آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت

با ابلاغ سازمان خصوصی سازی مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت زمانی نیز برای این آزادسازی برای مشمولین اعلام شده است در ادامه این آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت را با هم می خوانیم.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 03
کد خبر: ۴۴۵۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، پس از اعلام آزادسازی سهام عدالت از سوی سازمان خصوصی سازی که به دستور رهبر انقلاب این امر انجام شد مشمولین سهام عدالت می توانند با روش هایی که اعلام شده است کنترل سهام خود را داشته باشند و همچنین مهلت آزادسازی سهام عدالت نیز بعد از یکبار تمدید شدن اعلام شد، در ادامه جزئیات آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت را با هم می خوانیم.

 

آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت

مهلت آزادسازی سهام عدالت که پس از تمدید تا ۱۵ خرداد تمدید شد، متقاضیان ورود به سامانه دقت داشته باشند بعد از انتخاب روش آزادسازی امکان تغییر روش وجود ندارد.

 

 با تمدید مهلت آزادسازی سهام عدالت، فرصت مراجعه مشمولان سهام عدالت به بانک ها برای فروش یکجای 30درصد از سهامشان نیز از 10 به 13 خردادماه جاری افزایش یافت.


مشمولان تا ساعات پایانی روز پنجشنبه 15 خردادماه جاری فرصت دارند به سامانه www.samanese.ir مراجعه و روش سهامداری مستقیم را انتخاب کنند.

 

 

آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت

 

نحوه آزادسازی سهام عدالت

به گفته رئیس سازمان خصوصی سازی، آزاد سازی سهام عدالت ۴۹ میلیون مشمول بعد از ۱۳ سال به دو روش مدیریت مستقیم بورسی و غیر مستقیم مدیریت سرمایه‌گذاری استانی و با انتخاب مشمول انجام می‌شود.

 

به گفته علیرضا صالح رئیس کل سازمان خصوصی سازی، آزاد سازی سهام عدالت برای ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر مشمول بعد از ۱۳ سال به دو روش مدیریت مستقیم بورسی و مدیریت غیر مستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و با انتخاب مشمول انجام می‌شود.

 


برای انتخاب روش آزاد سازی سهام عدالت، باید مشمولان وارد سامانه سهام عدالت به نشانی https://www.samanese.ir/ شوند و با وارد کردن اطلاعات خود مرحله به مرحله اقدام کنند.

 

آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت

 

صالح این را هم گفت: اگر کسی یک روش آزاد سازی سهام عدالت را انتخاب کرد، دیگر امکان برگشت از تصمیم خود را نخواهد داشت، بنابر این مشمولان در گزینش روش آزادسازی سهام عدالت خود با مشورت و علم کافی اقدام کنند.

 

در ادامه این مراحل، در مورد روش آزادسازی سهام عدالت توضیحاتی برای مشمولان به شرح زیر ارائه شده است.

 

آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت

 

 

* آزاد سازی سهام عدالت

در راستای اجرای فرمان مقام معظم رهبری و موافقت ایشان با درخواست ریاست محترم جمهوری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، سازمان خصوصی‌سازی با همکاری و مشارکت سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر نهاد‌ها در بازار سرمایه، اقدام به فراهم نمودن تمهیدات و اقدامات عملی لازم برای تحقق این امر نموده است تا با توجه به موارد سه‌گانه مورد تأکید معظم له، شرایط بهره‌مندی هرچه سریع‌تر مردم از منافع و مدیریت سهام مذکور فراهم گردد.

 

در همین ارتباط، هریک از سهام‌داران محترم سهام عدالت می‌توانند با انتخاب یکی از دو روش مطروحه در ادامه این فرآیند نسبت به تعیین نحوه مدیریت سهام متعلق به خود تصمیم‌گیری نمایند.

 

توجه: انتخاب روش آزادسازی سهام عدالت تنها یک بار امکان پذیر است.

 

*انتخاب روش مسقیم

سهام‌دار محترم سهام‌عدالت، در صورت انتخاب آزادسازی به روش مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام‌عدالت به‌صورت مستقیم و بدون واسطه با لحاظ مراتب ذیل به شما تخصیص و انتقال می‌یابد:

 

به میزان سهام تخصیص‌یافته به هر فرد در شرکت‌های سرمایه پذیر سهام‌عدالت و به تناسب ارزش مقطع واگذاری، تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی به شما تخصیص خواهد یافت.

 

علاوه بر آن، این دسته از سهام‌داران سهام عدالت، به ازای سهام شرکت‌های غیر بورسی سرمایه‌پذیر سهام عدالت، سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را نیز دریافت خواهند نمود.

 

در این حالت مسئولیت حفظ، نگهداری و مدیریت سهام اختصاص‌یافته به عهده سهامدار بوده و در راستای حفظ ارزش سهام تخصیص‌یافته، قابلیت نقل‌وانتقال سهام مزبور به غیر و فروش آن بر اساس محدودیت‌های زمانی و مقداری تعیین‌شده توسط شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت.

 

مطابق قانون تجارت شما سهامدار محسوب شده و از مزایای سهام تخصیص‌یافته ازجمله سود و ... بهره‌مند خواهید شد.

 

خاطرنشان می‌سازد، دو ماه پس از تاریخ انتخاب روش مذکور می‌توانید با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) از تعداد سهام تخصیص‌یافته نزد شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت مطلع شوید.

 

شایان‌ذکر است بهره‌مندی از خدمات قابل‌ارائه از جمله ایجاد امکان معامله پذیری سهام تخصیص‌یافته در آینده منوط به مراجعه به سامانه سجام، ثبت‌نام و احراز هویت در مراکز تعیین‌شده می‌باشد.

 

 

*روش غیر مستقیم

سهام‌دار محترم سهام‌عدالت، در صورت انتخاب آزادسازی به روش غیرمستقیم، مالکیت و مدیریت سهام‌عدالت شما با لحاظ مراتب ذیل از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی ساماندهی خواهد شد و شما حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهید داشت.

 

با این تفویض اختیار، سهام شرکت‌های سرمایه پذیر سهام‌عدالت متعلق به شما توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی ساماندهی خواهد شد.

 

سهام مزبور در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (۷۰%) و صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه استانی (۳۰%) ساماندهی خواهد شد.

 

 ارزش کل سهام واگذار شده در قالب سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ به ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر مشمول در ۶ دهک جمعیتی، از سهام ۵۰ شرکت شامل ۳۶ شرکت بورسی و ۱۴ شرکت غیر بورسی به ارزش کل ۲۶ تریلیون و ۶۳۶ میلیارد تومان بود که اکنون بعد از حدود ۱۳ سال ارزش کل سهام عدالت به حدود ۳۰۰ تریلیون تومان (حدود ۱۱.۲ برابر) شده است.

 

بر اساس گفته صالح رئیس سازمان خصوصی سازی، شورای عالی بورس قرار است ظرف ماه جاری در مورد نحوه ورود ۳۰۰ هزار میلیاردتومان سهام عدالت به بورس و حضور ۴۹ میلیون سهامدار جدید تصمیم گیری کند.

 

آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت

اگر سهام عدالت را آزاد نکنیم چه میشود

با ابلاغیه مقام معظم رهبری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت سهامداران اختیار دارند سهام خود را به صورت مستقیم آزاد کنند یا مدیریت آن را به شرکت‌های استانی واگذار کنند.

 

 با آغاز طرح آزادسازی سهام عدالت دولت این اختیار را به افراد داده که سهامداری مستقیم یا غیرمستقیم را انتخاب کنند و به تعبیر عامیانه سهام عدالت را آزاد کنند یا نکنند. هر کدام از این تصمیمات آثاری را برای دارندگان سهام عدالت ایجاد می‌کند که در ادامه توضیحاتی درباره آن می آوریم.


تفاوت سهامداری مستقیم و غیر مستقیم

در سهامداری مستقیم افراد مدیریت سهام عدالتشان را خودشان بر عهده می گیرند و امکان خرید و فروش سهام عدالت را خواهند داشت اما لازمه آن داشتن کد بورسی و سجام سهام عدالت است که اگر ندارید باید برای آن ثبت نام کنید.


در روش غیر مستقیم سهامداری سهام عدالت دولت شرکت‌های استانی را تاسیس کرده و مدیریت سهام عدالت افرادی که این روش را انتخاب کنند و به تعبیری سهام عدالت را آزاد نکند در اختیار این شرکت ها قرار می گیرد و آنها به صورت سالیانه سود حاصل از سهام عدالت را به حساب دارندگان آن واریز می‌کنند مانند شیوه‌ای که قبلاً وجود داشت.


پس همان طور که حدس می زنید اگر سهام عدالت را آزاد نکنیم در واقع امکان خرید و فروش آن را تا اطلاع ثانوی از دست داده ایم و در عوض مدیریت سهام عدالت به دست متخصصان شرکت های استانی واگذار می شود.


کسانی که کد بورسی دارند یا تمایل دارند برای آن ثبت نام کنند شاید روش سهامداری مستقیم و آزادسازی سهام عدالت برایشان شیوه مناسب تری باشد اما کسانی که به هر دلیل تمایل و علاقه به ثبت‌نام در بورس و سجام سهام عدالت ندارند می‌توانند روش دوم یعنی سهامداری غیر مستقیم را انتخاب کنند.

 

 

فروش سهام عدالت به چه صورت است؟

فروش سهام عدالت تنها پس از آزاد سازی سهام عدالت و به صورت مرحله ای ممکن خواهد بود.


کسانی که سهام عدالت دارند و قصد فروش سهام عدالتشان را دارند باید حتما تا تاریخ 8 خرداد ماه نسبت به ازاد سازی سهام عدالت به روش سهام داری مستقیم اقدام کنند. تنها در این صورت است که امکان فروش سهام عدالت را خواهند داشت. البته بلافاصله پس از ازادسازی سهام عدالت این امکان مهیا نیست و باید صبر کنند تا دولت زمان آن را اعلام کند.

 

آخرین مهلت ازاد سازی سهام عدالت

 

 

روش های فروش سهام عدالت

در مجموع فروش سهام عدالت به دو صورت ممکن است: فروش وکالتی و فروش در بورس


1- فروش سهام عدالت در بانک

دولت این اجازه را به دارندگان سهام عدالت داده است تا از طریق بانک ها بتوانند سهام عدالتشان را به فروش برسانند و مبلغ آن را دریافت کنند. البته فروش وکالتی به سایر افراد غیرقانونی و ممنوع است و معامله سهام عدالت به این شیوه مورد پذیرش نیست. با این وجود هنوز جزئیات آن مشخص نشده است و دولت اعلام نکرده کدام بانک ها به عنوان بانک های عامل فروش سهام عدالت خواهند بود. این تصمیم پس از آن گرفته شد که رئیس جمهور اعلام کرد ترتیبی داده شود تا روند فروش سهام عدالت روان سازی سود و مردم بتوانند از طریق بانک ها نیز سهام عدالتشان رابه فروش برسانند.

 

2- فروش سهام عدالت در بورس

برای فروش سهام عدالت در بورس که توسط کارشناسان این روش توصیه می شود باید ابتدااز طریق سامانه سهام عدالت به ادرس samanese.ir برای ازادی سازی سهام عدالت به روش سهام داری مستقیم اقدام کنید تا مدیریت سهام در اختیار خودتان باشد.


سپس اگر کد بورسی و شناسه سجام ندارید از طریق کارگزاری ها برای کد بورسی و از طریق سامانه سجام و دفاتر پیخوان برای کد سجام اقدام کنید و منتظر اعلام دولت باشید تا پس از آن به صورت مرحله ای هر بار بخشی از سهام عدالت خود را اجازه فروش در بورس می یابید.


در فروش سهام عدالت در بورس این مزین وجود دارد که قیمت واقعی سهام کشف و به قیمت فروش می رود و امکان سوء استفاده و کاهش ارزش وجود ندارد.

 

زمان فروش سهام عدالت

سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت گفته در نیمه اول سال 99 مرحله اول آزادسازی سهام عدالت برای فروش انجام خواهد شد تا مردم بتوانند بهشی از سهام عدالت خود را به فروش برسانند اما هنوز میزان و مبلغ دقیق آن مشخص نیست.


برای این منظور لازم نیست کاری انجام دهید و خود به خود روش غیرمستقیم سهامداری برای شما از تاریخ ۸ خرداد انتخاب خواهد شد.


فقط توجه داشته باشید اگر سهام عدالت را آزاد نکنیم ممکن است ماه ها یا سال ها برای فروش آن مجبور به انتظار کشیدن تصمیمات جدید دولت شویم پس با دقت و توجه به شیوه سهامداری سهام عدالت را انتخاب کنید.

 

اعلام شماره تلفن جدید سهام عدالت

شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) روز یکشنبه به طور رسمی مرکز تماس سهام عدالت را راه اندازی کرد.

 

سهام داران سهام عدالت می توانند از طریق شماره تلفن 1569 از سراسر کشور سوالات خود را از کارشناسان این مرکز مطرح کنند.

 

ارسال نظر