اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند

دور زدن تحریم‌های آمریکا؟/ گزارش‌ها از خرید گسترده تراشه‌های AI انویدیا توسط چین

دور زدن تحریم‌های آمریکا؟/ گزارش‌ها از خرید گسترده تراشه‌های AI انویدیا توسط چین یک روزنامه انگلیسی مدعی شد که چین طی سه گذشته حداقل یک میلیارد تراشه هوش مصنوعی پیشرفته از شرکت آمریکایی انویدیا خریداری کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۲۸۴۶۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه فایننشال تایمز گزارشی منتشر کرده و طی آن مدعی شده است که چین طی سه ماه گذشته «حداقل» یک میلیارد دلار تراشه هوش مصنوعی پیشرفته خریداری کرده است. در این گزارش اشاره شده است که تراشه‌های مورد بحث، تراشه‌های P۲۰۰ ساخت انویدیا هستند که صادرات آنها به چین تحت محدودیت‌های ایالات متحده ممنوع است.

طبق این گزارش، این نوع تراشه به طور گسترده در بازار سیاه چین در دسترس قرار گرفته است و این روزنامه ادعاهای خود را بر اساس قراردادهای فروش، اسناد و شهادت افرادی که مستقیماً از این معاملات اطلاع دارند، مطرح کرده است.

نه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده و نه کاخ سفید به این ادعاها که اثربخشی محدودیت‌های ایالات متحده بر شرکت‌های فناوری چینی را زیر سوال می‌برد، پاسخی ندادند. این روزنامه خاطرنشان کرد که چندین شرکت چینی در حال حاضر استفاده از این نوع تراشه را در مراکز داده مورد استفاده در برنامه‌های هوش مصنوعی آغاز کرده‌اند.

در پاسخ به این خبر، انویدیا اثربخشی استفاده از محصولات قاچاق خود را، چه از نظر فنی و چه از نظر اقتصادی، زیر سوال برد، زیرا این شرکت فقط برای محصولاتی که به طور قانونی برای فروش تأیید شده‌اند، خدمات و پشتیبانی ارائه می‌دهد.

لازم به ذکر است که به دنبال تصمیم آمریکا به منظور لغو برخی از محدودیت‌ها در رابطه با فروش تراشه‌ها به چین، اخیر رئیس کمیته ویژه مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین به هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی اعلام کرد از سرگیری فروش تراشه های H۲۰ انویدیا تهدید پیشرفت قابلیتهای فناوری هوش مصنوعی چین را افزایش می دهد. وی در ادامه انتقاداتش درباره این تصمیم را گسترش داد و اعلام کرد ممنوعیت اولیه صادرات تراشه تصمیم درستی بوده است.

جان مولنار، رئیس کمیته ویژه مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین و نماینده حزب محافظه کار در نامه ای به لوتنیک هشدار داد ممکن است این تراشه ها مزیت هوش مصنوعی آمریکا را تهدید و به شرکت های چینی کمک کنند تا سهمی از بازار مدل های هوش مصنوعی را به دست بیاورند./مشرق

کلمات کلیدی: چین
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار