رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»

تنگه هرمز تا زمان ادامه تجاوز اسرائیل به لبنان باید بسته بماند

تنگه هرمز شروع مذاکرات همراه با نقض بند یک، اشتباه و خلاف تفاهمنامه است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 18
کد خبر: ۳۱۱۱۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس بند اوّل تفاهمنامه اسلام آباد میان ایران و آمریکا، جنگ و عملیات نظامی در همه جبهه‌ها از جمله لبنان باید پایان یابد و تمامیت ارضی و حاکمیت لبنان تضمین شود.

 

این بند و توضیحات تیم مذاکره‌کننده ایرانی بدین معناست که تا زمانی که تجاوزات نظامی اسرائیل ادامه دارد و تمامیت ارضی لبنان نیز تضمین نشده، تفاهم‌نامه عملاً نقض شده است.

 

از سوی دیگر، بند 13 تفاهم‌نامه تاکید می‌کند که شروع مذاکرات ایران و آمریکا درباره توافق نهایی، منوط به شروع اجرای بندهای 1، 4، 5، 10 و 11 است.بنابراین‌، بر اساس تفاهمنامه تا زمانی که تجاوز اسرائیل ادامه دارد و هیچ اقدامی برای تضمین تمامیت ارضی لبنان نشده است، اوّلا شروع مذاکرات برای توافق نهایی خلاف تفاهمنامه است و ثانیاً عقلانیت سیاسی و راهبردی حکم می‌کند که تنگه هرمز نیز نباید برای تخلیه فشار روی آمریکا، آنهم در حالی که تجاوزات اسرائیل و نقض تمامیت ارضی لبنان ادامه دارد، بازگشایی شود.

 

این جمله بسیار مهمی است که باید همه، از جمله تیم‌مذاکره‌کننده ایرانی به خاطر بسپارند: تفاهمنامه اسلام‌آباد میان ایران و آمریکا اعلامیه و مانیفست رسمی شکست آمریکا و اسرائیل در جنگی است که از 9 اسفند 1404 آغاز شد؛‌ امّا برای تضمین پیروزی‌های بعد و نیفتادن در دام آمریکایی‌ها باید به شدت و جدیت مراقب اجرای آن و عدم خدعه‌ی آمریکا در بحث مدیریت زمان بود.

 

اعتماد به مذاکره‌کنندگان ناقض ضرورت نظارت بر اجرای درست تفاهمنامه، آنهم بر اساس تفسیر مطلوب منافع ایران نیست؛ به ویژه آنکه با دشمن خدعه‌گر و مکاری مانند آمریکا روبرو هستیم./تسنیم

کلمات کلیدی: تنگه هرمز
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار