وزیر انرژی آمریکا: اکنون ایرانی‌ها می‌توانند نفت بفروشند و پول آن را به دلار مستقیما دریافت کنند وزارت دفاع عراق: انفجاری در انبار مهمات الحشد الشعبی رخ داده است بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا؛ حمایت از مذاکرات تهران-واشنگتن نتانیاهو: ارتش اسرائیل در لبنان آزادی عمل دارد؛ عقب‌نشینی نمی‌کنیم! واکنش تند قالیباف به ادعای ترامپ در مورد الزام واردات محصولات آمریکایی آمار تکان‌دهنده از ونزوئلا / بیش از ۲۱ هزار مفقودی پس از زمین لرزه ونس مدعی ایجاد کانال ارتباطی مستقیم با ایران شد جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و سلطنت عمان البوسعیدی: هیچ عوارضی برای عبور از تنگه هرمز دریافت نخواهد شد مادورو پیامی در حمایت از مردم زلزله زده ونزوئلا صادر کرد پاکستان ادعای طرح موساد برای ترور عاصم منیر را رد کرد گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است

منابع دیپلماتیک: موضع چین در قبال ایران «تغییرناپذیر» است

منابع دیپلماتیک: موضع چین در قبال ایران «تغییرناپذیر» است منابع آسیایی با افشای بازی رسانه‌ای آمریکا تاکیدکردند که موضع چین در قبال ایران شفاف، ثابت و تغییرناپذیر است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 15
کد خبر: ۳۰۸۲۰۱
منابع دیپلماتیک: موضع چین در قبال ایران «تغییرناپذیر» است

به گزارش راهبرد معاصر، منابع دیپلماتیک آسیایی در گفتگو با شبکه «المیادین» اعلام کردند: اظهارات مقامات آمریکایی درباره ایران و ادعای موفقیت واشنگتن در متقاعد کردن چین برای فشار بر تهران، در حال افزایش است و بیشتر هم خواهد شد.

به گفته این منابع، ادعاهای واشنگتن درباره پرونده هسته‌ای ایران یا توافق با پکن برای باز ماندن تنگه هرمز بدون هزینه(پرداخت عوارض)، صرفاً تلاش‌هایی برای جنجال سازی رسانه‌ای است.

این منبع افزود: موضع چین در قبال ایران شفاف، ثابت و بدون تغییر است؛ پکن روز گذشته هرگونه گفتگو [بر اساس خواست آمریکا] درباره ایران را به‌طور کامل رد کرد و هر آنچه خلاف این شایع شده، دروغ محض است.

این منبع تاکید کرد: چین صبح امروز تصمیم گرفت موضع خود را از طریق بیانیه کامل وزارت خارجه منتشر کند تا تمام حقیقت را برای افکار عمومی روشن سازد.

این منبع با اشاره به موضع چنین در قبال موضوع هسته ای ایران تاکید کرد: چین از عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای حمایت می‌کند و این موضع جدیدی نیست، اما در عین حال بر حق ایران در استفاده صلح‌آمیز از اورانیوم تأکید دارد.

این منابع با اشاره به موضع چین در قبال تنگه هرمز گفت: پکن از غیرنظامی ماندن تنگه هرمز و باز بودن آن حمایت می‌کند، اما همزمان بر ضرورت احترام به حقوق ایران به عنوان یک کشور ساحلی در این تنگه تأکید می‌ورزد.

این منابع به خرید نفت و گاز چین از ایالات متحده اشاره کرد و آن را موضوع جدیدی ندانست که  صرفاً در راستای سیاست پکن برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی صورت می‌گیرد.

این منبع خبری در عین حال تاکید کرد که هیچ کشوری نمی‌تواند جایگزین نفت ایران برای چین شود؛ همچنین واردات انرژی از طریق تنگه هرمز، تامین‌کننده 45 درصد از نیازهای انرژی چین است و هیچ جایگزینی ندارد.

این منابع افزود: چین از تشکیل یک ساختار امنیتی منطقه‌ای مشترک میان کشورهای حوزه خلیج‌فارس و بدون دخالت خارجی حمایت می‌کند که این موضع نیز مسبوق به سابقه است.

این منابع گفتند: لحن آرام چین صرفا برای مهار تکبر ترامپ و همراهانش است تا آن‌ها را به واقعیت بازگرداند و با استفاده از مشوق‌های اقتصادی، شرایط را برای یک توافق مهیا کند.

منابع دیپلماتیک تاکید کردند: هر آنچه خلاف این موارد شایع شده یا در آینده شایع شود، غیردقیق و جهت‌دار است و تلاشی است برای جعل واقعیت تا [آمریکا] بتواند با بهترین چهره ممکن از این وضعیت خارج شود.

کلمات کلیدی: چین
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار