مشارکت مردمی؛ آنچه دشمن تصور نمی کرد!-راهبرد معاصر

مشارکت مردمی؛ آنچه دشمن تصور نمی کرد!

به روایت پوشش های تصویری، عینی  و خبری مشارکت مردم در انتخابات دوم اسفند 98 از همان آغازین ساعات رای گیری در پایگاه‌های سراسر کشور شور خاصی داشت و حتی لحظه به لحظه که به ساعات پایانی نزدیک می‌شد نفر به نفر به رای دهندگان افزوده می‌شد
ملیحه زرین پور؛ روزنامه نگار
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۷ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 February 22
کد خبر: ۳۶۶۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

مشارکت مردمی؛ آنچه دشمن تصور نمی کرد!

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ سال 98 سال اشک‌ها و لبخندهای بسیاری بود که مهمترین آن ترور سردار سپهبد سلیمانی به دست آمریکایی‌ها بود اتفاقی که به گفته برخی تحلیلگران بین المللی نقطه عطفی در تاریخ محسوب می‌شود و واکنش‌های بسیاری از خشم عموم مردم تا سیلی سپاه به دشمن آمریکایی و موشک باران عین الاسد را به همراه داشت.  سال 98 از همان ابتدا با مشکلاتی روبرو بود مشکلاتی که گاه  مردم را به ستوه آورده لبشان را به شکوه و اعتراض باز نمود و گاه صبوری‌هایشان مسئولان بی توجه و اهل حرف و نه عمل را بی خیال تر کرد تا جایی که از برخی تحولات ابراز بی اطلاعی می‌کردند؛ از تحریم و گرانی‌های پی در پی خودرو، مسکن و طلا و ارز که خود روی موارد دیگر من جمله ارزاق عمومی مردم تاثیرات بسیاری داشت تا گرانی یک باره بنزین که سرو صداهای بسیاری به همراه آورد.

 

سوای از گرانی‌ها و مشکلات معیشتی و اشک و لبخندهایی که هیچ گاه از حافظه تاریخی این ملت زدوده نخواهد شد سال 98 سال اتفاقی  مهم و سرنوشت ساز بود؛ اتفاقی به نام «انتخابات» که بی شک میزان مشارکت مردم در این اتفاق مهم علاوه بر تاثیرگذاری برترکیب مجالس به افزایش اقتدار و پشتوانه مردمی خانه ملت می‌انجامد.

 

از برنامه ریزی دشمن تا حضور مردم

با این حال انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اولین میان دوره پنجمین دوره خبرگان رهبری جمعه دوم اسفند ماه 1398 در سراسر کشور انجام شد. انتخاباتی که از مدت‌ها پیش با برنامه ریزی دشمن آمریکایی، اسرائیلی و اروپایی قرار بود تحریم شود تا لبخند مضحک ترامپ را عمیق تر کند اما دشمن تصورش را هم نمی‌کرد که مردم ایران به فرمان رهبرشان مبنی بر واجب شرعی بودن انتخابات و اینکه نشان دهند در سرنوشتشان سهیم هستند و انتخابات حق مدنی آنهاست، همیشه پای کار خواهند بود.

 

رهبر انقلاب خوب می‌دانست که ملت کاربلد است و در مواقع حساس دست از حمایت از نظام برنخواهد داشت تا مگر دشمن شاد گردد و اجازه دهد بیگانگان برایش تصمیم بگیرند و این همه سبب شد دوم اسفند 98 هم افتخاری دیگری در تاریخ ایران اسلامی رقم بزند چرا که مردم هر چند ناراضی از مشکلات معیشتی یا سیاسی وقتی پای غرور ملی در میان باشد هیچگاه خود را کنار نمی‌کشند.

 

روایت های عینی از مشارکت بالای مردمی

به روایت پوشش های تصویری، عینی  و خبری مشارکت مردم در انتخابات دوم اسفند 98 از همان آغازین ساعات رای گیری در پایگاه‌های سراسر کشور شور خاصی داشت و حتی لحظه به لحظه که به ساعات پایانی نزدیک می‌شد نفر به نفر به رای دهندگان افزوده می‌شد. این روایت تنها مربوط به رسانه ملی و داخلی و خبرگزاری‌ها و سایت و روزنامه‌های کشور نبود بلکه اکثر رسانه‌های خارجی همچون بی بی سی(بنگاه خبرپراکنی انگلیس)، دویچه وله آلمانی و خبرگزاری معروف فرانسوی هم به این مشارکت بالای مردمی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ایران اعتراف کردند.

 

کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان هم با اشاره به مشارکت گسترده مردم در انتخابات گفته است:« مشارکت نسبت به دوره گذشته تفاوتی نکرده و در برخی استان‌ها هم افزایش یافته است.» هر چند کدخدایی عنوان کرده که درصد نداریم و وزارت کشور آمار را دارد اما طبق برخی برآوردها و آمارهایی که دیروز تا ساعت 18 اعلام شده است حکایت از مشارکت 39 تا 40 درصدی حضور مردمی در انتخابات 98  در کل کشور ( 23 تا 24 میلیون نفر) داشته است هر چند این آمار دقیقی نیست چرا که طبق یک تجربه تاریخی معمولا حضور و مشارکت مردم در ساعات پایانی رای گیری در پایگاه‌های اخذ رای بیشتر می‌شود و روز گذشته هم رای گیری تا ساعت 22 تمدید شده است و میزان نهایی مشارکت مردمی در انتخابات تا پایان کل شمارش آرا اعلام نخواهد شد.

 

مشارکت مردمی از مجلس اول تا یازدهم

با این حال در یازدهمین دوره انتخابات مجلس  7 هزار و 150 نفر برای رسیدن به 290 کرسی مجلس در 208 حوزه انتخاباتی به رقابت پرداختند همچنین  بالغ بر 57 میلیون و 918 هزار نفر شامل 29 میلیون مرد و 28 میلیون زن دراین دوره انتخابات واجد شرایط رای دادن بوده اند.

 

خالی از لطف نیست که بدانیم میزان مشارکت مردمی در انتخابات سال 94 مجلس یعنی مجلس دهم 62 درصد در کل کشور و 50 درصد در تهران بوده است. این آمار در مجلس نهم 64 درصد در کل کشور و 48 درصد در تهران، مجلس هشتم 51 درصد کشوری و 30 درصد تهران، مجلس هفتم 51 درصد کشوری و 37 درصد تهران، مجلس ششم 69 درصد کشور و 47 درصد تهران، مجلس پنجم 71 درصد و 56 درصد، مجلس چهارم 58 درصد و 39 درصد، مجلس سوم 60 درصد و 43 درصد، مجلس دوم 64 درصد و 60 درصد و نهایتا مجلس اول 52 درصد کشور و 61 درصد تهران بوده است.

 

اما بخش مهم و قابل توجه در این انتخابات یعنی همان مشارکت بالای مردمی همان چیزی است که دشمن هرگز تصور رویدادش را نمی کرد چرا که تصورش این بود با آن همه نقشه کشیدن‌های بی بدیل و تحریم و تحریم و تحریم و فشارهایی که بر مردم وارد می‌شود بی شک مردم ناراضی هرگز  پای صندوق‌ها نخواهند آمد! اما آنچه غرب تصورش را هم نمی‌کرد رقم خورد و مردم وفاداری خود در قبال نظام را اثبات کردند و حالا نوبتی هم که باشد نوبت منتخبان مردم است.

 

بهره سخن

نکته قابل تامل آن است که انتخابات به پایان رسید و تا چند ساعت آینده هم نتایج نهایی شمارش آرا و آمار دقیق مشارکت مردمی در این انتخابات اعلام می‌شود اما وکلای منتخب مردم که به نمایندگی وارد خانه ملت می‌شوند تا مدافع بر حق حقوق مردم باشند هرگز وعده‌هایی که برای رسیدن به این جایگاه به مردم داده اند را فراموش نکنند.

 

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۵:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
0
1
نمیدونیم دم خروس راباورکنیم یاقسم حضرت عباسوچندحوضه رای گیری که ماشاهدبودیم آنقدرخلوت وبدون جمعیت بودکه تک وتوکی اومده بودندازشهرهای دیگرهم فیلمهایی رادیدیم که حاکی ازعدم مشارکت مردم بطورگسترده بوداین اخبارومیشنویم به چی وکی اعتمادکنیم خودمونم موندیم البته مردم حق دارندازچی وکی راضی باشن که بیان رای بدن ولی مهم اینه که اگه شماهم فرض کنیم یک درصدراست میگین نمایندگان واقعابدردمردم برسن
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار