چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟

آژانس انرژی اتمی موضوع صدور مجوز برای ورود بازرسان آژانس به ایران توسط تیم مذاکره‌کننده ایرانی یا مقامات مسئول دیگر در دولت تایید نشده است و بهتر هم همین است که هیچگاه تایید نشود!
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۰۱ تير ۱۴۰۵ - 2026 June 22
کد خبر: ۳۱۱۴۹۰

به گزارش راهبرد معاصر، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در پست خود در شبکه ایکس که به اعلام صدور اسقاطیه‌های تحریم نفت ایران اختصاص داشت، مدعی شد که این اقدام در ازای بازگشایی تنگه هرمز و همچنین صدور اجازه برای ورود بازرسان آژانس انرژی اتمی به ایران صورت گرفته است.

 تا این لحظه موضوع صدور مجوز برای ورود بازرسان آژانس به ایران توسط تیم مذاکره‌کنند ایرانی یا مقامات مسئول دیگر در دولت تایید نشده است و بهتر هم همین است که هیچگاه تایید نشود!

یکی از مهم‌ترین داشته‌های ایران در حال حاضر که از برخی حماقت‌های آمریکا جلوگیری می‌کند سیاست «ابهام هسته‌ای» و مشخص نبودن محل نگهداری مواد غنی‌شده هسته‌ای برای آمریکایی‌هاست و آنها تمام توان خود را به‌کار گرفته‌اند تا با این ابهام هسته‌ای مقابله و اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنند.

اگر سیاست ابهام هسته‌ای با ورود بازرسان آژانس به ایران فروبریزد و آمریکایی‌ها در این زمینه اطلاعات خود را تکمیل کنند، تنها به سود دشمن خواهد بود. دشمنی که حتی از اعلام رسمی تلاش همیشگی‌اش برای خارج کردن مواد هسته‌ای از ایران، آنهم با اقدام نظامی، ابایی ندارد.

احتمالاً به همین دلیل است که تا این لحظه هیچ مقام ایرانی چنین ادعایی را تایید نکرده است و امیدواریم در آینده نیز تایید نشود.

ضمن اینکه اساساً هیچ اشاره‌ای به چنین مجوزی در تفاهمنامه صورت نگرفته و ایران نباید تکالیفی بالاتر از تفاهمنامه برای خود متصور باشد.

مقامات ایرانی که روز گذشته در سوئیس بودند، اعلام کردند که مانع حضور گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مذاکرات شده‌اند.

سال‌ها پیش، دیوید آلبرایت از متخصصان حوزه هسته‌ای در آمریکا رسماً در سنا گفت که بازرسان آژانس انرژی اتمی «پیاده‌نظام‌های آمریکا» هستند!

ضمن آنکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که نمی‌تواند مانع بمباران تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای ایران توسط آمریکا شود و حتی آن را محکوم هم نمی‌کند، درخواست ورود بازرسانش به ایران و تلاشش برای تکمیل اطلاعات جاسوسی آمریکایی‌ها «غلط اضافی» است.

هرگونه حضور احتمالی بازرسان باید منوط به توافق نهایی شود. توافقی که احتمال دستیابی به آن با توجه به تجربه از آمریکا، بعید به نظر می‌رسد./ تسنیم 

کلمات کلیدی: آژانس هسته ای
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار