اوج استیصال ترامپ در برابر ایران با تکرار توهمات و خیالپردازی آمریکا کارکنان سفارتخانه‌های خود در منطقه را کاهش داد فراخوان حماس برای مقابله با تعرض شهرک‌نشینان در نابلس رسانه عبری ادعای نتانیاهو در مورد جنگ با حماس را زیر سئوال برد پاکستان: سفر نقوی به تهران تداوم رایزنی‌ها با ایران برای صلح منطقه‌ای است ترامپ: در ترکیه احتمال ترور من وجود داشت نیویورک تایمز: ایران به خلبان اف-15 آمریکا نیم ثانیه فرصت داد کره شمالی موشک بالستیک آزمایش کرد ارتش یمن انبار‌های تسلیحاتی عربستان را هدف قرار داد نتانیاهو: جولان برای همیشه اسرائیلی خواهد ماند توییت محسن رضایی: تنگه هرمز بسته خواهد ماند... سخنگوی سپاه: امروز حتی یک شناور جنگی آمریکا در خلیج فارس حضور ندارد در دیدار وزیر کشور پاکستان با عراقچی چه گذشت؟ هشدار سازمان ملل: کرانه باختری در آستانه فروپاشی قرار دارد پشت درهای بسته کاخ سفید چه می‌گذرد؟ ترامپ از تصمیم‌گیری جنگ کنار گذاشته شد ترامپ در ادعایی خواستار دریافت غرامت از ایران شد!

محورهای گفت‌وگوی ظریف در مسکو و آنکارا

محورهای گفت‌وگوی ظریف در مسکو و آنکارا نعیمی کارشناس مسائل غرب آسیا ضمن اعلام محورهای گفت‌وگوی ظریف در مسکو و آنکارا، تحرکات آمریکا که را موجب گسترده شدن بحران‌های منطقه غرب آسیا شده، از جمله مهم ترین آنها دانست.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۴ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 13
کد خبر: ۴۵۸۱۶

به  گزارش راهبرد معاصر، مصیب نعیمی کارشناس مسائل غرب آسیا، با اشاره به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به روسیه و ترکیه گفت: با توجه به روابط گسترده سیاسی- اقتصادی و همسایگی ایران با روسیه و ترکیه، رفت و آمدهای مقامات امری عادی و بدیهی به نظر می‌رسد که به دلیل کرونا به تعویق افتاد.

 

او با اشاره به محورهای این سفر افزود: عمده‌ترین مسائلی که در این سفر ممکن است مطرح شود، مسائل دو جانبه میان کشورها، مسائل منطقه‌ای و اقدامات مقابله با کارشکنی‌های واشنگتن به ویژه در بحث دوگانگی آمریکا در خروج از توافق هسته‌ای و ایجاد اختلال در آن خواهد بود؛ با توجه به اینکه تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران رو به پایان است، آمریکایی‌ها در حال انجام اقدامات خلاف قانون هستند. در این سفر ظریف قطعا در این رابطه هم با مقامات روسیه صحبت خواهد کرد، هرچند مسکو، پکن و اروپا با این اقدام آمریکا مخالفت کرده‌اند، اما نحوه تعامل با قضایا به مشورت‌های جدی و عملی نیاز دارد.

 

نعیمی با اشاره به کارشکنی‌های آمریکا ادامه داد: یکی دیگر از محورهای این سفر، حل بحران‌های منطقه‌ای و مسائل موجود علیه ثبات و امنیت غرب آسیاست؛ هر چند با توجه به گرفتاری آمریکا با وجود بحران کرونا و تشنج‌های داخلی به نظر می‌رسد که فرصت دخالت در امور خاورمیانه را نداشته باشد، اما با زمزمه‌های موجود واشنگتن قصد دارد توطئه‌های در غرب آسیا و خلیج فارس انجام دهد که این موضوع می‌تواند تا حدودی ناکامی ترامپ در داخل کشورش را جبران کند؛ بنابراین تمام این عوامل موضوعاتی است که می‌تواند مورد بحث قرار بگیرد.

 

او اضافه کرد: همچنین پیش بینی اقداماتی که به نظر می‌رسد آمریکا به دنبال ایجاد آن است و تلاش می‌کند تلافی شکست‌هایی که پس از برجام متحمل شده را جبران کند که در این راستا افراد باقی مانده را به نقض توافقنامه برجام تشویق می‌کند.

 

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: ما در هر دو کشور روسیه و ترکیه در رابطه با سوریه پیش‌تر هم گفت‌وگو‌هایی در قالب آستانه داشته‌ایم، هر چند اکنون بحران‌ها و تشنج در شمال سوریه کم شده است، اما با تحریک آمریکا ادامه پیدا کرده است، بنابراین این موضوع هم می‌تواند از مسائل مورد بحث در این سفر باشد.

 

او در پایان تاکید کرد: اما به عقیده من صحبت در مورد مسائل روز و تحرکات آمریکا که موجب گسترده شدن بحران‌های منطقه غرب آسیا می‌شود، در این سفر اولویت دارد؛ با توجه به اینکه ایران و ترکیه اقداماتی را برای حفظ روابط سیاسی و اجتماعی با وجود برخی اختلافات سیاسی در اولویت دانسته اند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار