خبر مهم برای مشمولان کالابرگ/ کدام خانوار‌ها در اولویت افزایش اعتبار هستند؟ پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در ماه‌های آینده/ موج جدید گرانی در راه است؟ تغییر مهم در واریز یارانه نقدی/ این گروه یارانه دریافت نمی‌کنند اعلام محدودیت‌های عملیاتی فرودگاه‌های کشور همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب از 13 تا 17 تیر ابزار جدید محاسبه مستمری رونمایی شد / متناسب‌سازی بازنشستگان چقدر است؟ قیمت نفت امروز چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ بارگذاری فیش حقوقی خرداد بازنشستگان اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۵/ دلار در این کانال مهم قیمتی جابه‌جا شد + جدول پیش‌بینی دویچه‌بانک درباره قیمت طلا/ مسیر طلا کجاست؟ آخرین وضعیت اختلال بانکی/ چه زمانی همه خدمات به حالت عادی بازمی‌گردد؟ قیمت‌های عجیب میوه در بازار/ گیلاس، زردآلو، هلو و موز چند؟ رفع اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب خدمات کارتی کدام بانک‌ها مختل شده است؟ فرودگاه‌های تهران چه روز‌هایی تعطیل شدند؟ آخرین وضعیت اختلال بانک‌های ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات / جزئیات رفع اختلال بانکی خدمات کارتی؛ افزایش سقف تراکنش‌ها

وام مسکن بازنشسته‌ها تکرار می‌شود

وام مسکن بازنشسته‌ها تکرار می‌شود دولت برای سال آینده نیز مکلف شده تسهیلاتی برای مسکن بازنشسته‌ها پیش‌بینی و تامین کند؛ تکلیفی که امسال ظاهرا تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۷ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 January 30
کد خبر: ۳۴۸۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، در بودجه ۱۳۹۸ تکلیف شده بود که بانک مسکن حدود ۴۰ هزار فقره تسهیلات برای بازنشسته‌ها پرداخت کند. گرچه از ابتدای امسال این قانون لازم الاجرا بود ولی در هر صورت فرایند آن آنقدر طول کشید که به هر صورت قرار شد که ۴۰ هزار فقره تسهیلات خرید یا ساخت مسکن با سقف فردی ۵۰ میلیون تومان در کلان‌شهرها و ۴۰ میلیون تومان در روستاها با نرخ ۹ درصد در شهر تهران، هفت درصد در مراکز استان‌ها و چهار درصد در سایر مناطق شهری و روستایی برای خرید واحدهای کمتر از ۱۵ سال ساخت، با مدت بازپرداخت ۱۰ ساله پرداخت شود.

 

طبق شرایط تعریف شده، مشمولان باید علاوه بر سپری شدن حداقل پنج سال از تاریخ بازنشستگی و دریافت مستمری کمتر از سه میلیون تومان در ماه، خود و همسرشان طی ۱۰ سال گذشته فاقد واحد مسکونی بوده و از تسهیلات خرید یا ساخت مسکن استفاده نکرده باشند. افراد با سابقه بازنشستگی بالاتر نیز در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دارند.

 

در حالی بعید است که تاکنون و در این فاصله، پرداختی به بازنشسته‌ها انجام شده باشد و تا پایان سال نیز ۴۰ هزار فقره تکلیفی عملیاتی شود که دولت در لایحه بودجه سال آینده بند مربوط به این وام را حذف و مجدد پیشنهاد نکرده بود.

 

با این حال طی بررسی لایحه در کمیسیون تلفیق مجلس بار دیگر وام مسکن برای این بازنشسته‌ها تکلیف شده است؛ به نوعی که در تبصره (۱۶) تاکید شد که بانک مسکن موظف است از محل منابع ناشی از اقساط مسکن مهر تعداد ۴۰ هزار فقره تسهیلات مسکن به بازنشستگانی که حداقل پنج سال از بازنشسته شدن آنها گذشته و در ۱۰ سال اخیر خود و همسرشان واحد مسکونی نداشته‌اند و از محل تسهیلات خرید یا ساخت مسکن هم استفاده‌ای نکرده‌اند، بدون نیاز به سپرده گذاری پرداخت کند.

 

شرایطی که برای وام مسکن بازنشسته‌ها در سال آینده پیش‌بینی شده این است که نرخ سود این تسهیلات در تهران ۹ درصد، در مراکز استان‌ها هفت درصد ودر سایر شهرها و روستاها چهار درصد باشد. این حکم شامل کلیه بازنشستگان اعم از کشوری، لشکری و تامین اجتماعی که مستمری بازنشستگی آنها کمتر از سه میلیون تومان در ماه است می‌شود.

 

تاکید شده که سقف تسهیلات و نحوه اولویت بندی متقاضیان در آیین‌نامه اجرایی به تصویب هیات دولت خواهد رسید.

منبع: ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار