ترس مسئولان سعودی از آرزوهای بن‌سلمان-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

ترس مسئولان سعودی از آرزوهای بن‌سلمان

مسئولان تکنوکرات سعودی سعی دارند تا پشت پرده، آمال و آرزوهای محمد بن سلمان را به شکست بکشانند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۱ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 06
کد خبر: ۴۳۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد بن سلمان برای انجام طرح‌هایش با مقاومت سران رده بالای دولت سعودی مواجه شده است».

عبارت بالا، گزارش روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا از فضای حاکم بر دولت سعودی است، از جمله اینکه ولی‌عهد سعودی برای خصوصی‌سازی شرکت نفت آرامکو با مخالفت «خالد الفالح» وزیر انرژی رو به روست.

افراد آگاه خبر داده‌اند که فالح الفیاض وزیر قدرتمند وزیر نفوذ انرژی عربستان سعودی، اواخر سال 2016 تلاش کرده محمد بن سلمان را از واگذاری آرامکو منصرف کند اما موفق نشده و بن سلمان به او دستور داده است تا در اسرع وقت این کار صورت گیرد.

به نوشته این روزنامه، مسئولان تکنوکرات سعودی تلاش دارند تا پشت پرده، آمال و آرزوهای محمد بن سلمان را به شکست بکشانند و از حجم تبعات و خطرات رؤیاهای بن سلمان ترس دارند.

عربستان سعودی سال گذشته در راستای چشم‌انداز ۲۰۳۰ خود اعلام کرد که برای تغییر در ساختار درآمدهای اقتصادی این کشور قصد دارد، ۵ درصد از کل سهام آرامکو را که به ادعای ریاض ۲۰۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد، در گام اول عرضه کند.

قرار بود این عرضه در اواخر سال ۲۰۱۸ انجام شده و سهام آرامکو در بورس «تدابل» عربستان عرضه شود اما آمادگی این بورس و شرکت آرامکو در کنار تمایل برای عرضه همزمان سهام این شرکت در بازارهای بین‌الملل باعث شده است که زمان قطعی این عرضه اولیه هنوز نامشخص بماند.

روزنامه وال استریت ژورنال نوشته است که مسئولان سعودی توانسته‌اند ولی‌عهد را برای به تأخیر انداختن این طرح، حداقل تا 2021 قانع کنند اما در واقع هدف اصلی آن‌ها این است که طرح واگذاری آرامکو را به طور دائمی لغو کنند.

مسئولان دولتی و شرکت آرامکو در گزارشی از تبعات واگذاری این غول نفتی دنیا در بورس نوشته و هشدار داده‌اند که برای رسیدن به رقم دو هزار میلیارد، لازم است تا نفت و منشقات نفتی به قیمت آزاد به فروش برسد که این مسأله موجب واکنش شدید جامعه می‌شود.

دولتمردان سعودی همچنین مسئول بر زمین ماندن برنامه‌های بن سلمان در رابطه با ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان و فروش دارایی‌های ملی و هزینه‌های هنگفت در بخش تکنولوژی هستند.

نگرانی مقامات سعودی از برنامه‌های ولی‌عهد از سال 2017 که حجم سرمایه‌گذاری خارجی به پایین ترین سطح در 14 سال گذشته رسید، آغاز شد. کارشناسان اقتصادی در خصوص برنامه‌های چشم‌انداز 2030 بن سلمان که با هدف بی نیازی از درآمدهای نفتی ترسیم شده است، بر این باورند که این برنامه‌ها حجم سرمایه‌گذاری خارجی را کاهش داده و عربستان سعودی را وارد رکود خواهد کرد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه می‌نویسد که علاوه بر این‌ها، شخصیت بین‌المللی عربستان سعودی به خصوص محمد بن سلمان به علت ماجرای قتل جمال خاشقچی، جنگ یمن و بازداشت‌های گسترده به شدت ضربه خورده است.

طبق این گزارش، هرچند در حال حاضر مخالفت علنی با بن سلمان در درون حاکمیت سعودی وجود ندارد اما بن سلمان از بسیاری برنامه‌های خود عقب‌ نشسته است.

یکی دیگر از عقب‌نشینی‌های بن سلمان تصمیم او برای تأسیس صندوق ثروت سعودی و افزایش سرمایه‌گذاری‌‌ها در شرکت «اوبر» بود که با مخالفت «محمد الجدعان» وزیر مالی سعودی مواجه شد. او به ولی‌عهد گفته که سرمایه‌گذاری هفت میلیارد دلاری در اوبر، خطرات بزرگی در پی دارد و در نهایت نیز بن سلمان از تصمیم خود عقب‌نشینی کرد.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر