به گزارش راهبرد معاصر، رهبر معظم انقلاب در یکی از دیدارها ضمن شرح آیه ۱۵۵ سوره مبارکه آلعمران به بیان تأثیر گناه بر انسان اشاره و فرمودند: گاهی گناه سبب میشود انسان در بزنگاههایی کم بیاورد و پایش بلغزد.
این گناهان تأثیراتش انسان این است که وقتی به گناه مبتلا است در یک نقطه حساس و در یک بزنگاه کم میآورد.
خدا در قرآن میگوید: «إِنَّ الَّذینَ تَوَلَّوْا مِنْکُمْ یَوْمَ الْتَقَی الْجَمْعانِ إِنَّمَا اسْتَزَلَّهُمُ الشَّیْطانُ بِبَعْضِ ما کَسَبُوا وَ لَقَدْ عَفَا اللَّهُ عَنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ حَلیمٌ. قطعاً کسانی از شما روزی که [در نبرد احد] که دو گروه [مؤمن و مشرک] با هم رویاروی شدند ، به دشمن پشت کردند، جز این نیست که شیطان آنان را به سبب برخی از گناهانی که مرتکب شده بودند لغزانید و یقیناً خدا از آنان در گذشت زیرا خدا بسیار آمرزنده و بردبار است.»
در جنگ احد کسانی که نتوانستند طاقت بیاورند و دلشان در هوای غنیمت چنان تپید که جنگ پیروز را به جنگ مغلوب تبدیل کردند. اینها قبلاً خطاهایی کردند که آنجا خود را نشان داد.
گناه ما موجب میشود در یک نقطه حساس نتوانیم تاب بیاورریم و مقاومت کنیم. ما مسئول کشوریم. همه مسئولیم، اگر بنا باشد کاری کنیم که جایی که باید تاب بیاوریم، پایمان بلغزد و نتوانم طاقت بیاوریم خطر بزرگی ما را تهدید میکند.
بدتر از این گاهی خطایی میکنیم که باعث میشود که ما دچار نفاق شویم یعنی دلمان با زبانمان اختلاف پیدا میکند. اینکه انسان با عهد خدایی وفادار نماند، به تعهدی که پیش خدا کرده عمل نکند. این سبب میشود که انسان دچار نفاق شود، البته این یک ساز و کار منطقی هم دارد که چطور یک گناه در انسان به نفاق ختم شود.
از این بالا تر گاهی گناه و خطای ما موجب میشود که به تکذیب آیات الهی مبتلا شویم.
راه علاج مراقبت است، باید مراقبت کنیم، نظارت کنیم بر خودمان، بر مجموعهمان، انگیزه و کارمان را افزایش کنیم، از لغزشگاهها پرهیز کنیم و در یک جمله تقوا. تقوا که در ماه رمضان فلسفه و غایت روزه شناخته شده به همین معنی است. تقوا یعنی مراقبت از خویش و دائم باید مراقب خودمان باشیم.
منبع: فارس