به گزارش راهبرد معاصر، والدین نخستین کسانی هستند که شخصیت فرزندان را شکل میدهند و والدین معتاد از آنجایی زندگی آنها به طور مستقیم تحت سلطه و سیطره اعتیاد است تاثیر مستقیم و غیرمستقیمی بر فرزندان آنها داشته و فرزندان آنها نیز از هر لحاظ آسیبپذیر میشوند.
بسیاری از کسانی که با مشکل اعتیاد مواجه هستند پدر و مادر هستند و در این میان فرزندانی وجود دارند که ناخواسته به آتش اعتیاد والدین خود میسوزند و قربانی اعتیاد والدین خود میشوند و پرخاشگری، ترس و ناایمنی، ناامیدی، اعتماد به نفس پایین و عدم تمرکز و توجه تنها گوشهای از تاثیر این بلای خانمان سوز بر زندگی این کودکان است.
کودکان که به واسطه اعتیاد والدین در محیطی پر تنش بزرگ میشوند و مکرر شاهد دعواهای پدر و مادر هستند و همین باعث ایجاد ترس و ناامنی در آنها میشود.
معضل فقر، کودک آزاری، خشونتهای خانگی، همسر آزاری و دیگر معضلات و جرائم دنیای امروز رابطه مستقیم و تنگاتنگی با اعتیاد دارد و قربانی اصلی این معضل خانمان سوز، کودکان هستند.
رابطه میان اعتیاد و کودک آزاری، امری غیرقابل انکار است و در بسیاری از موارد کودکان توسط والدین معتاد مورد اذیت و آزار قرار گرفته و در برخی از مواقع نیز غفلت والدین مصرف کننده موادمخدر و مشکلات آنها جان این کودکان را مورد تهدید قرار میدهد.
ماجرای تکان دهنده مرگ دو کودک توسط مادرشان از این دست اتفاقاتی است که اعتیاد والدین بر میگردد اتفاقی که چند روز گذشته رخ داد و سوگند یازده ساله و فاطمه شش ساله را به کام مرگ کشاند.
کوروش احمدیوسفی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان در خصوص مرگ دو دختر بچه زرندی در اثر خوردن متادون گفت: این اتفاق ناگوار ۱۵ خرداد به وقوع میپیوندد و بنا بر گفتههای مادر ۳۲ ساله این کودکان، وقتی متادون به فرزندانش میدهد و میبیند خون از دهن آنها میآید با داد و فریاد خانواده خود را خبر میکند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان افزود: بنا بر اظهارات مادر، وی مدعی است که مشکل روانی داشته و با همسر خود هم اختلافاتی داشته و درآستانه جدایی بوده است.
این حادثه تلخ تنها یکی از نمونههای کودکانی است که بیگناه در آتش اعتیاد والدین میسوزند و تباه میشوند.
فاطمهسادات حسینی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه یکی از وظایف هفتگانه دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، علاوه بر برنامهها و سیاستگذاری در راستای ارتقاء حوزه زنان و خانواده، بحث حقوق کودک است اظهار داشت: در سال گذشته کارگروههای استانی و شهرستانی با عنوان حقوقی، آموزشی، خدماتی و حمایتی، رصد و پایش و ... تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه که دادگستری رسالت حقوقی دارد و پایش و ارزیابی این حوزه به عهده دادگستری قرار گرفته است افزود: شرح وظایف هر کارگروهی مشخص است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان افزود: ابلاغیه وزارت دادگستری در زمینه حقوق کودک، ما را موظف کرده پیگیری و هماهنگی لازم در راستای ساماندهی حقوق کودک در استان را با همکاری سازمانهای متولی مسائل کودکان دنبال کنیم.
وی ادامه داد: در زمینه ارتقاء سطح سلامت روان خانواده و کودکان، آموزش کودکان در معرض خطر، حمایت روانی اجتماعی از کودکان آسیب دیده در حوادث، راهاندازی مهدهای کودک در مناطق محروم و سکونتگاههای غیررسمی با همکاری بهزیستی و راهاندازی مراکز توانبخشی کودکان معلول در مناطق محروم نیز در سال قبل در سطح استان کرمان انجام شده است.
سوگندها و فاطمههای زیاد دیگری هستند که سالها به واسطه اعتیاد والدین در محیطی پر تنش بزرگ شده و قربانی این معضل خانمان سوز میشوند.
منبع: تسنیم