفیر چین در مسکو همچنین معتقد است که فرصت‌های واقعی برای دستیابی به صلح در منطقه خاورمیانه ایجاد شده است. ژانگ هانهوی گفت: «آغاز مذاکرات میان آمریکا و ایران در پاکستان، گامی در جهت کاهش تنش‌ها بوده و در حال حاضر فرصت‌ واقعی برای دستیابی به صلح ایجاد شده و بسیار مهم است که شرایط لازم برای پایان هرچه سریع‌تر رویارویی نظامی فراهم شود.»

وی تأکید کرد که «چین از حفظ رژیم آتش‌بس و ادامه مذاکرات حمایت می‌کند.»

این دیپلمات افزود: «ما بر اساس چهار اصل شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، پیشنهاد مشترک صلح پنج‌بندی چین و پاکستان و مفاد ابتکار جهانی امنیت عمل کرده و همچنان نقش سازنده‌ای در کمک به کاهش تنش‌ها در منطقه خلیج فارس و دستیابی به صلح و ثبات بلندمدت در کل منطقه خاورمیانه ایفا خواهیم کرد.»

به گفته او، این پیشنهادها شتاب قابل توجهی به روند آتش‌بس و توقف درگیری‌ها بخشیده‌، چرا که به عقیده مقامات پکن، در مناقشه پیرامون ایران هیچ برنده‌ای وجود ندارد. 

ژانگ هانهوی ادامه داد: «دیدگاه چین در خصوص راه‌های خروج از بحران کنونی کاملاً واضح است. مفاد اصلی ابتکار ماشامل توقف فوری اقدامات نظامی، آغاز هرچه سریع‌تر مذاکرات صلح، تأمین امنیت تأسیسات غیرنظامی و مسیرهای کشتیرانی، و همچنین تأکید بر نقش محوری منشور سازمان ملل در حل‌وفصل اوضاع است.»/تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار