رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»

بیانیه پایانی اتحادیه عرب با حمله به ایران و انصارالله

بیانیه پایانی اتحادیه عرب با حمله به ایران و انصارالله وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در نشست اخیر خود موضوع دریانوردی و تأسیسات نفتی را دستاویزی برای هجمه به ایران و جنبش انصارالله یمن قرار دادند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 March 05
کد خبر: ۳۷۵۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  اتحادیه عرب چهارشنبه (دیروز) نشستی در سطح وزرای خارجه برگزار کرد و برخی مقامات کشورهای عضو این اتحادیه در آن سخنرانی کردند.

 

شرکت‌کنندگان در بیانیه پایانی این نشست خواستار تضمین امنیت دریانوردی در خلیج فارس، دریایی عمان، دریای سرخ و تمام خطوط برای انتقال انرژی شدند.

 

در بیانیه مذکور تمامی اقداماتی که امنیت و سلامت دریانوردی ، تأسیسات دریایی و تأسیسات و لوله‌های نفتی و گذرگاه‌های آبی را تهدید می‌کند، محکوم و اعلام شد، این اقدامات امنیت کشورهای عربی را تهدید می‌کند.

 

در بیانیه مذکور «حمله ۱۲ می ۲۰۱۹ به دو نفتکش سعودی و نروژی، یک کشتی اماراتی در داخل آب‌های منطقه‌ای امارات، تعرض ۱۳ ژوئن به دو نفتکش در دریای عمان که یکی از آنها پرچم پاناما و دیگری پرچم جزایر مارشال داشت» محکوم و اعلام شد: اینگونه اقدامات جنایتکارانه امنیت و سلامت دریانوردی بین‌المللی را تهدید می‌کند.

 

همچنین عملیات تلافی‌جویانه ارتش یمن در پاسخ به حملات ائتلاف سعودی، به ایستگاه‌های پمپاژ نفتی «الدوادمی» و «عفیف» عربستان با استفاده از پهپاد در ۱۴ می ۲۰۱۹ محکوم شد.

 

در ادامه این گزارش آمده، اقدام ایران در نگه داشتن کشتی‌ها در تنگه هرمز و خلیج فارس «نقض آشکار قانون بین‌الملل» است و از ایران دعوت می‌شود از اینگونه «اقدامات خصمانه» دست بردارد و به قواعد و اصول قانون بین‌الملل و آزادی دریانوردی احترام بگذارد.

 

این بیانیه سپس اعلام کرد: حمله تروریستی و تخریبی ۱۴ دسامبر ۲۰۱۹ به تأسیسات نفتی شرکت آرامکو در بقیق و خریص عربستان سعودی با استفاده از پهپاد و موشک‌های کروز محکوم است و هدف آن بر هم زدن ثبات عربستان و منطقه بود و منابع انرژی جهان و اقتصادی جهانی را تهدید ‌کرد.

 

در ادامه این بیانیه ادعا شده است: اقدام شبه‌نظامیان حوثی در نگه داشتن سه کشتی در سواحل دریایی سرخ از جمله یک کشتی عربستان در تاریخ ۱۸ نوامبر ۲۰۱۹ محکوم می‌شود و از آنها دعوت می‌شود از اینگونه اقدامات که آزادی دریانوردی را تهدید می‌کند، دست بردارد.

 

بر اساس گزارش مذکور، در بیانیه پایانی از تأسیس شورای کشورهای عربی و آفریقایی مشرف به دریای سرخ و خلیج عدن در ۶ ژانویه ۲۰۲۰ استقبال و اعلام شد، پیش‌بینی می‌شود این اقدام در تقویت سازوکارها برای مقابله با چالش‌های منطقه و تأمین گذرگاه‌های دریایی مفید باشد.

 

همچنین از شورای امنیت درخواست شد به مسؤولیت‌های خود در تأمین امنیت دریانوردی در منطقه عمل کند و موضعی قاطع در برابر فعالیت‌هایی که این موضوع را تهدید می‌کند، اتخاذ کند.

 

در این جلسه مقرر شد موضوع امنیت دریانوردی در خلیج فارس به عنوان بندی دائمی در دستورکار اتحادیه عرب باقی بماند و از دبیرکل خواسته شد اجرای این تصمیم را پیگیری کند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار