پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی دستمزد کارگران-راهبرد معاصر

پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی دستمزد کارگران

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان این‌که افزایش حداقل مزد سال آینده کارگران باید بین ۵۸ تا ۶۰ درصد باشد، گفت: کارگران هشت سال دوران جنگ هیچ‌گونه افزایش مزدی نداشتند و شرایط را درک کردند. امروز که معیشت آن‌ها دچار مشکل شده دولت و کارفرمایان برای ماندگاری سفره‌های آن‌ها باید به کمک بیایند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 March 04
کد خبر: ۳۷۴۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، فتح‌الله بیات با اشاره به اعلام رقم چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان هزینه سبد معیشت کارگران، اظهار کرد: افزایش یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی هزینه ماهانه معیشت کارگران و رسیدن از سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان نشان می‌دهد که قدرت معیشت خانوار‌های کارگری ظرف یک سال چقدر افزایش یافته است. با توجه به اینکه تعیین این رقم در کمیته دستمزد شورای عالی کار و با توافق نمایندگان کارفرمایی و کارگری صورت گرفته، لازم است مذاکرات دستمزد ۱۳۹۹ به این سمت پیش رود.

 

وی ادامه داد: اگرچه هزینه زندگی کارگران بیش از این رقم است، ولی اعلام رقم چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان به منزله پذیرفتن شرایط دشوار زندگی کارگران و افزایش هزینه‌های زندگی آن‌ها است که از این جهت می‌تواند در جریان مذاکرات مزدی راهگشا باشد.

 

این مقام مسئول کارگری با بیان این‌که اعضای شورای عالی کار باید در تعیین رقم دستمزد سال آینده کارگران معیشت خانوار‌های کارگری را در اولویت قرار دهند، اظهار کرد: دستمزد باید به گونه‌ای باشد به خانوار‌های کارگری قدرت خرید بدهد. اگر معیشت و تامین هزینه‌های زندگی کارگران را پوشش ندهد در سال آینده دچار مشکل خواهد شد.

 

بیات افزایش دستمزد را حق قانونی کارگران دانست و گفت: کارگران کارگاه‌ها را محل رزق و روزی خود می‌دانند و در همه حال شرایط کارفرما و مشکلات آن‌ها را درک کرده‌اند. حتی در هشت سال دوران جنگ که دستمزد کارگران هیچ‌گونه افزایشی نداشت. امروز که معیشت خانوار‌های کارگری به سختی می‌گذرد لازم است دولت و کارفرمایان به میدان بیایند و در جهت تامین معاش آن‌ها گام بردارند.

 

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درباره‌ی پیش‌بینی افزایش دستمزد سال آینده کارگران اظهار کرد: از نظر ما دستمزد سال آینده باید بین ۵۸ تا ۶۰ درصد افزایش داشته باشد، چون رقم سبد معیشت کارگران و همچنین مقایسه خط فقر و معیشت این را نشان می‌دهد اگر یکبار برای همیشه افزایش مزد کارگران واقعی شود، تصمیم‌گیری در شورای عالی کار برای سال‌های بعد آسان‌تر خواهد بود. ولی اگر شرایط کارگاه‌ها و کارفرمایان را هم بخواهیم در نظر بگیریم معتقدم که افزایش دستمزد نباید کمتر از ۳۵ درصد باشد.

 

بیات در پایان درباره افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارمندان دولت گفت: این رقم در شرایط اقتصادی سال آینده که قابل پیش‌بینی نیست درصد کمی است، ولی چنین درصدی را نمی‌توان برای دستمزد کارگران اعمال کرد، چون کارمندان دولت از مزایای رفاهی و شغلی، حق جذب و سنوات برخوردارند، ولی کارگران از کمترین مزایای حقوقی و رفاهی بهره‌مند نیستند.

 

کمیته دستمزد شورای عالی کار در هفته‌های اخیر هزینه ماهانه سبد معیشت خانوار‌های کارگری را چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان تعیین کرد که این رقم در مقایسه با سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش داشته است.

ارسال نظر