به گزارش راهبرد معاصر، اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت درباره آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت گفت: افراد جامانده سه دسته هستند. یک دسته افراد مشمولی که در فرآیند شناسایی در آن زمان شناسایی نشدند، یعنی مشمول بودند و به دلیل اینکه دستگاه های مسئول اقدام نکردند شناسایی نشدند. به طور مثال در مورد خبرنگاران وزارت ارشاد و انجمن های صنفی مسئول شناسایی و معرفی خبرنگاران برای تخصیص سهام بودند، آن زمان سامانه الکترونیکی اینقدر فعال نبود، به همین دلیل ممکن است سهواً یا به دلیل کم کاری چند خبرنگار جامانده باشند. بنابراین این افراد شناسایی نشدند اما مشمول بودند.
وی ادامه داد: یک سری افراد هم هستند که شناسایی شده اند و بعد از شناسایی برای آنها دعوت نامه سهام عدالت صادر شده است، به این افراد بعد از شناسایی سهام تخصیص یافته است، اما باز در ادامه مسیر دستگاه مسئول می بایست برگه های آبی رنگ را به افراد مشمول تحویل می دادند که به تعاونی سهام عدالت برای ثبت نهایی مراجعه کنند. افرادی را داریم که توسط سازمان خصوصی سازی این دعوت نامه برایشان صادر شده است اما به هر دلیل به دست آنها نرسیده است. این افراد کسانی هستند که برایشان سهام تخصیص پیدا کرده است، دعوت نامه صادر شده است اما به هر دلیل به دست آنها نرسیده است و برای ثبت نهایی به تعاونی سهام عدالت مراجعه نکرده اند.
حیدری بیان کرد: همچنین افرادی را داریم که دعوت نامه به دست آنها رسیده است، اما تصور کرده اند که داشتن برگه به معنی این است که سهام دار شده اند. یعنی برای ثبت نهایی اقدام نکرده اند. گروه سومی داریم که این گروه سوم در صدر اخبار هستند، افرادی هستند که شناسایی اولیه شده اند و دعوت نامه به نامشان صادر شده است و با دعوت نامه به تعاونی سهام عدالت شهرستان مراجعه کرده و ثبت نهایی کرده اند و برگه مهره تعاونی را در اختیار دارند. این افراد نزدیک به ۲میلیون نفر هستند. این افراد کسانی هستند که اطلاعات آنها ثبت نهایی شده است و اطلاعات آنها به دبیرخانه سهام عدالت ارسال شده است. در حال حاضر چالش عمده مربوط به ۲میلیون نفر است. ما نمی توانیم بگوییم مقصر چه کسی است. طبیعتاً حق طبیعی افراد است. ۲میلیون نفر در جمعیت ۵۰ میلیون نفری رقم چشمگیری برای مغایرت ها نیست.
سخنگوی شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت گفت:حدود ۵ میلیون نفر افرادی هستند که دعوت نامه سهام دریافت کردند ولی به هر دلیل سهام دار نشدند، افرادی هستند که به اعتقاد ما باید در سرمایه گذاری استانی برایشان چاره ای اندیشیده شود. این ۷ میلیون نفر افرادی بودند که مشمول سهام عدالت بودند اما می توان با کمی تأمل و همکاری دستگاه های مسئول برای این افراد اقدامی انجام داد.
حیدری با اشاره به طرح دو فوریتی مجلس برای جاماندگان سهام عدالت گفت:طبق اظهارات پورابراهیمی این طرح تهیه و تحویل هیأت رییسه مجلس شده است. بعد از تشکیل به کمیسیون ها ارجاع می شود. امیدواریم با این لایحه بتوانیم برای تمام افراد جامانده اقدامی کنیم.
وی در مورد روش مدیریت مستقیم سهام عدالت و اینکه چه تعداد این روش را انتخاب کردهاند، گفت: تأکید من بر این است که بورس اوراق بهادار مانند یک اقیانوس متلاطم است که در روش مدیریت مستقیم انگار یک خانواده پنج نفره در یک قایق کوچک در این اقیانوس سرگردان هستند که با کوچکترین هجوم امواج غرق میشوند اما شرکت سرمایهگذاری استانی مانند یک کشتی اقیانوسپیما از تلاطم امواج در امان میماند و تلاش بر این است سرمایه سهامداران و دارایی مردم حفظ شود.
منبع:همشهری