تعرفه خودرو‌های «هیبریدی وبرقی» بدون تغییر باقی ماند ثبت ۴۲ میلیون تردد خودرو در جاده‌های مازندران در ایام نوروز پیش‌بینی کاهش قیمت طلا و سکه در روز‌های آینده/ سکه ۷.۷ میلیون تومان ارزان شد وزارت نیرو: تعرفه برق پلکانی افزایش می‌یابد ساعت کاری بانک‌ها در سال جدید اعلام شد هزینه تعرفه خودرو برای آمریکایی‌ها آغاز ثبت‌نام وام ضروری بازنشستگان کشوری از ۱۷ فروردین/ افزایش وام ضروری به ۵۰ میلیون تومان بیمه‌شدگان چگونه به سابقه دارای کسری کارکرد بیمه‌پردازی‌شان اعتراض کنند؟ خطر کاهش قیمت بیت کوین تا ۷۱۰۰۰ دلار قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۵ فروردین ۱۴۰۴؛ طلا باز هم تکان خورد فرزانه صادق: به تعرفه‌های سنگین واردات خودرو نه می‌گوییم پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۱۴۰۴ اعلام روش استعلام مانده اعتبار در مرحله دوم طرح کالابرگ مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس: امسال سود سهام عدالت در فواصل منظم به حساب سهامداران واریز می‌شود وام ازدواج دست‌نخورده وارد ۱۴۰۴ شد؛ سقف وام فرزندآوری تغییر کرد؟

بورس جاذب نقدینگی و سد راه ابر تورم است

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه، بورس جاذب نقدینگی است، تاکید کرد اگر بازار بورس دچار ریزش شود برای کشور خیلی تبعات خواهد داشت و ما دیگر نمی‌توانیم تورم را به این راحتی کنترل کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 17
کد خبر: ۴۶۵۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، بورس جاذب نقدینگی است و اگر ما در حال حاضر ابر تورم نداریم، تنها یک دلیل دارد و آن هم بورس است. اما بورس به سمت گران شدن و حبابی شدن پیش می‌رود، معمولا زمانی که بورس حباب می‌شود این حباب در بازار اوراق تخلیه می‌شود و البته به قدری هم این تخلیه انجام شده است.

 

اما چرا نرخ اوراق پایین است؟ چون قیمت اوراق به دلیل افزایش خریداران افزایش یافته است. آن زمان که نرخ اوراق 35 درصد بود، کسی در مورد عمق بازار اوراق تشکیک نکرد درحالی که تورم 8 درصد بود در حال حاضر نرخ تورم 40 درصد است و نرخ اوراق 13.5 است. این نشان می‌دهد خریداران بازار اوارق شدیدا افزایش پیدا کرده است و تشکیک درباره عمق بازار بی پایه است.

 

البته همیشه این پنجره فرصت باز نیست. الان با توجه به کرونا این پنجره باز شده است و باید از آن نهایت استفاده را انجام داد. وی ادامه داد: اکثر محاسباتی که در اوراق دیدم مشکلات جدی دارد و به عمد در حال نمایش این است که ایران در آستانه بحران بدهی قرار دارد درحالی که کاملا برعکس بوده و ما به بحران تورم نزدیک هستیم و بحران تورم و بدهی در تعارض باهم هستند.

 

اگر بازار بورس دچار ریزش شود برای کشور خیلی تبعات خواهد داشت و ما دیگر نمی‌توانیم تورم را به این راحتی کنترل کنیم توصیه من این است که کسری بودجه از راه اوراق تامین شود و نه از راه تزریق گسترده به بازار بورس.

 

طرح دیگری که وجود دارد این است که اگر روزی ده هزار میلیارد تومان در بازار بورس مبادله صورت بگیرد و اگر دولت، هزار میلیارد تومان سهام در بورس بفروشد، کسری بودجه دولت تامین شده است. این حرف در این شرایط خطرناک است و منجر به ریزش بازار خواهد شد، اما اگر بازار بورس را به ثبات برسانیم، می‌شود قدری از کسری بودجه را از محل بورس تامین کرد.

 

باید درعمل دید که اگر بازار را متعادل نگه داریم، دولت چه مقدار می‌تواند اوراق بفروشد. این احتمال وجود دارد که اگر بخواهید بازار را متعادل نگه دارید بیشتر از پولی که به دست می‌آید باید برای ثبات بازار هزینه کنید.

 

بازار بورس ممکن است ظرفیت تامین کسری بودجه را نداشته باشد. در اینکه ثبات بورس ارجح است بر استفاده ابزاری از بورس، برای تامین کسری بودجه شکی نیست. چون اگر بورس بریزد منابعی که در دست مردم است وارد بخش بازار و خدمات شده و باعث رشد شدید قیمتها خواهد شد.

 

منبع:تسنیم

ارسال نظر