اصولگرایان و تمرین مشق وحدت در بهارستان-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

اصولگرایان و تمرین مشق وحدت در بهارستان

تمرین مشق وحدت در بهارستان ترجیع بند اسراتژی اصولگرایان در انتخاب رئیس مجلس بود. با وجود اینکه صحبت های بسیاری در خصوص جدایی لاریجانی و اصولگرایان به گوش می رسید ، اما کناره گیری حاجی بابایی و فراهم شدن رای آوری لاریجانی نشان داد تحلیل ها در مورد نکته مذکور چندان درست نیست.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۲ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - 2018 June 02
کد خبر: ۳۷۶

به گزارش "راهبرد معاصر"؛ با 147 رأی از 279 رأی مأخوذه علی لاریجانی برای یازدهمین سال متوالی رئیس مجلس باقی ماند. در این انتخابات، محمدرضا عارف از مجموع 279 رأی اخذ شده، 123 رأی کسب کرد و آرای باطله نیز 9 رأی بود. البته نکته کم نظیر برگزاری انتخابات ریاست مجلس در دور بود. در دور نخست، محمدرضا عارف با 114 رأی از علی لاریجانی با 101 رأی و حمیدرضا حاجی بابایی 54 رای از 272 رأی ماخوذه پیشی گرفت، از این روی، انتخابات ریاست مجلس به دور دوم کشیده شد ولی نهایتا حمیدرضا حاجی بابایی از انتخابات ریاست مجلس کنار کشید.


بر اساس ماده 15 آیین نامه داخلی مجلس، انتخاب رئیس در نوبت اول با اکثریت مطلق نمایندگان صاحب رأی است و در صورتی که در انتخاب رئیس در نوبت اول اکثریت مطلق حاصل نشود در انتخابات دوم اکثریت نسبی کافی خواهد بود.


نکته ای که بیش از همه در این انتخابات به چشم امد کناره گیری حاجی بابایی به سود لاریجانی بود، نکته ای که بسیاری از چهره ها و اعضای فراکسیون امید آن را برنتافته و تلاش کردند با برچسب زنی های گوناگون آن را اقدامی غیراخلاقی جلوه دهند. این در حالیست که کناره گیری به سود هر شخصی حق طبیعی یک نامزد در انتخابات های مختلف است، حال انتخابات درون قوه ای همچون انتخاب رئیس مجلس باشد چه انتخاباتی مثل ریاست جمهوری 92 و کناره گیری عارف جهت رای آوری روحانی.


اما وحدت ولایی ها و مستقلین سبب نارضایتی بسیاری از اعضای فراکسیون امید شد تا جایی که حتی میرزایی نکو عضو کمیسیون سیاسی فراکسیون امید، درصدد تزریق ناامیدی به لاریجانی برآمد و تلویحا او را تهدید سیاسی کرد: «برخی فکر می‌کنند زرنگی کردند و می‌توانند با بعضی از رفتارها و مسکوت نگه داشتن برخی اقداماتشان هر دو جناح را حفظ کنند اما با اطمینان می‌گویم به نتیجه نمی‌رسند و این گونه رفتارها به بدنامی آنها می‌انجامد.»


اینکه نحوه تکیه مجدد لاریجانی بر کرسی ریاست بهارستان بر مشی تعامل اصلاح طلبان با او اثرگذار خواهد بود نکته ای بدیهی ست. انچه روشن است اینکه اصلاح طلبان که تا دیروز نسبت به حمایت از لاریجانی در انتخابات 1400 تردید داشتند، حال با رفع این ابهام فضایی برای حمایت از او یافت نمی کنند.


اما اینکه شخص لاریجانی تا چه اندازه قائل به گذران وقت بیشتر در اردوگاه اصولگرا را داشته باشد، نکته ای ست که باید در آینده سیاسی لاریجانی جست و جو کرد. حین نورورزی عضو کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس در همین زمینه می گوید: « بعضی از اصولگرایان مکدر بودند که چرا وقتی زحمت بسیاری می‌کشند لاریجانی نمی‌بیند، اما امروز لاریجانی متوجه شد اگر اصولگرایان او را حمایت نمی‌کردند در دوره دهم اجلاسیه سوم مجلس شورای اسلامی ریاست مجلس به او تعلق نداشت.


نوروزی تاکید کرد: برخی مطرح می‌کردند لاریجانی در انتخابات بعدی ریاست جمهوری و بعد از روحانی در اردوگاه اصلاح‌طلبان قرار می‌گیرد، خلاف این گفته ثابت شد و همگان دریافتند لاریجانی در اردوگاه اصولگرایان است، در واقع تنها راه حیات سیاسی علی لاریجانی باقی ماندن در اردوگاه اصولگرایان است.»


این یعنی اگر لاریجانی می خواهد مصداق ضرب المثل فارسی «از اینجا مانده و از آنجا رانده» نشود می بایست به مشی اصولگرایی خود ضریب دهد، ان هم در ایامی که به نظر می رسد اصولگرایان درس های عبرت خوبی از گذشته سیاسی خود گرفته اند و وحدت را در دستور کار خود قرار داده اند.


تمرین مشق وحدت در بهارستان ترجیع بند اسراتژی اصولگرایان در انتخاب رئیس مجلس بود. با وجود اینکه صحبت های بسیاری در خصوص جدایی لاریجانی و اصولگرایان به گوش می رسید ، اما کناره گیری حاجی بابایی و فراهم شدن رای آوری لاریجانی نشان داد تحلیل ها در مورد نکته مذکور چندان درست نیست.


در همین خصوص نوروزی ایلنا تاکید کرد: شبهه‌هایی وجود داشت که لاریجانی ریاست خود را از اصلاح‌طلبان وام می ‌گیرد، اما اتفافات مجلس نشان داد لاریجانی ریاست خود را مدیون اصولگرایان است، چه مستقلین و چه ولایی‌ها.


نماینده مردم رباط کریم در مجلس خاطرنشان کرد: حتی یک نفر هم از اصلاح‌طلبان و فراکسیون امید به لاریجانی رای ندادند، همه یک طرف ایستادند و لاریجانی و اصولگرایان در یک طرف.این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به اینکه با انتخابات هیات رئیسه مجلس مرزبندی‌ها تعیین شد، گفت: لازم بود مرزهایی ایجاد شود تا بعضی تکلیف‌ها مشخص شود، این اتفاق رخ داد.


بهره سخن:

بدون تردید آینده سیاسی لاریجانی پس از انتخابات ریاست مجلس وارد فاز جدیدی می شود. درحالیکه اصلاح طلبان انتظار داشتند عارف را بر راس بهارستان ببینند، اما هرگز تصور نمی کردند هم افزایی مستقلین و ولایی و همچنین، تشریک مساعی لاریجانی و حاجی بابایی دست آن ها را در پوست گردو بگذارد تا احتمال حمایت اصلاح طلبان از لاریجانی در 1400 به باریکی یک تار مو برسد.


از سوی دیگر با توجه به اخباری که برخی رسانه ها از تاسیس حزب از سوی عارف مطرح کردند و همین طور با توجه به رپورتاژ آگهی رسانه های زنجیره ای پس از انتخابات هیئت رئیسه و برازنده دانستن کرسی ریاست جمهوری برای عارف، تصمیم خود را برای جدایی از لاریجانی گرفته اند. اینکه تداوم حمایت از عارف مقطعی باشد یا بلندمدت و تا 1400، به تعامل جهانگیری با دولت و اصلاح طلبان و جایگاه او در حاکمیت مرتبط است.


اینکه آیا رقیب اصلی عارف در اردوگاه اصلاحات تا چه اندازه توان عرض اندام برای کسب کرسی ریاست جمهوری را داراست و از حیث کسب امتیاز چه جایگاهی را به نسبت عارف کسب خواهد کرد.

ارسال نظر