تازه‌ترین وضعیت همسر رهبر شهید انقلاب + فیلم تعطیلی ادارات چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد + اسامی استان‌ها و جزییات کامل فرمانده پدافند هوایی جنوب منصوب شد / امیر عبدالله وفایی کیست؟ سخنگوی سپاه: ادعای ترامپ درباره گفتگوی پشت پرده با سپاه، ناشی از توهم شکست است بیانیه سپاه پاسداران؛ هرگونه تهدید و تعرض را با قاطعیت تمام در هم خواهند کوبید + جزئیات و متن خبر جدید درباره بازبینی و افزایش حقوق کارکنان دولت در نیمه دوم امسال / توضیحات عضو کمیسیون عمران مجلس ادغام قرارگاه خاتم در ستاد کل نیرو‌های مسلح یعنی آماده باش جنگی؟ پزشکیان میزبان قالیباف و اژه‌ای شد/ محور جلسه چه سران قوا بود؟ تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | جزئیات جدید از پرداخت حقوق، بیمه و موانع قانونی + فیلم توضیحات سازمان استخدامی در خصوص تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی قالیباف: با همه وجودم می‌گویم برای من هیچ فرقی بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب نیست شیخ نعیم قاسم: جنگ 33 روزه ثابت کرد که اسرائیل فقط زبان زور می‌فهمد عراقچی: اتحادیه اروپا فاقد جایگاه اخلاقی موعظه حقوق بشری دیگران است انهدام پهپاد MQ9 در آسمان هرمزگان جنگ ایران چگونه هزینه زندگی آمریکایی‌ها را افزایش داد؟ امام جمعه موقت تهران: موفقیت‌های جنگ از عنایت خدا بود

روایت گاردین از محدودیت نظامی آمریکا مقابل ایران

پرچم آمریکا روزنامه گاردین در گزارشی نوشته که آمریکا از طریق نظامی نتوانسته خواسته‌هایش را به ایران تحمیل کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۵ - 2026 July 29
کد خبر: ۳۱۴۶۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه گاردین در تحلیلی به بررسی دلالت‌های توقف حملات آمریکا علیه ایران پرداخته و معتقد است تصمیم دونالد ترامپ برای تعلیق حملات، نشان‌دهنده آن است که واشنگتن نتوانسته با اتکا به قدرت نظامی، اهداف خود را بر ایران تحمیل کند.

برخی از محورهای مهم این گزارش به شرح زیر است:

1- اعتراف به ناکافی بودن قدرت نظامی آمریکا
گاردین می‌نویسد تصمیم ترامپ برای توقف حملات 13 روزه، در عمل به معنای پذیرش این واقعیت است که آمریکا تنها با ابزار نظامی قادر به تحقق اهداف اعلام‌شده خود در قبال ایران نیست.

2- تغییر محاسبات در نتیجه مقاومت ایران
به نوشته این روزنامه انگلیسی معیار اولیه برای ارزیابی پیروزی ایران صرفاً بقای حکومت بود؛ اما اکنون حکومت ایران نشان داده که با وجود ماه‌ها حمله نظامی نه‌تنها سقوط نکرده، بلکه با حفظ کنترل بر تنگه هرمز، محاسبات راهبردی آمریکا و متحدانش را تغییر داده است.

3- تغییر موازنه جنگ نامتقارن
گزارش تأکید می‌کند ایران با حفظ بخشی از توان موشکی و پهپادی خود و ایجاد ناامنی برای کشتیرانی در تنگه هرمز، توانسته با هزینه‌ای به‌مراتب کمتر، فشار مؤثری بر آمریکا وارد کند و موازنه جنگ نامتقارن را به سود خود تغییر دهد.

4- هزینه سنگین آمریکا، بدون دستیابی به اهداف
گاردین می‌نویسد آمریکا تاکنون دست‌کم 38 میلیارد دلار هزینه کرده و بیش از هزار موشک تاماهاوک و 1100 موشک کروز JASSM مصرف کرده است؛ اقدامی که بخش قابل‌توجهی از ذخایر راهبردی این کشور را کاهش داده، بدون آنکه اهداف جنگ محقق شود.

5- تسلیم ایران ناممکن است
«پیتر ریکتس»، مشاور پیشین امنیت ملی بریتانیا، می‌گوید ایران را نمی‌توان با بمباران وادار به پذیرش شروط آمریکا کرد. به گفته او، تهران می‌تواند فشارها را تحمل کند و هر زمان لازم باشد با تهدید یا بستن تنگه هرمز، هزینه اقتصادی سنگینی به آمریکا و بازار جهانی تحمیل کند.

6- جمع‌بندی
تحلیل گاردین نشان می‌دهد آمریکا علی‌رغم برتری نظامی نتوانسته به موفقیت راهبردی مقابل ایران دست پیدا کند و توقف حملات، بیش از آنکه نشانه تحقق اهداف واشنگتن باشد، بیانگر محدودیت قدرت نظامی آمریکا در برابر راهبرد مقاومت و اهرم‌های بازدارنده ایران است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار