به گزارش راهبرد معاصر؛ سیف الهه آقا بیگی با بیان اینکه هشدار سازمان هواشناسی از روز دوشنبه اعلام شد و بر اساس پیش بینیهایی که این سازمان انجام داد انتظار بارشهای قابل توجه در برخی از استانها متصور بوده و هست، اظهار کرد: از غروب دوشنبه بارندگی در مناطقی از حاشیه جنوب دریای خزر استانهای گیلان و مازندران شروع شد و این مناطق بارشهای خوبی را تجربه کردند.
وی افزود: منتها در پیش بینی که صادر شده ۲۰ استان در سامانه بارشی نسبتا قوی قرار دارند لذا لازم است تا مراقبتهای حداکثری در این استانها صورت بگیرد، این ۲۰ استان شامل استانهای جنوب غرب و غرب کشور، استانهای مرکزی، استانهای شمالی و خراسان شمالی و رضوی میشود.
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه اوج این بارشها در استانهای واقع در جنوب زاگرس شامل استانهای چهارمحال بختیاری، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، مناطق شمالی استان فارس، زنجان همدان، استان مرکزی حتی تهران، قم، البرز، قزوین و سمنان میشود، تصریح کرد: لازم است مراقبتهای حداکثری در این استانها صورت بگیرد که وزارت نیرو نیز تدابیر لازم را اندیشیده است.
به گفته آقابیگی، همکاران ما در بخش تاسیسات سدها با اعلام حداکثر آمادگی برنامه ریزی جامع را برای مدیریت کنترل سیلاب در مناطقی که مخازن سدهای ذخیرهای داریم اندیشیده اند و مراقبت حداکثری صورت میگیرد، اما لازم است تا دستگاههای اجرایی ذی ربط و مردم نیز حداکثر توجه به این موضوع را داشته باشند تا این سامانه بارشی مشکل و خسارت برای کشور ایجاد نکند و تنها نعمت آن باقی بماند.
وی با اشاره به وضعیت سدهای کشور برای مقابله با سیلابهای احتمالی، گفت: باتوجه به برنامه ریزی که صورت گرفت، در حال حاضر به طور متوسط ۶۸ درصد از حجم مخازن سدها آبگیری شده که نشان میدهد به طور متوسط حدود ۳۲ درصد حجم خوبی برای کنترل سیلاب است. همچنین در مکانهایی که مخازن سدها وجود دارد، همانطور که در سیلاب گذشته ایفای نقش کردند، مدیریت و کنترل سیلاب انجام میشود در سایر مناطق نیز لازم است تا دستگاههای اجرایی توجه کنند.
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: تقاضا و خواهش ما از مردم این است که از هرگونه نزدیک شدن و تردد در حریم رودخانهها اجتناب کنند تا شاهد هیچگونه خسارت و تلفات احتمالی نباشیم.
منبع: ایسنا