بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

استیضاح «ترامپ» در کنگره آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا در هفته گذشته موارد احتمالی برای استیضاح ترامپ را مورد بررسی قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 11
کد خبر: ۴۵۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه لس آنجلس تایمز روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد که طی هفته گذشته، ۶ کمیته فرعی در مجلس نمایندگان آمریکا موارد احتمالی برای استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را مورد بررسی قرار دادند.

به رغم عدم بکارگیری واژه «استیضاح» از سوی این کمیته های فرعی، آنها موظفند تا نقطه نظرات و نتیجه بررسی های خود را در قالب واژگانی محدودتر و کمتر تحریک آمیز بکار برند.

اما پرسشهای مطروحه در این کمیته ها تقریباً معادل استیضاح است: آیا سوابق ترامپ در هنجارشکنی، سرپیچی از قانون و قانون شکنی آشکار، از تضاد منافع گرفته تا ارتباطات مشکوک با دولتهای خارجی، برکناری وی از سمت ریاست جمهوری را توجیه می کند؟

«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی گفته است که «ما باید ببینیم که واقعیات موجود چه چیزهایی هستند. ما نباید به یک دلیل سیاسی استیضاح کنیم و به یک دلیل سیاسی نیز نباید از استیضاح پرهیز کنیم. بنابراین باید ببینیم چه پیش می آید».

وی در ادامه گفت که این مرحله را می توان «پیش- استیضاح» خواند.

پلوسی و متحدان وی در مجلس نمایندگان آمریکا برای موفقیت روند استیضاح، یک فرآیند دو گامی را مدنظر دارند. گام نخست، گردآوری مدارک قطعی دال بر سوء مدیریت- طبق قانون اساسی آمریکا جرمهای سنگین و تخطی از قانون- است که میتواند برای صدور حکم استیضاح کافی باشد.

گام دوم نیز اقناع افکار عمومی از طریق موجه و ضروری جلوه دادن استیضاح و برخورداری آن از حمایت دو حزبی در کنگره به ویژه در سنای تحت کنترل جمهوریخواهان است؛ امری که تحقق آن تا حد زیادی دشوار به نظر می رسد.

در این میان، دموکراتها بیشتر نگران تکرار تجربه تلخی هستند که جمهوریخواهان در سال ۱۹۹۸ پس از استیضاح «بیل کلینتون» رئیس جمهور وقت آمریکا با آن مواجه شدند: تبرئه شدن کلینتون در مجلس سنا و کاهش محبوبیت جمهوریخواهان در پی این استیضاح.

مهر

ارسال نظر