دیدار آیت‌الله جوادی آملی با آیت‌الله سیستانی در نجف اشرف پزشکیان: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند سخنگوی دولت: سفر رئیس‌جمهور روسیه به ایران در دستور کار است پزشکیان: مهم‌ترین مشکل در محیط زیست نبود برنامه جامع است بازدید سرلشکر باقری از کارخانه‌های نیروی دریایی ارتش در بندرعباس ظریف: اگر توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است پزشکیان: در مذاکره جدی و به‌دنبال توافق هستیم، اما کنارگذاشتن تأسیسات هسته‌ای قابل‌قبول نیست بررسی تنش هند و پاکستان و حادثه بندر رجایی در کمیسیون امنیت ملی سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح برای هر شرایطی آمادگی کامل دارند اراذل و اوباش در لیست قرمز مجلس «مدنی‌زاده»، گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت اقتصاد شد واکنش ولایتی به برنامه آمریکا برای تغییر نام خلیج فارس پنجشنبه در کدام استان‌ها تعطیل شد؟ سخنگوی دولت: «خلیج فارس» فقط یک نام جغرافیایی نیست، بخشی از هویت تاریخی ملت ایران است قالیباف تصاویر نقشه‌های تاریخی خلیج فارس را منتشر کرد + عکس

واکنش ظریف به حجم فروش تسلیحات آمریکایی

وزیر امور خارجه گفت: آمریکا بیشترین هزینه‌های نظامی را در جهان دارد ولی نگران ایران است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۲ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 02
کد خبر: ۴۱۸۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در حساب کاربری خود در توئیتر با اشاره به حجم فروش تسلیحات آمریکایی در جهان نوشت: آمریکا مدت‌ها است که در صدر کشورهایی است که بیشترین هزینه نظامی، فروش سلاح، آغاز کننده و تحریک کننده جنگ و سود جویی از درگیری‌ها در جهان است.

 

وی افزود: در زمانی که پمپئو که در حال گسیل سلاح به جهان است، درباره ایران که تا سال ۱۹۷۹، مشتری بزرگ تسلیحات آمریکا بود، نگران است.

 

گفتنی است، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا بارها با اشاره به قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، نسبت به پایان زمان تحریم‌های تسلیحاتی ایران هشدار داده است. وی بدون اشاره به حجم فروش تسلیحات آمریکایی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، این اتفاق را موجب آغاز یک رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه دانسته بود.

 

هفته گذشته نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که وزارت خارجه آمریکا تلاش می‌کند با ارائه یک قطع‌نامه به شورای امنیت، تحریم‌های تسلیحاتی ایران را که طبق برجام و قطع‌نامه ۲۲۳۱، ۲۷ مهر به پایان می‌رسد، برای مدت نامحدودی تمدید کند.

 

نیویورک تایمز در ادامه مدعی شد: آمریکا در صورتی که نتواند از طریق شورای امنیت مانع برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی شود، می‌خواهد با ارائه یک دلیل حقوقی به برجام بازگشته تا از فرآیند ماشه یا همان اسنپ پک برای بازگرداندن کلیه تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه کشورمان استفاده کند.

 

«جوزپ بورل» هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته اعلام کرد که آمریکا با خارج شدن از برجام، دیگر عضوی از توافق هسته‌ای با ایران نیست و نمی‌تواند از مکانیسم ماشه استفاده کند.

 

منبع:مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده