به گزارش راهبرد معاصر؛ آسیه پناهی زن میانسال کرمانشاهی که که طی عملیات تخریب یک سازه در کرمانشاه جان خود را از دست داد و این روزها در حالی که ساخت و سازهای غیر قانونی در ارتفاعات کلانشهرهایی مثل تهران انجام می شود ماجرای مرگ آسیه پناهی زن کپرنشین کرمانشاهی که پس از تخریب کپر و انتقال به کمپ ترک اعتیاد این شهر توسط ماموران شهرداری، جان خود را از دست داد، جنجالی شده است. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ماجرای مرگ آسیه پناهی کرمانشاه با راهبرد معاصر همراه باشید.
ویدئویی از تخریب محل زندگی زن کرمانشاهی که در فضای مجازی منتشر شده است را ببینید:
دادستان مرکز استان کرمانشاه با بیان اینکه پرونده مرگ زن کرمانشاهی توسط بازپرس ویژه قتل رسیدگی میشود، گفت: برخلاف ادعای رسانههای معاند، هیچگونه آثار ضرب و جرح روی بدن متوفی وجود نداشت.
کرمی دادستان مرکز استان کرمانشاه در گفتوگویی تلویزیونی در خصوص حادثه مرگ یک زن میانسال در جریان تخریب یک سازه ساختمانی گفت: در خصوص حادثه مورد نظر طبق گزارش مرجع انتظامی، خانم ۶۱ سالهای به نام آسیه پناهی در درمانگاه چشمهسفید در شهر کرمانشاه فوت کرده است.
آسیه پناهی زنی که بعد از مقاومت و درگیری در برابر تخریب خانهاش جان باخت.
وی افزود: بلافاصله جسد این فرد به پزشکی قانونی منتقل شد، اما مشخص شد این فرد هیچگونه آثار ضرب و جرح بر روی بدنش وجود ندارد، که همین امر باعث شد تا دستور کالبدشکافی داده شود.
کرمی گفت: در اینگونه پروندهها برای آنکه قاضی بتواند در خصوص حادثه اظهارنظر کند، باید منتظر ماند و دید علت تامّه فوت چه بوده است.
دادستان مرکز استان کرمانشاه گفت: واحد تخریب شده توسط شهرداری در حاشیه شهر قرار داشته و شهرداری به وظایف قانونی خود ذیل ماده ۵۵ قانون نسبت به تخریب این بنا که با بلوک سیمانی و بدون استحکام ساخته شده اقدام کرده است.
دادستان مرکز استان کرمانشاه ادامه داد: البته ما معتقدیم شهرداری میتوانسته است با مدیریت بهتر و با استفاده از ظرفیتهای نهادهای حمایتی و کمک گرفتن از دستگاههایی نظیر بهزیستی و کمیته امداد، این زن میانسال را قانع کند و او را دعوت به آرامش کرده و سپس نسبت به پاکسازی آن سازه اقدام کند.
کرمی گفت: ما معتقدیم این بیتدبیری رخ داده است، اما آنچه مسلم است این است که هیچگونه جراحتی در بدن این زن وجود نداشته است.
وی گفت: ما به شهروندان و همه هموطنان این قول را میدهیم که این پرونده را با جدیت و با رعایت تمام قوانین و توجه به حقوق شهروندی مورد رسیدگی قرار دهیم.
وی در پاسخ به این سؤال که معمولاً در زمان اجرای حکم تخریب چنین بناهایی نمایندگانی از سازمانها و دستگاهها حضور دارند، آیا نمایندهای هم از دادستانی حضور داشته است یا خیر، گفت: در این پرونده هیچ نمایندهای از دادستانی در محل حضور نداشته است، زیرا شهرداری درخواستی برای حضور نماینده دادستانی یا دادگستری نداشته است.
مجری از وی پرسید، چگونه ممکن است هیچ نمایندهای از طرف شما در آنجا نداشته باشد، وی ادامه داد: برخی از پروندهها به حکم دادگاه باید ساختمان یا محلی تخریب شود که در این پروندهها نماینده دادستان به عنوان مجری اجرای حکم دادگاه حضور پیدا میکند، اما در برخی پروندهها خود شهرداری به وظایف ذاتیاش عمل میکند که اینجا از این دست پرونده بوده است.
کرمی گفت: به هر تقدیر ما این پرونده را یک پرونده قتل متصور شدهایم و به همین دلیل پرونده را به بازپرس ویژه قتل ارجاع دادهایم و از وی خواستهایم کمافیالسابق با جدیت و رعایت تمام جوانب موضوع را بررسی کند.
دادستان مرکز استان کرمانشاه گفت: هرچند تا زمانی که علت تامّه فوت مشخص نشود، نمیتوان هیچگونه اظهارنظر دستی درباره این پرونده داشت.
کرمی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا بستگان این خانم شکایتی داشتهاند یا خیر، گفت: برادر این خانم شکایتی مطرح کرده که اتفاقاً همین شکایت مبنای رسیدگی به پرونده قرار گرفته است.
دادستان مرکز استان کرمانشاه گفت: البته این نکته را هم باید بدانیم که برخلاف آنچه در رسانههای معاند و برخی رسانههای داخلی درباره مرگ این خانم مطرح شد صحت ندارد و اینگونه نبوده که این خانم در زیر آوار مدفون شود و یا مورد ضرب و جرح واقع شده باشد.
دادستان کرمانشاه درباره حادثه فوت زن کپر نشین حین تخریب سازه غیرمجاز توسط شهرداری توضیحاتی ارائه داد که در ادامه مشاهده میکنید.
خبرگزاری ایسنا سال 97 در خبری نوشته بود: اخیرا تصویر ویلایی مجلل در ارتفاعات تهران در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود. ویلایی که به رنگهای سرخ و سفید وسط کوه و روی شیبی بسیار تند ساخته شده است. در نگاه اول باور کردنی نیست که چنین ویلایی در این مکان ساخته شده باشد ولی متاسفانه پیگیریهای ایسنا نشان میدهد که ساخت این ویلا در ارتفاعات تهران واقعیت دارد.
اکبر شیخزاده -رییس اداره محیط زیست شمیرانات ضمن تایید این موضوع اظهار کرده بود که این ویلا خارج از منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و مناطق تحت مدیریت محیط زیست ساخته شده است.وی ادامه میدهد که ساخت این ویلا داخل اراضی ملی بوده و از آنجایی که متولی اراضی ملی منابع طبیعی است، آنها باید در اینباره پاسخگو باشند.
اما در ادامه حسن شکری -رییس اداره منابع طبیعی شمیرانات- نیز در این باره توضیح داده بود: ویلایی که در دامنههای توچال ساخته شده است در منطقه و اراضی ملی است که توسط شخصی تصرف شده است. ما در مراجع قضایی طرح شکایت کیفری کردیم ولی باتوجه به اینکه فرد سازنده در محدوده مذکور سند مالکیت دارد اعتراض ما کار به جایی نبرد.
به گفته رییس اداره منابع طبیعی شمیرانات سند مالکیت فرد سازنده یک سند بسیار قدیمی است که در حال حاضر اعتباری ندارد و از نظر منابع طبیعی آن محدوده جزو اراضی ملی است.