المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد

بحران بی‌سابقه آب در اسرائیل؛ بیشتر نیروگاه‌های آب‌شیرین‌کن متوقف شدند

اسرائیل  اکثر نیروگاه‌های اصلی آب‌شیرین‌کن اسرائیل از کار افتاده‌اند و اراضی اشغالی با بحران آب آشامیدنی مواجه شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۵ - 2026 September 09
کد خبر: ۳۱۸۱۸۰

به گزارش راهبردمعاصر، اندکی بیش از یک سال پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با یک پارچ آب مقابل دوربین ظاهر شد و وعده کمک به حل مشکلات آب در ایران را داد رسانه‌ها گزارش داده‌اند که اکثر نیروگاه‌های آب شیرین‌کن اسرائیل از کار افتاده‌اند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده که اکثر نیروگاه‌های اصلی آب‌ شیرین‌کن اسرائیل در این هفته از کار افتاده‌اند و این رویداد اصلی‌ترین منبع تامین آب آشامیدنی اراضی اشغالی را با تهدید مواجه کرده است.

به گفته «مکوروت» (شرکت آب اسرائیل) پنج نیروگاه از شش نیروگاه آب‌شیرین‌کن ساحلی اسرائیل که آب دریا را به آب آشامیدنی تبدیل می‌کنند روز یکشنبه متوقف شدند. از آن زمان، برخی از این تأسیسات که مالکیت و بهره‌برداری آن‌ها در اختیار بخش خصوصی است، فعالیت خود را به صورت جزئی از سر گرفته‌اند، اما تا روز پنجشنبه تنها یکی از آن‌ها با ظرفیت کامل در حال کار بوده است.
لیور گوتمن، سخنگوی شرکت مکوروت گفت: «چنین رویدادی هرگز پیش از این در اسرائیل رخ نداده بود... این یک اتفاق فوق‌العاده نادر بود.»

سی‌ان‌ان نوشته با توجه به وابستگی شدید اسرائیل به فناوری شیرین‌سازی برای تأمین آب آشامیدنی این وضعیت نگران‌کننده است. اسرائیل منطقه‌ای خشک است که نه رودخانه‌های بزرگ دارد و نه بارش‌های فراوان. در حال حاضر شیرین‌سازی آب حداقل 65 درصد از آب آشامیدنی اسرائیل را تأمین می‌کند و بیشتر این نیروگاه‌ها در سواحل مدیترانه قرار دارند.

به گفته ایدو بار-زیو، دانشیار تحقیقات آب در دانشگاه بن‌گوریون، مشکلات از آخر هفته و زمانی آغاز شد که «یک آلودگی گسترده و پراکنده در سراسر خط ساحلی اسرائیل رخ داد.» وقتی او و دیگر دانشمندان بررسی‌های دقیق‌تری انجام دادند، متوجه شدند علت آن جلبک‌های میکروسکوپی هستند؛ موجودات زنده‌ و بسیار ریزی که از نور خورشید، دی‌اکسید کربن و مواد مغذی موجود در آب تغذیه می‌کنند و می‌توانند به سرعت رشد کنند./تسنیم

کلمات کلیدی: اسرائیل
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار