تاثیر کرونا بر روند نزولی شاخص بورس تا کجا ادامه دارد؟-راهبرد معاصر

تاثیر کرونا بر روند نزولی شاخص بورس تا کجا ادامه دارد؟

«روزبه شریعتی» پیش‌بینی خود از روند معاملات بازار سرمایه در هفته جاری را اینگونه بیان کرد: بازار جهانی و کل دنیا در هفته گذشته تحت تاثیر کاهش قیمت نفت و مساله کرونا که از شرق آسیا به سمت اروپا رفت، قرار گرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 March 14
کد خبر: ۳۸۲۰۰

به گزارش راهبرد معاصر،  فراگیر شدن ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن در بازار‌های جهانی، از هفته گذشته بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داد و باعث افت شاخص بورس شد که به گفته کارشناسان این روند تا پایان روز دوشنبه در این بازار حاکم خواهد بود.

 

«روزبه شریعتی»  پیش‌بینی خود از روند معاملات بازار سرمایه در هفته جاری را اینگونه بیان کرد: بازار جهانی و کل دنیا در هفته گذشته تحت تاثیر کاهش قیمت نفت و مساله کرونا که از شرق آسیا به سمت اروپا رفت، قرار گرفتند.

 

وی ادامه داد: ورود این ویروس به آمریکا و لغو تمام پرواز‌ها به این کشور با دستور ترامپ تا حدودی منجر به شکست اقتصادی شد، بدین معنا که ترس سرمایه‌گذاران از برخی بحران‌ها باعث شد تا بازار آن‌ها به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد.

 

شریعتی با بیان اینکه ترس از ریزش بازار جهانی سایه خود را در بازار‌های ایران انداخت، گفت: کارخانه ایران خودرو تعطیلی خود را اعلام کرد که ممکن است این مساله بین کارخانه‌داران فراگیر شود و شاهد تاثیرگذاری این موضوع بر روند معاملات بازار سرمایه باشیم.

 

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بازار دوباره روند اصلاحی خود را در هفته جاری در پیش خواهد گرفت، افزود: هر چند تصور می‌کردیم که این هفته نهایتا با پنج درصد اصلاح در شاخص بورس همراه باشیم و بعد بازار به شرایط ثبات بازگردد، اما به نظر می‌رسد گزینه تعطیلی کارخانه‌ها می‌تواند اصلاح بازار را عمیق‌تر کند.

 

وی افزود: سرمایه‌گذاری در شرکت‌های کامودیتی محور که تا چند وقت گذشته به عنوان گزینه سرمایه‌گذاری‌های امن محسوب می‌شد اکنون غیرمنطقی شده و سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند در وضعیت کنونی به جای خرید سهام، پول نقد در اختیار داشته باشند.

 

شریعتی با بیان اینکه این شرایط تا پایان هفته ادامه‌دار خواهد بود، گفت: بازار سال آینده بستگی به وضعیت کرونا دارد که باید دید به کدام سمت خواهد رفت و بازار جهانی را تا چه میزان می‌تواند تحت تاثیر قرار دهد.

 

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: ممکن است روند ریزشی بازار در معاملات امروز و فردا ادامه دار باشد، اما از روز دوشنبه بازار روند باثباتی را در پیش می‌گیرد، زیرا هیچگاه بازار در چند روز متوالی با ریزش همراه نخواهد شد.

 

وی با بیان اینکه در هفته جاری شرایط صعودی چندانی برای بازار نخواهیم داشت، گفت: طبق پیش‎بینی‌های صورت گرفته شاخص بورس تا پایان هفته حدود ۱۰ درصد ریزش دارد و با کانال کمتر از ۵۰۰ هزار واحد، سال را به پایان می‌رساند.

 

روند صعودی قیمت طلا

در همین زمینه، «فردین آقابزرگی» کارشناس بازار سرمایه به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون سرمایه‌گذاران در بازار به مکانیزم پول نقد حاصل از فروش سهام رو آورده‌اند که به نظر می‌رسد این روند حداقل تا روز دوشنبه شدت بیشتری را به خود بگیرد.

 

وی اوج اصلاح شاخص بورس را تا روز دوشنبه اعلام کرد و افزود: بازگشت قیمت جهانی نفت به شدت بر روند بازار و نرخ فروش برخی از محصولات شرکت‌ها مانند پالایشگاهی‌ها و پتروشیمی‌ها و حتی صنایعی که تابع کامودیتی هستند تحت تاثیر قرار داد.

 

آقابزرگی اعلام کرد: موضوعی که به هفته جاری برمی‌گردد و بسیار تاثیر گذار است کاهش قیمت جهانی نفت است که به شدت ارزش طلا را افزایشی خواهد کرد.

 

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اکنون اونس جهانی در مرز ۱۷۰۰ دلار است که این موضوع باعث گمانه‌زنی‌های افزایش نرخ ارز می‌شود، زیرا در کشور قیمت طلا و ارز همسو با یکدیگر حرکت می‌کنند.

 

وی اظهار داشت: شوک ویروس کرونا اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار داد و با توجه به کاهش قیمت نفت روند بازار تحت تاثیر این مسایل قرار گرفت.

 

آقابزرگی خاطرنشان کرد: افت شاخص بورس در چند روز متوالی سرمایه‌گذاران را در روز‌های پایان سال به صورت روانی به سمت نقد کردن سهام خود پیش برد، این فشار فروش تا روز دوشنبه ادامه دارد، اما روز سه شنبه و چهارشنبه بازار خنثی خواهیم داشت.

 

این کارشناس بازار سرمایه به صنایعی که در بازار سرمایه مورد اقبال سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند اشاره و بیان کرد: با توجه به وضعیت کنونی اقبال بازار بیشتر به سمت سهم‌های بنیادی و سهم‌هایی مانند صنایع غذایی، شوینده و دارویی خواهد بود، همچنین در بلند مدت شرکت‌های فولادی، کانی و شرکت‌هایی که تا پیش از این در سال ۹۸ رشد نداشتند مورد توجه بازار قرار می‌گیرند./ ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار