به گزارش راهبرد معاصر، در اوضاع اقتصادی کنونی بسیاری از زوج های جوان، قصد دارند تا پس از ازدواج نسبت به دریافت وام ازدواج اقدام کنند. در این میان فرزندان بازنشستگان کشوری در صدد ثبت نام برای وام ازدواج می باشند به همین دلیل مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری خبر از زمان ثبت نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری را داد.
اگر شما هم یکی از آن زوجینی هستید که به دنبال دریافت اطلاعات دقیق از «شرایط دریافت وام ازدواج» میگردند، با ما همراه باشید و ادامه مطلب را بخوانید.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از آغاز ثبت نام اینترنتی سومین مرحله تسهیلات 20 میلیون تومانی ازدواج فرزندان بازنشستگان و وظیفه بگیران این صندوق از ساعت ۸ صبح روز شنبه سوم خرداد ماه خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، دکتر اکبر افتخاری با اعلام این خبر گفت: در ادامه سیاست حمایت اجتماعی و اجرای طرح های رفاهی برای بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری، ثبت نام اینترنتی سومین مرحله ارائه تسهیلات 20 میلیون تومانی ازدواج فرزندان بازنشستگان و وظیفه بگیران این صندوق از ساعت ۸ صبح شنبه سوم خرداد ماه 99 تا سه شنبه 20 خرداد اجرایی می شود.
وی با بیان اینکه این تسهیلات حداکثر 1000 فقره با نرخ 10 درصد است، اظهار داشت: دوره اقساط تسهیلات ازدواج فرزندان بازنشستگان و وظیفه بگیران کشوری 60 ماهه (5 سال) بوده و برای آن دسته از افرادی اجرا می شود که صرفا ازدواج اول فرزند یا نوه تحت تکفل بازنشستگان، موظفین و همسر وظیفه بگیر صندوق بازنشستگی کشوری باشند.
افتخاری در ارتباط با شرایط متقاضیان این تسهیلات گفت: تاریخ عقدنامه فرزندان باید از اول خرداد 98 تا پایان 31 اردیبهشت ماه 99 باشد و بازنشستگان و موظفینی که در دوره های قبلی نسبت به اخذ تسهیلات مزبور برای یکی از فرزندان اقدام کرده باشند، امکان ثبت نام و بهره مندی از تسهیلات جاری را برای سایر فرزندان خود ندارند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ادامه داد: یکی از شرایط پرداخت وام، متناسب بودن آن با حداقل حقوق و با در نظر گرفتن حداقل یک میلیون تومان خالص دریافتی در اردیبهشت 99 است تا کمترین فشار برای بازپرداخت اقساط به مشمولان طرح وارد شود.
افتخاری مبلغ اقساط این تسهیلات را ماهانه حدود 418 هزار تومان عنوان و تصریح کرد: درصورت ذی نفع بودن پدر و مادر در صندوق، صرفا یک فقره تسهیلات به فرزندان پرداخت می شود.
وی با یادآوری این نکته که مهلت ثبت نام اینترنتی از طریق سایت صندوق بازنشستگی به نشانی cspf.ir تا 20 خرداد 99 ادامه خواهد داشت، گفت: زمان پرداخت تسهیلات ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری پس از پایان زمان ثبت نام و اولویت ها و همچنین تعیین مشمولان مشخص خواهد شد؛ هدف گذاری ما برای پرداخت، پایان خرداد ماه است.
گفتنی است، کلیه تسهیلات مورد نظر مشمول «بیمه عمر مانده بدهکار» خواهد بود که هزینه آن برعهده متقاضی است.
اگر متقاضی دریافت وام ازدواج هستید، باید قبل از ثبت نام، شرایط و دستورالعملی که برای اخذ این وام وجود دارد را بدانید و پس از آن با مراجعه به سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، جهت دریافت این وام ثبت نام کنید. در واقع اولین قدم شما ثبت نام در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج است.
اما چه مراحلی را برای ثبت نام در سامانه وام ازدواج باید طی کنید؟ آیا شرایط دریافت وام ازدواج را دارید؟ ادامه مطلب را بخوانید.
سامانه وام ازدواج
برای ثبت نام و دریافت وام ازدواج، پس از مراجعه به «سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج» میتوانید با پر کردن فرمی که مطابق تصویر زیر است، برای دریافت این وام درخواست بدهید. توجه داشته باشید که هر یک از زوجین به صورت جداگانه باید در سایت ذکر شده ثبت نام کنند. پس از ثبت نام، با دریافت کد رهگیری 10 رقمی خود و با همراه داشتن مدارک لازم به شعبه ای از بانک که سامانه به شما اعلام کرده رفته و جهت پذیرش توسط بانک اقدام کنید.
البته توجه داشته باشید که برای مراجعه به بانک حداکثر 12 روز وقت دارید و در صورت عدم مراجعه در این زمان، اطلاعات ثبت نامی شما از سامانه حذف میشود. پس از پذیرش توسط بانک، 45 روز کاری فرصت دارید، تا مدارک خود را تکمیل نموده و به بانک تحویل دهید.
«ویرایش ثبت نام» وام ازدواج
با وارد کردن شماره ملی و کد رهگیری خود و با مراجعه به سامانه تسهیلات وام ازدواج، که مورد تایید بانک مرکزی است، نسبت به ویرایش ثبت نام قبلی خود اقدام کنید. (لینک ویرایش ثبت نام در سایت بانک مرکزی)
حذف ثبت نام وام ازدواج
شما همچنین با ورود به «صفحهی حذف ثبت نام در سامانه تسهیلات وام ازدواج» میتوانید ثبت نام خود را حذف کنید.
البته نکته مهم در حذف ثبت نام این است که در صورت حذف ثبت نام، اطلاعات شما قابل بازیابی نخواهد بود. پس این کار را با احتیاط انجام دهید. (برای حذف ثبت نام نیز به شماره ملی و کد رهگیری خود نیاز دارید.
پس از ثبت نام اگر تمایل به اطلاع از وضعیت خود در صف انتظار و پرداختی وام ازدواج داشتید، به «صفحهی مشاهده وضعیت در سامانه تسهیلات وام ازدواج» مراجعه و با وارد کردن شماره ملی و کد پیگیری، وضعیت فعلی خود را مشاهده کنید.
اصل و کپی سند ازدواج.
اصل و کپی کليه صفحات شناسنامه های زوجين.
اصل و کپی شناسنامه های ضامن ها.
اصل و کپی کارت ملی زوجين. (موقت يا دائم)
اصل و کپی کارت ملی ضامن. (موقت يا دائم)
کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجين.
کد رهگيری ده رقمی دريافتی از سايت پس از مرحله ثبت نام.
شرط اول برای دریافت وام ازدواج این است که زوجین دارای تابعیت ایرانی باشند. وام ازدواج به اتباع سایر کشورها پرداخت نمیشود. بازپرداخت وام ازدواج 7 ساله است که هر یک از زوجین حدودا ماهی 600 هزارتومان باید پرداخت کنند. کارمزد این وام 4 درصد بوده و در مجموع باید مبلغ 1 میلیون و 200 هزار تومان ماهانه پرداخت کنید. همچنین برای دریافت این وام نیاز به یک ضامن و سفته دارید. شرط دیگر دریافت این وام آن است که پیش از این وام ازدواج دریافت نکرده باشید.
همانطور که گفتیم تسهیلات وام ازدواج برای هر یک از زوجین 50 میلیون تومان و با دوره بازپرداخت 7 ساله است که برای اخذ آن زوجین نیاز به داشتن یک ضامن معتبر و سفته دارند. البته برخی از بانک ها برای ضامن 2 کارمند رسمی دولت و برخی حتی 3 ضامن میخواهند! اما اگر ضامن کارمند ندارید، میتوانید در مراجعه به بانک ها یا موسسات اعتباری غیربانکی، «یارانه پرداختی خود» را به عنوان تضمین بدهید.
برخی از بانک ها شرط پرداخت وام ازدواج را وجود و ارائه گواهی اشتغال به کار زوجین اعلام کرده اند! حال این سوال به وجود آمده است که در صورتی که افرادی که میخواهند وام ازدواج دریافت کنند، شاغل نباشند و یا شغل آزاد داشته باشند، برای دریافت وام خود با این شرایط باید چه کنند؟
در جواب این سوال مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی گفته است که تمامی بانک ها باید طبق قانون مصوبی که از سوی بانک مرکزی به آن ها ابلاغ شده عمل کنند. او گفته است که دلیل سخت گیری برخی از بانک ها افزایش رقم وام ازدواج بوده تا این بانک ها از بازپرداخت اقساط مطمئن شوند؛ اما بانک مرکزی به آن ها تاکید کرده که وجود یک ضامن و یا دریافت یارانه زوجین به عنوان تضمین، کافی است.
مبلغ وام ازدواج در سال 98 و طبق تصویب مجلس 30 میلیون تومان به ازای هر یک از زوجین و جمعا 60 میلیون تومان بود. طبق اخباری که از مجلس به گوش رسید این مبلغ برای سال 99 به 50 میلیون تومان به ازای هر یک از زوجین تغییر کرده است.
خبر خوبی که در رابطه با وام ازدواج وجود دارد آن است که طبق مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1399، وام ازدواج جوانان برای هر یک از زوجین به مبلغ 50 میلیون تومان افزایش یافته است و زوجین در مجموع 100 میلیون تومان وام ازدواج دریافت میکنند. البته لازم به ذکر است که زوجینی میتوانند از وام 50 میلیون تومانی استفاده کنند که تاریخ عقد آن ها بعد از یکم فروردین سال 96 باشد.
طبق روال هر ساله، از اواخر فروردین ماه به بعد میتوانید اطلاعات خود را در سامانه تسهیلات قرض الحسنه وام ازدواج وارد کرده و نسبت به دریافت وام ازدواج اقدام کنید.
طبق قانون اگر در ازدواج اول خود از تسهیلات و وام ازدواج استفاده کرده باشید، دیگر نمیتوانید در ازدواج بعدی خود وام ازدواج دریافت کنید. اما اگر در ازدواج اول خود وام نگرفته اید، و بیشتر از دو سال از تاریخ ازدواج شما نگذشته است، میتوانید نسبت به دریافت وام ازدواج اقدام کنید.
این شرایط برای هر دو نفر زوجین میباشد. همانطور که گفتیم اگر بیش از 2 سال (24 ماه) از تاریخ ازدواج شما گذشته باشد، قادر به دریافت وام ازدواج نخواهید بود. ملاک تشخیص تاریخ ازدواج شما نیز همان تاریخی است که در سند ازدواج ثبت شده و میتوانید به صورت آنلاین و با وارد کردن اطلاعات خود در سامانه ثبت احوال آن را استعلام بگیرید.
ایثارگران دو برابر افراد عادی وام ازدواج دریافت میکنند. منابع این تسهیلات نیز از محل منابع قرض الحسنه بانک های عامل پرداخت میشود. مراحل ثبت نام وام ازدواج ایثارگران نیز همانند سایر افراد از سامانه وام ازدواج انجام میشود.
شروط عادی وام ازدواج برای ایثارگران نیز صدق میکند. برای مثال آن ها نباید پیش از این وام ازدواج دریافت کرده باشند و زمانی که برای دریافت وام ازدواج اقدام میکنند، نباید از تاریخ ازدواج شان بیش از دو سال گذشته باشد. مدت بازپرداخت تسهیلات نیز همانند افراد عادی، 7 سال است و متقاضیان ملزم به رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات قرض الحسنه وام ازدواج میباشند.
منظور از افراد ایثارگر، «جانبازان»، «آزادگان»، «فرزندان آن ها» و «فرزندان شاهد» است. خانواده شاهد شامل افرادی است که یکی از اعضای خانواده شان (پدر، مادر، همسر یا فرزند) شهید، مفقود الاثر یا اسیر شده باشد. خانواده ایثارگران شامل خانواده های ایثارگران و آزادگان و همسر و فرزند و والدین آن ها میباشد.در صورتی که جانبازان یا آزادگان فوت کرده باشند، این امتیازات و خدمات به خانواده تحت تکفل آن ها تعلق میگیرد.
لیست بانک هایی که وام ازدواج ارائه میدهند:
بانک ملت، بانک رفاه کارگران، بانک مسکن، بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک ملی ایران، بانک تجارت، بانک صادرات ایران، پست بانک ایران، صندوق کارآفرینی امید، بانک پارسیان، بانک سامان، بانک قرض الحسنه مهر ایران، بانک انصار، بانک گردشگری، بانک دی، بانک قرض الحسنه رسالت، بانک توسعه تعاون، بانک ایران زمین، بانک حکمت ایرانیان، موسسه اعتباری کوثر، بانک پاسارگاد، بانک آینده، بانک اقتصاد نوین، بانک قوامین، موسسه اعتباری ملل، بانک شهر، بانک سینا، موسسه اعتباری نور، بانک توسعه صادرات، بانک مشترک ایران ونزوئلا، بانک خاورمیانه، بانک سرمایه و موسسه اعتباری کاسپین.