چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

نگرانی انگلیس از انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات سال جاری

نگرانی انگلیس از انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات سال جاری دیپلمات‌های سابق بریتانیایی می‌گویند انتخاب مجدد رئیس جمهور آمریکا در انتخابات سال جاری میلادی، موجب تضعیف بیشتر روابط ویژه لندن-واشنگتن و از بین رفتن پیوند‌های موجود در جهان غرب خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۳ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 08
کد خبر: ۴۵۰۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، شماری از دیپلمات‌های سابق و کارشناسان سیاست خارجی حزب محافظه‌کار انگلیس معتقدند انتخاب مجدد «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ممکن است به بهای پایان یافتن روابط ویژه لندن- واشنگتن تمام شود.

 

به نوشته روزنامه «گاردین»، این دیپلمات‌ها معتقدند اگر «جو بایدن» رقیب دموکرات ترامپ در انتخابات سال جاری پیروز شود نیز این خطر وجود دارد که اتحادیه اروپا به‌عنوان شریک اصلی آمریکا جایگزین انگلیس شود.

 

«روری استوارت» وزیر سابق توسعه بین‌الملل دولت انگلیس می‌گوید: «اگر ترامپ چهار سال دیگر بر سر کار باشد، برای کل نظام جهانی و روابط بریتانیا و آمریکا چالش‌برانگیز خواهد بود. همچنین اگر از آمریکا فاصله بگیریم شاهد بزرگ‌ترین تغییر جهت در زیرساخت‌های امنیت ملی از گذشته تا کنون خواهیم بود».

 

«جان سِوِرز» رئیس سابق سازمان جاسوسی خارجی بریتانیا (MI۶) نیز در این باره گفت: «هیچ شکی نیست که با رئیس جمهور ترامپ سخت‌ترین تعامل را بین روسای جمهور خواهیم داشت».

 

سورز که نمایندگی انگلیس در سازمان ملل را نیز در کارنامه خود دارد افزود: «او (ترامپ) این حس را ندارد که بخشی از جامعه فرا آتلانتیک است. او واقعاً به این اتحاد باور ندارد. او به رهبری آمریکا در جهان باور ندارد و این را در شیوع ویروس کرونا دیده‌ایم».

 

از سوی دیگر «پیتر وستماکوت» سفیر سابق بریتانیا در واشنگتن گفت بایدن به اصول سنتی سیاسی پایبند است و اگر ترامپ مجدداً انتخاب شود «شانس بازیابی هرگونه رهبری اخلاقی و خطاب قرار دادن مردم هنگام انجام کاری نادرست برای همیشه از بین خواهد رفت».

 

«آنتونی بلینکن» مشاور ارشد سیاست‌خارجی بایدن در تلاش است به دیپلمات‌های انگلیسی این اطمینان را بدهد که بایدن بار دیگر آمریکا را به رهبری قابل اتکا تبدیل خواهد کرد.

 

به گفته بلینکن: «در غیر این صورت کسانی این رهبری را در دست می‌گیرند که در راستای منافع و ارزش‌های ما عمل نخواهند کرد یا هیچ رهبری وجود نخواهد داشت که این بدتر خواهد بود. سپس یک خلاء ایجاد خواهد شد که با چیز‌های منفی آن را پر خواهند کرد».

 

به اذعان گاردین بسیاری از سفرای سابق بریتانیا با درماندگی به دنبال امیدی برای بازگرداندن رهبری آمریکا هستند. به گفته یکی از این سفرا: «اگر این رهبری چهار سال دیگر ادامه پیدا کند برخی پیوند‌ها و استحکاماتی که جهان غرب و اروپا و آمریکا را درکنار یکدیگر قرار می‌دهد برای همیشه از هم می‌پاشند».

 

این مقام سابق افزود، گرچه «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس نزدیک‌ترین رهبر اروپایی به ترامپ است، اهمیت روابط ویژه میان دو کشور بیش از پیش افزایش یافته و این در حالی است که این روابط مدتی است که چندان هم ویژه نیستند.

 

یکی دیگر از سفرای سابق بریتانیا در زمان نخست‌وزیری «تونی بلر» گفت، دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ تصور بازسازی رهبری آمریکا را از بین خواهد برد. وی تصمیم ترامپ برای خروج نیرو‌های آمریکایی از آلمان را نشانه‌ای از فشار بیشتر بر کشور‌های عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال‌های آینده دانست.

 

بلینکن چندی پیش در سخنرانی خود در موسسه «چاتام هاوس» لندن گفت، آمریکای تحت رهبری بایدن توافق هسته‌ای با ایران را احیا خواهد کرد، اما مقابل جاه‌طلبی‌های این کشور را نیز خواهد گرفت. وی همچنین همانند ترامپ، چین را به عدم شفافیت در قبال انتشار اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا متهم کرد./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار