به گزارش راهبرد معاصر، غلامحسین مهرعلیان، اظهار کرد: شیب افزایش قیمت اقلامی که از لیست دریافت ارز دولتی خارج شدهاند، کاملاً ملایم و در طول چندین ماه صورت خواهد گرفت تا شوک به بازار وارد نشود.
وی افزود: با تمرکز بر توانمندیهای داخلی، مصارف ارزی ما در سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشت؛ به طوری که در سال ۹۸ حدود ۴۰۰ میلیون دلار نسبت به سال ۹۷ صرفهجویی ارزی داشتیم.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: در سالجاری هم سیاست ما تکیه بر توان داخلی خواهد بود و تلاش میکنیم ارز تخصیص یافته به تولیدات داخلی برسد و اگر دارویی مشابه داخلی نداشت یا تولیدکننده داخلی پاسخگوی تقاضا نبود، از واردات استفاده میکنیم.
مهرعلیان گفت: در سال گذشته ۶۰ درصد از ارز مصرفی ما به تأمین مواد اولیه و حد واسط دارویی اختصاص یافت و کمتر از ۴۰ درصد آن را صرف واردات داروی نهایی شد.
بنا بر گزارش وبدا، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا، کشور با محدودیتهای ارزی مواجه است و تلاش میکنیم تا منابع ارزی را طوری مدیریت کنیم که بیماران بیشترین برخورداری را داشته باشند. حذف برخی اقلام جدید از فهرست دریافت ارز دولتی بر این اساس بوده و بیشتر شامل مکملها یا مواد جانبی و یا داروهای OTC (بدون نسخه) میشود که افزایش قیمت آنها فشار مالی به بیماران وارد نمیکند./ایسنا