به گزارش راهبرد معاصر؛ سومین نشست تخصصی معاونان، مدیران کل و شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور همزمان با روز پژوهش با موضوع «بررسی روند مبارزه با مواد مخدر و راهبردهای آینده در گام دوم انقلاب اسلامی» در تهران برگزار شد. در این مراسم جمعی از مسئولین انتظامی و امنیتی با بیان راهکارهای خود بر ضرورت تداوم مبارزه بی امان با مواد مخدر تاکید کردند.
در این نشست، پنج کتاب با عناوین «روش پژوهش در اعتیاد»، «مداخلات و درمان های کوتاه مدت برای سوءمصرف مواد»، «درمان سوءمصرف مواد و خانواده درمانی»، «مدیریت نشانه های افسردگی در مراجعان سوءمصرف کننده مواد مخدر در طول بهبودی اولیه» و «درمان سوءمصرف مواد مبتنی بر ذهن آگاهی برای نوجوانان» معرفی شدند.
همچنین از سند جامع مقابله با عرضه مواد مخدر روان گردان و پیش سازها، سند جامع اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و سامانه جامع مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر موضوع ماده ۱۶ قانون رونمایی شد.
حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات صبح دوشنبه در سومین نشست تخصصی دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استانهای سراسر کشور، اظهار کرد: آن چیزی که ما می توانیم به آن بپردازیم ضرورت این مبارزه است، از نظر منطق قرآن کریم وقتی آتشی دامن جامعه را میگیرد همه انسان ها مسئولیت دارند در خاموش کردن این آتش اقدام کنند؛ به ویژه آتشی که جان و خانمان انسانها را تهدید کند.
وی افزود: بی تفاوتی در برابر آتشی که یک گوشه خرمن افتاده سبب می شود که آن آتش گریبان گیر خودمان شود، بنابراین ضرورت مبارزه با موادمخدر را می توان در قرآن هم جستجو کرد.
وزیر اطلاعات گفت: بنابراین باید تجربیات را با روش های علمی درهم بیامیزیم تا موفقیت را برای ما راحت تر کند. کاری کنیم شهید، جانباز و مجروح کمتر داشته باشیم ولی نتیجه بهتری بگیریم که این موضوع هم با علمی کردن مبارزه با موادمخدر حاصل می شود.
علوی ادامه داد: در قانون تاسیس وزارت اطلاعات هیچ اشاره ای به مبارزه با اعتیاد و موادمخدر نشده است، اما با پایش های مختلف به مواردی برمی خوریم که این بلای خانمان سوز در حال گسترش در جامعه است، آنجا است که ما ضرورت می بینیم که در زمینه مبارزه با موادمخدر هم ورود کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مساله مواد مخدر باید ریشه یابی شود و اگر بخواهیم مبارزه ریشه ای با تروریسم کنیم باید به صورت جدی و نگاه تروریسمی به آن نگاه کنیم.
وزیر اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات باید کاری کند که در مبدا به دانه درشت های مواد مخدر ضربه بزند تا کمک حال ناجا باشد و مبارزه با موادمخدر نتیجه بهتری داشته باشد.
علوی تصریح کرد: مساله موادمخدر یک مساله ای هست که استمرار دارد و در زمینه مبارزه با موادمخدر به اراده ای فراتر از اراده حاکمیتی نیاز داریم و باید به اراده ملی برسیم.
وی یادآور شد: مبارزه با موادمخدر باید تبدیل به فرهنگ شود و مردم هرجایی که استعمال و خرید و فروش موادمخدر را می بینند بلافاصله به نهادهای انتظامی گزارش کنند.
وزیر اطلاعات بیان کرد: نهادهای بین المللی در مبارزه با موادمخدر رفتار دوگانه دارند، اگر موادمخدر به آنها آسیب برساند اعلام نگرانی می کنند ولی اگر آسیبی به آنها نرسد عقب نشینی می کنند.
علوی گفت: جامعه ایران هیچ وقت در برابر سلامت بشری بی تفاوت نیست و همیشه در مواجهه با مواد مخدر دفاعی رفتار کردیم.
وی ادامه داد: امروز ۸۰ نوع مواد روان گردان در ایران تولید می شود و سربازان گمنام امام زمان به آشپزخانه های تولید شیشه و موادمخدر صنعتی ضربه بزرگی زدند.
وزیر اطلاعات گفت: پهپادهایی هست که موادمخدر حمل میکند و باید به قدری دانشمان را افزایش دهیم تا بتوانیم با این تجهیزات مقابله کنیم.
علوی تصریح کرد: ما در مبارزه با موادمخدر تنها نیستیم و برخی کشورها هستند که مانند ایران هم با خرید و فروش موادمخدر مبارزه می کنند. خیلی از کشورها هم هستند که نه ترانزیت مواد دارند نه با آن مبارزه می کنند و نه معتاد دارند و توانسته اند از خودشان صیانت کنند و باید برویم و از تجربیات آنها بهره مند شویم.