اعتراض سفارت ایران به اظهارات مشاور نخست‌وزیر عراق درباره مرز چذابه حمله پهپادی به مقر گروه‌های جدایی‌طلب در شمال عراق مقاومت عراق: تجاوز به ایران مصداق بارز جنگ میان حق و باطل است؛ در کنار حق می‌ایستیم شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد

ظریف: آمریکا می‌خواهد با تضعیف ایران در برابر کرونا، کارزار ناکام فشار حداکثری را جان بدهد

ظریف: آمریکا می‌خواهد با تضعیف ایران در برابر کرونا، کارزار ناکام فشار حداکثری را جان بدهد وزیر خارجه ایران با ناکام توصیف کردن کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، گفت سوءاستفاده از شرایط همه‌گیری ویروس کرونا، کریه‌ترین چهره یک دولت معتاد به تحریم است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 March 30
کد خبر: ۳۹۲۲۰

به گزارش راهبرد معاصر،  «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) با انتقاد مجدد از تداوم تحریم‌های یک‌جانبه و ظالمانه آمریکا علیه مردم ایران در شرایط همه‌گیری ویروس «کووید۱۹»، گفت واشنگتن سعی دارد با سوءاستفاده از شرایط کنونی، کارزار ناکام فشار حداکثری را دوباره جان بخشد.

 

ظریف در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «این روز‌ها جهان علیه چالشی مشترک می‌رزمد و این بار نه فقط از مرز‌ها و منافع که از بشریت، از زیستن، از ماندن دفاع می‌کند. تصویر دردناک این روزها، تصویری یگانه از روزگار ماست که تمام جهان را در تلاشی بی‌سابقه برابر یک چالش همگانی قرار داده است. برای آنکه تکاپوی جهانی به ثمر بنشیند، برای آنکه جهان به زندگی بازگردد باید باور کنیم که تمام این کره‌ی خاکی، زمینِ مبارزه است و در هر کجای این زمین که شکست بخوریم، تمامی دنیا شکست خورده است. جهان وامدار همه‌ی تلاش‌هاست چه در ووهان، چه در تهران، چه در میلان، چه در مادرید، و چه در نیویورک و هر خبر تلخ و هر تصویر ناگواری از مرگ انسان‌ها، سوگواری تمام جهانیان را می‌طلبد».

 

وی با بیان اینکه جدال با کرونا، کارزاری انسانی است، توضیح داد: «اخلال در این کارزار، به غایت غیر اخلاقی و ضد انسانی خواهد بود. اگر همه‌گیری جهانی کرونا هم نتواند، سودازدگی در سیاست و یکجانبه‌گرایی غیرمسؤولانه را متوقف کند، جهان و ارزش‌های اخلاقی، شکست دوباره خواهد خورد».

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ضمن اشاره به اثرات منفی تحریم‌های آمریکا بر مبارزه ایران با شیوع ویروس کرونا، افزود: «نظام سلامت، شهروندان و دولت ایران به مانند اروپا و ایالات متحده درگیر مقابله با کروناست، اما آنچه رنج ایرانیان را مضاعف می‌کند، آنچه انتخاب‌ها را در مدیریت بحران، محدودتر می‌کند و آنچه نگرانی‌ها را برای معیشت شهروندان تشدید می‌کند، توأمانی تحریم و کرونا است. ایران تنها کشوری است که برای محافظت از شهروندانش به تمام منابعش دسترسی ندارد، ایران تنها کشوری است که در ستیز رو در رو با بیماری، نمی‌تواند تجهیزات و اقلام پزشکی را به سادگی خریداری نماید».

 

 

ظریف با بیان اینکه ترکیب تحریم و کرونا، دشمنی خطرناک‌تر و عارضه‌ای مهیب‌تر است، تصریح کرد: «تحریم، کرونا را جسورتر می‌کند و تصمیمات سخت برای مدیریت بحران را دشوارتر. جهان برای پیروزی نیازمند یک اراده‌ی اخلاقی در سرپیچی از زیاده‌خواهی ایالات متحده است، نباید تحریم و مراعات تحریم‌ها بیش از این به جنایت جنگی بیانجامد».

 

وی آمریکا را دولتی معتاد به تحریم توصیف کرده و ادامه داد: «این کریه‌ترین چهره‌ی یک دولت معتاد به تحریم است که می‌خواهد با تضعیف ایران در برابر کرونا، کارزار ناکام فشار حداکثری را جان دوباره بدهد. تلاش هر لحظه‌ی دستگاه دیپلماسی ایران محافظت از سلامت شهروندان است چراکه مردم همواره بر همه چیز مقدم‌اند. در کنار پرستاران، پزشکان و کارکنان بیمارستان‌ها—که به احترام آن‌ها سرتعظیم فرود می‌اورم و در کنار دیگر دستگاه‌های خدمت‌رسان، دیپلمات‌های ایرانی نیز به تقابل با کرونا برخاسته‌اند».

 

وزیر خارجه ایران در پایان تاکید کرد: «برای ستیز با کرونا در کنار تلاش شبانه‌روزی همکارانم در سراسر جهان برای تأمین نیاز‌های بهداشتی و درمانی کشور، باید به بی‌اعتبار کردن تحریم‌ها همت گماشت و این وظیفه‌ی دیپلماسی ایران است».

 

ظریف پیشتر هم با درخواست از کشور‌های خارجی برای تبعیت نکردن از تحریم‌های آمریکا، گفت آمریکا از تروریسم اقتصادی به تروریسم پزشکی رسیده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار