به گزارش راهبرد معاصر، با شیوع کرونا و مشکلاتی که این ویروس بر اکثر کسب و کارها به وجود آورد دولت برای حمایت از کسب و کارها تسهیلاتی را در نظر گرفت. بنابر اعلام وزارت کار فرآیند ثبت نام در سامانه کارا وام کرونایی از امروز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه آغاز شد و در این گزارش برای دریافت وام کرونایی با نحوه ثبت نام کارفرمایان در سامانه کارا آشنا می شوید.
بر این اساس، یک میلیون واحد اقتصادی آسیب دیده از کرونا که سه میلیون شاغل بیمه شده در آنها مشغول کار بوده اند توسط وزارت کار شناسایی شده و مطابق ضوابط ستاد کرونا مشمول دریافت تسهیلات میشوند.
تسهیلات حمایتی به واحدها و کارگاههایی اختصاص مییابد که نیروهای کار در آنها شاغل و بیمه باشند در واقع مبنای پرداخت، شاغل بودن نیروی کار و تعدیل نشدن فرد و داشتن بیمه پردازی تا قبل از شیوع کرونا است .
میزان پرداخت تسهیلات نیز به این شکل است که برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده اند مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام و برای واحدهای کسب و کاری که فعال بوده و تعطیل نشده اند به ازای هر فرد شاغل ۱۲ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود.
شرط پرداخت تسهیلات حمایتی به بنگاههای آسیب دیده از کرونا، حفظ اشتغال موجود است و واحدهایی که کد بیمه و پروانه کسب داشته باشند مشکلی در دریافت تسهیلات نخواهند داشت ولی آن دسته واحدهایی که فاقد بیمه هستند، روند پرداخت تسهیلات به آنها ظرف دو ماه آینده عملیاتی می شود.
در این راستا مقرر شد، پس از ارسال پیامک به کارفرمایان از سوی وزارت کار، مشمولان از امروز در سامانه کارا به نشانی kara.mcls.gov.ir ثبت نام کنند و پس از ثبت نام، اطلاعات از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بانک عامل جهت پرداخت وام کرونایی ارسال شود.
پس از شیوع ویروس کرونا و بر هم خوردن تعادل بازارهای مختلف، دولت تصمیم گرفت جهت حفظ اشتغال کارگران و کمک به بنگاههای اقتصادی، تسهیلاتی را در اختیار کارفرماهای ۱۳ رشته شغلی قرار دهد.
مبنی بر اطلاعیه اعلام شده تنها ۱۳ رشته شغلی مشمول دریافت تسهیلات کرونایی هستند که عناوین آنها به شرح ذیل است:
-مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستورانها، بوفهها، طباخیها، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها و اغذیه فروشیها
-مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتل آپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمان پذیرها، مهمان سراها، مسافرخانهها، مراکز بوم گردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و خدماتی بین راهی، موزهها و زائرسراها
-حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، جادهای، ریلی و دریایی
-دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
-تولید و توزیع پوشاک
-تولید و توزیع کیف و کفش
-مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه
-مراکز باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
-مراکز و مجتمعهای فرهنگی-آموزشی، هنری و رسانهای
-مراکز تولید توزیع و فروش صنایع دستی
-آموزشگاههای رانندگی، آرایشگاهها، سالنهای زیبایی و گرمابهها
-موسسات خصوصی دارای پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در حوزههای درمانی و تشخیصی و آزمایشگاهی و پاراکلینیکها فعال هستند
کارفرمایان با ورود به سامانه کارای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نشانی kara.mcls.gov.ir میتوانند نسبت به ثبت نام و دریافت تسهیلات کرونایی برای کارگاه خود اقدام کنند.
روند کار به این صورت است که بر اساس کد ملی که کارفرما وارد سیستم میکند، فرآیند ثبت نام آغاز میشود و سپس مشخصات اولیه کارفرما بر اساس اطلاعات و تأمین اجتماعی ارائه میشود.
در مرحله بعد کارفرمایان باید تبصرهها و تذکرهایی را که در شیوه نامه وزارت کار قید شده است، به دقت مطالعه کنند و در صورت تأیید با زدن گزینه«موافقم» وارد مرحله بعدی شوند.
در مرحله بعدی کارفرمایان به صفحه درج اطلاعات خود هدایت میشوند که در اینجا از آنها خواسته میشود تاریخ تولد، کد کارگاه، کد ملی خود را وارد کنند و با انتخاب یک رمز عبور برای خود از مشمول شدن دریافت تسهیلات کرونایی مطلع شوند.
بعد از آن که کارفرمایان اطلاعات خود را وارد کردند، سامانه مشمول شدن یا عدم مشمول شدن تسهیلات کرونایی کارفرما را اعلام خواهد کرد که در صورت اینکه کارفرما مشمول دریافت شده باشد، پیامکی برای او ارسال خواهد شد.
این تسهیلات همچون سایر وامها نیاز به ارائه وثیقه به بانک عامل دارد، البته دولت تلاش کرده تا سختگیریهای زیادی اعمال نشود.
حالا این سوال پیش میآید که برای دریافت این تسهیلات چه وثیقههایی لازم است؟ برای دریافت تسهیلات با مبالغ مختلف، وثیقههای متفاوتی نیاز است.
برای مبالغ تا 12 میلیون تومان فقط ارائه سفته توسط متقاضی کافی است. اما در تسهیلات 12 تا 48 میلیون تومان علاوه بر سفته معرفی یک ضامن ضروری است.
در تسهیلات بین 48 تا 120 میلیون تومان علاوه بر سفته تعداد ضامنها به 2 نفر اضافه میشود. برای تسهیلات 120 تا 180 میلیون تومان علاوه بر ارائه سفته توسط متقاضی معرفی سه ضامن الزامی است.
شرایط دریافت تسهیلات بیش از 180 میلیون تومان متفاوت است و باید تضمینها از سوی صندوق ضمانت صادر شود.
رقم سفته ارائه شده توسط فرد متقاضی 1.5 برابر اصل و سود تسهیلات در نظر گرفته شده است.
طبق مصوبه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا نرخ سود تسهیلات 12 درصد است.
برای اینکه فشار زیادی به کارفرمایان وارد نشود بازپرداخت این تسهیلات بعد از یک ماه تنفس و از مهرماه شروع میشود.
دوره بازپرداخت در نظر گرفته شده برای کارفرمایان متقاضی دریافت تسهیلات کرونا 24 ماه است.
نکته قابل توجه این است که افرادی می توانند از این تسهیلات استفاده کنند که جزو ۱۳ رسته مشاغل اعلامی از سوی بانک مرکزی باشند و در هفته گذشته پیامک دریافت کرده باشند.