نام شرکت کنندگان نشست ورشو در خاطر ملت ایران خواهد ماند-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی:

نام شرکت کنندگان نشست ورشو در خاطر ملت ایران خواهد ماند

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: کشورهایی که در حمایت از سیاست‌‌های ضدایرانی آمریکا در نشست ورشو شرکت خواهند کرد، از دید ما پنهان نخواهند ماند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 10
کد خبر: ۴۵۰۴

به گزارش راهبرد معاصر ، سیدکمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی دیروز (شنبه) 20 بهمن 1397 در موسسه مطالعاتی الجزیره در دوحه طی سخنانی عنوان کرد:‌امروزه ما در جهانی زندگی می‌کنیم که وارد یک دوران گذار طولانی از بی‌نظمی و در نتیجه آشوب مداوم شده است. لیبرالیسم که ادعا می‌کرد آخرین و بهترین راه‌حل برای حکمرانی است دچار بحران‌ها و مشکلات جدی شده است و کاپیتالیسم در استثمار جهان آنقدر پیش رفته که تعداد فقرا و گرسنگان به مرز بحرانی و خطرناکی رسیده است.

 

وزیر خارجه اسبق ایران با بیان اینکه منطقه ما به‌‌طور خاص در یک بحران طولانی گرفتار است، گفت: پس از خروج استعمارگران از منطقه، با تأسیس دولت صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین بذر اختلاف در این منطقه پاشیده شد و دوران دخالت بیگانگان در منطقه در قالب استعمار نو و حمایت از رژیم صهیونیستی و رژیم‌‌های دیکتاتوری آغاز شد.

 

خرازی خاطرنشان کرد: منطقه ما جنگ‌‌های زیادی را به خود دید و در دهه اخیر، انقلاب‌های عربی که انتظار می‌رفت موجب بیداری و تحول ژرفی در این منطقه شود با دخالت بیگانگان و عوامل آن‌ها در منطقه به بن‌بست رسید و گسل‌های سیاسی عمیقی را به وجود آورد. رقابت‌های ژئوپلیتیکی شدیدی در منطقه شکل گرفت، دوستان دیروز با یکدیگر دشمن و دشمنان با یکدیگر دوست شدند.

 

وی اضافه کرد:‌از جمله رویدادهای پسا انقلاب‌های عربی دخالت نظامی به رهبری عربستان سعودی در مصر، لیبی، بحرین، سوریه و یمن و اخیراً تلاش آن کشور برای نفی حاکمیت یک هم‌پیمان خود، یعنی قطر، به بهانه عدم تسلیم آن کشور در مقابل سیاست‌های هژمونیک عربستان بود. این‌گونه اقدامات مداخله‌جویانه و خصمانه به‌ جز نابودی سرمایه‌‌های ملی، توزیع بذر خصومت بین کشورهای منطقه، جنگ و خونریزی و تخریب زیربنای کشورها نتیجه‌‌ای در بر نداشته است.

 

*طراحی ایران هراسی واهی توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی

خرازی بیان کرد: این سیاست تا آنجا پیش رفته است که به همکاری‌های سیاسی، اطلاعاتی و امنیتی و حتی نظامی آن‌ها با رژیم صهیونیستی علیه همسایه بزرگ خود، ایران، منجر شده است. در چنین فضایی آمریکا که همواره درصدد ماهیگیری از آب‌های گل‌‌آلود است با همکاری رژیم صهیونیستی به ایران هراسی دامن زده و متأسفانه ائتلاف عربستانی را چنان به وحشت انداخته است که برای کسب حمایت آمریکا صدها میلیارد دلار از ذخایر خود را در اختیار آمریکا قرار داده‌‌اند.

 

به گفته وی طراحی چنین ایران‌ هراسی واهی نه‌ تنها منجر به غارت ثروت کشورهای عربی شده است، بلکه عادی‌ سازی روابط آن‌ها با رژیم صهیونیستی را در پی داشته است.

 

*کشورهایی که در حمایت از سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا در نشست ورشو شرکت می‌کنند از دید ما پنهان نخواهند بود

خرازی بیان کرد: از جمله اقدامات آن‌ها برگزاری نشست لهستان در روزهای آینده است. البته هدف این نشست تنها ایران نیست، بلکه با انتخاب لهستان به‌عنوان میزبان، یکی از اهداف اصلی مقابله با روسیه و زمینه‌سازی برای استقرار موشک‌‌های خود در این کشور علیه روسیه است؛ اما آنچه به ایران مربوط است آن است که کشورهایی که در حمایت از سیاست‌‌های ضد ایرانی آمریکا در این نشست شرکت خواهند کرد از دید ما پنهان نخواهند ماند.

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: آنان که به دلیل وابستگی و عدم تجربه سیاسی برای ضربه زدن به خواهران و برادران مسلمان خود با بیگانگان و دشمنان اسلام متحد می‌شوند، باید بدانند که این سیاست خطرناک در صورت تداوم به بحرانی تبدیل خواهد شد که دامن خود آنان را نیز در بر خواهد گرفت.

 

 خرازی با بیان اینکه اکنون اگر بپذیریم که منطقه در شرایط بسیار خطیری قرار دارد، باید به این باور برسیم که برای دستیابی به صلح و آرامش در منطقه راهی جز تماس، گفتگو و احترام به‌ حق حاکمیت یکدیگر وجود ندارد، اظهار داشت:‌ البته، کشورهای منطقه قبل از هر چیز نیاز به یک خودباوری و بیداری سیاسی دارند؛ یعنی اینکه با اعتماد به‌ نفس و تکیه بر استقلال سیاسی خود از طریق گفتگوهای درون منطقه‌‌ای در جهت حل اختلافات خود به گفتگو بنشینند.

 

وی خاطرنشان کرد: بیداری سیاسی به این معناست که به قدرت خود به‌عنوان مجموعه کشورهای اسلامی ایمان عمیق داشته باشیم و بدانیم که کشورهای بیگانه هر مقدار هم که قوی باشند موفق نخواهند شد در برابر قدرت ایمان مردم این منطقه، خواسته‌‌های خود را بر ما تحمیل کنند.

 

وزیر خارجه اسبق با ذکر این نکته که شما امروز معجزه ایمان را در ایران مشاهده می‌‌کنید، گفت کشوری که در زمان شاه حیاتش وابسته به بیگانگان بود و به‌‌رغم برخورداری از حمایت بیگانگان، نتوانست در برابر حرکت مردمی که به نیروی ایمان مجهز بودند، دوام بیاورد. با اتکا به همین نیروی ایمان بود که جمهوری اسلامی ایران توانست با وجود همه طرح‌های خبیثانه دشمنان از جمله کودتا، 8 سال جنگ، تحریم و فشارهای سیاسی بیگانگان به حیات خود ادامه دهد و در جهت توسعه توان اقتصادی و سیاسی، دفاعی و علمی و فناوری خود گام بردارد.

 

*ایران با ثبا‌ت‌ترین کشور در این منطقه پرتلاطم

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌‌رغم تمام این توطئه‌‌ها امروز با ثبا‌ت‌ترین کشور در این منطقه پرتلاطم است و در دفاع از هویت و منافع خود به هیچ قدرتی وابسته نیست. بی‌شک، این الگوی مستقل، خود اتکا و پیشتاز در علم و فناوری، خود الهام‌‌ بخش ملت‌‌های دیگر است، به‌ طوری‌که منجر به نفوذ طبیعی و معنوی ایران در منطقه شده است.

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی بیان کرد: ایران در قرون اخیر به هیچ کشوری تهاجم نظامی نداشته است، ولی در دفاع از ثبات کشورهای منطقه کوتاهی نکرده است. آیا الهام‌بخش بودن و نفوذ معنوی داشتن یک گناه محسوب می‌‌شود؟

 

وی تصریح کرد: امروزه ما نیاز به منطقه‌‌ای قدرتمند داریم که همه کشورها همچون ایران با اتکا به توان داخلی خود راه توسعه را بپیمایند و از طریق گفتگو و تفاهم جهت گسترش صلح و ثبات در منطقه به یکدیگر یاری رسانند. در این راستا، جمهوری اسلامی ایران آماده گفتگو و همکاری با کلیه کشورهای منطقه است و آمادگی دارد 40 سال تجربه خودکفایی خود را در اختیار دیگران بگذارد.

 

به گزارش فارس، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با ذکر این نکته که ما برای قطر به‌ عنوان همسایه خود احترام قائلیم؛ یادآور شد: گرچه برخی از سیاست‌‌های آن با سیاست‌‌های جمهوری اسلامی ایران انطباق ندارد، ولی آنچه قابل تحسین است ایستادگی این کشور در قبال فشارهای سیاسی و تحریمی عربستان سعودی و امارات است. البته جمهوری اسلامی همان‌‌گونه که همواره از کشورهای مستقل منطقه حمایت کرده است در این مورد نیز با قرار دادن آسمان خود جهت عبور ناوگان هواپیمایی قطر و شکستن محاصره هوایی این کشور و رفع نیازهای روزمره مردم این کشور دریغ نداشته است.

 

*هیچ کشوری نباید خود را قدرت هژمون منطقه بداند

وی افزود: ایران به کمک قطر شتافت، زیرا بر این اعتقاد است که هیچ کشوری نباید خود را قدرت هژمون منطقه بداند. زورگویی، اجحاف و دخالت در امور داخلی همسایگان و به زیر سؤال بردن حق حاکمیت دیگران به‌ هیچ‌ وجه قابل‌قبول نیست. بر اساس همین اعتقاد بود که ایران با دعوت دولت‌های سوریه و عراق به کمک آن‌ها شتافت و در شکست گروه‌‌های تروریستی نقشی اساسی ایفا کرد، زیرا دخالت در امور داخلی کشورها و تغییر حکومت آن‌ها از طریق کمک به گروه‌‌های تروریستی را خلاف شریعت اسلام و مقررات بین‌‌المللی می‌‌داند.

 

خرازی خاطرنشان کرد: اینک سؤال این است که پس از سال‌‌ها بحران و درگیری در منطقه و تجربه سیاست‌‌های نابکار، راه برون‌رفت از شرایط کنونی چیست. به نظر من آنچه در درجه اول نیاز است، آگاهی سیاسی و خوداتکایی است. شرایط امروز منطقه ایجاب می‌‌کند کشورهای منطقه صرفنظر از نوع حکومت یا سیاست‌‌های داخلی خود با توجه به واقعیات و تجارب اندوخته شده در سال‌‌های اخیر، گرد هم آیند و به‌ دور از دخالت بیگانگان به تصمیمی برسند که صلح و ثبات منطقه را تضمین کند.

 

وی ادامه داد: منطقه ما چه از جهت میراث تمدنی، چه از جهت هوش ذاتی مردمان آن و چه ثروت خدادادی بی‌‌نظیر است. منطقه ما میراث‌‌دار تمدن بزرگ اسلامی است، آنچه کشورهای غربی قرن‌ها جیره‌‌خوار آن بودند و کتاب‌های علمی آن را ترجمه می‌‌کردند تا با علم روز آشنا شوند. یکی از وظایف مهم ما به‌ عنوان کشورهای منطقه، احیای مجدد چنین تمدن بزرگی است. ما وظیفه داریم در راستای بازسازی تمدن اسلامی، متناسب با شرایط امروز تلاش کنیم.

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی بیان کرد: جوانان با استعداد و فرهیخته ما شایستگی آن را دارند که پیشتازان علم و فناوری در جهان باشند. نشانه‌‌هایی از چنین پیشتازی را می‌‌توان در دانشگاه‌‌های کشورهای منطقه به‌‌خصوص جمهوری اسلامی ایران مشاهده کرد. دانشمندان ایرانی توانسته‌‌اند کشور را به خودکفایی دفاعی برسانند، به فناوری انرژی صلح‌آمیز هسته‌‌ای بدون حمایت کشور دیگری تسلط یابند و در مرزهای علم و فناوری دستاوردهایی داشته باشند که دانشمندان غربی را به شگفتی وادارد.

 

وی عنوان کرد: ما برای پاسداشت تمدن اسلامی و بازگشت به دوران اقتدار کشورهای اسلامی چاره‌‌ای جز این نداریم که ثروت خدادادی خود را صرف توسعه علم و فناوری کنیم و توان دانشمندان خود را در میدان رقابت علمی به اثبات برسانیم و بدین ترتیب، بستر اقتدار و اعتلای کشورهای خود را فراهم سازیم. شما محاسبه کنید که اگر منابع مالی که متأسفانه در چند دهه گذشته در این منطقه صرف جنگ و خونریزی شده است برای توسعه علم و فناوری به‌‌کار می‌‌رفت امروز وضعیت کشورهای منطقه چگونه بود.

 

وزیر خارجه اسبق ایران با بیان اینکه باید کار را از جایی شروع کرد، افزود: جمهوری اسلامی آمادگی دارد در این جهت با قطر و سایر کشورهای منطقه همکاری کند. دانشگاه‌‌های ایران و قطر می‌‌توانند پروژه‌‌های مشترکی را دنبال کنند، به تبادل استاد و دانشجو بپردازند و از شرکت‌‌های دانش‌بنیان حمایت مشترک نمایند.

 

وی گفت: من از آنجا که شخصا در زمینه یکی از دانش‌‌های نوین یعنی علوم و فناوری‌‌های شناختی کار کرده‌‌ام و مسئول ستاد توسعه علوم و فناوری‌‌های شناختی ایران بوده‌‌ام، بسیار امیدوارم که با همکاری ایران و کشورهای منطقه بتوانیم گام‌‌های مطمئنی را در جهت توسعه این دانش نوین که آثار فوق‌العاده‌ای در زندگی انسان‌‌ها خواهد داشت، برداریم.

فارس

ارسال نظر