نیروهای لشکر ۸۲ هوابرد آمریکا در غرب آسیا گیر افتاده‌اند-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

نیروهای لشکر ۸۲ هوابرد آمریکا در غرب آسیا گیر افتاده‌اند

یک فرمانده آمریکایی گفته نظامیان این کشور که چند ماه پیش روانه منطقه خاورمیانه شده‌اند به دلیل شیوع بیماری کرونا قادر به بازگشت به آمریکا نیستند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۳ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 09
کد خبر: ۴۰۰۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مارک میلی»، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح تروریستی آمریکا پنجشنبه گفته اکثر نیروهای لشکر ۸۲ هوابرد و «تیم رزم گردان یکم» که در ماه ژانویه روانه خاورمیانه شده‌اند هنوز به آمریکا بازنگشته‌اند. 

 

فرمانده نیروهای تروریست آمریکایی دلیل تأخیر در بازگشت این نیروها را ادامه تنش‌ها با ایران و شیوع بیماری «کووید-۱۹» دانسته است. 

 

مارک میلی گفت: «ما تقریباً هر روز اوضاع را رصد می‌کنیم تا ببینیم چه زمانی می‌توانیم آنها را به خانه برگردانیم. وزیر دفاع مشتاق است آنها را به کشور بازگرداند، ولی این مسئله به اوضاع امنیتی کلی بین ایران و عراق بستگی دارد. 

 

 یک روزنامه آمریکایی روز ۲۰ اسفندماه به نقل از برخی منابع خبری مدعی شد وزارت دفاع آمریکا بعد از رسیدن به این جمع‌بندی که «تهدید حملات تلافی‌جویانه» از سوی ایران و متحدانش در منطقه فروکش کرده تعداد اندکی از نظامیانش را از غرب آسیا خارج کرده است.

 

روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» به نقل از مقام‌های نظامی آمریکا گزارش داد حدود ۱۰۰۰ نظامی این کشور که بعد از شهادت سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کویت اعزام شده‌ بودند طی دو هفته گذشته منطقه را ترک کرده‌اند. 

 

ارتش آمریکا بامداد ۱۳ دی‌ماه سال جاری طی یک عملیات تروریستی به دستور «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، سردار سلیمانی و شماری از همراهان ایشان از جمله «ابو مهدی المهندس»، نائب رئیس سازمان حشدالشعبی عراق را به شهادت رساند. 

 

واشنگتن بعد از این عملیات تروریستی، طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی نزدیک به ۷۵۰ سرباز را راهی عراق و حدود ۴۰۰۰ نظامی را روانه پایگاه‌های خود در کویت کرده بود.

 

مقام‌های نظامی آمریکا اسفندماه به وال‌استریت‌ژورنال گفتند احتمال می‌رود ۲۰۰۰ نفر دیگر از همان تیپی که عازم کویت شده‌اند در هفته‌های آتی از منطقه خارج شوند. 

 

بعد از شدت گرفتن تنش‌ها میان ایران و آمریکا در ژانویه سال جاری میلادی این نخستین باری بود که آمریکا نیروهای زمینی خودش را از منطقه خارج می‌کرد. وال‌استریت‌ژورنال این تصمیم را نشانه‌ای از بروز «اطمینانی ضعیف» در میان مقام‌های آمریکایی برای آغاز سیر نزولی تنش‌ها در منطقه تعبیر کرده است. 

 

از جمله نیروهایی که آمریکا بعد از عملیات ترور سردار سلیمانی عازم کویت کرد  نیروهای لشکر ۸۲ هوابرد آمریکا بود. پنتاگون مدعی شد این نیروها را با هدف تقویت امنیت پایگاه‌ها و سفارتخانه‌های آمریکا در منطقه به کویت فرستاده. 

 

پیش از این پایگاه  «برایتبارت نیوز» گزارش داده بود پنتاگون به خانواده‌های نیروهای لشکر ۸۲ هوابرد اطلاع داده به زودی این نظامیان به جمع خانواده‌های خود بازخواهند گشت. 

 

ایران بامداد ۱۸ دی‌ماه به تلافی ترور سردار سلیمانی، پایگاه «عین‌الاسد» در عراق که محل استقرار نیروهای آمریکایی است را هدف حملات موشکی قرار داد. دولت آمریکا بعد از مدت‌ها انکار سرانجام در چندین مرحله اعتراف کرد ۱۰۹ نظامی این کشور بر اثر این حملات دچار ضربه مغزی شده‌اند. برخی منابع معتقدند شماری از نظامیان آمریکایی در این حمله کشته شده‌اند. 

 

وال‌استریت‌ژورنال یکی از دلایل کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا را به ویروس «کرونا» ارتباط داده و نوشته بود ایران اکنون با «تهدیدی فوری‌تر» به دلیل شیوع این ویروس در خارج از چین روبرو است. 

 

این روزنامه نوشته جمع‌بندی برخی از مقام‌های پنتاگون این است که شیوع کرونا توانایی ایران برای پاسخدهی به عملیات آمریکا در ماه ژانویه [عملیات ترور سردار سلیمانی] را تحت تأثیر قرار داده است. یک مقام آمریکایی گفت: «تمرکز آنها روی مسائل داخلی است.»

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر