زمان دقیق خورشید گرفتگی تیر 99-راهبرد معاصر

زمان دقیق خورشید گرفتگی تیر 99

زمان دقیق خورشید گرفتگی 99 (کسوف) در تیر ۹۹ توسط انجمن نجوم ایران اعلام شد. نحوه خواندن نماز ایات در متن آمده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۱ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 19
کد خبر: ۴۶۷۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، زمان خورشید گرفتگی 99 به گفته انجمن نجوم ایران در روز یکشنبه 1 تیر 99 خواهد بود و این خورشید گرفتگی به صورت جزیی در مناطقی از شمال آفریقا، جنوب آسیا و بخش هایی از اروپا و استرالیا قابل رویت است و به دنبال آن خواندن نماز آیات برای مسلمانان واجب است. در ادامه جزییات بیشتری از این خورشید گرفتگی و نحوه خواندن نماز آیات می آید.

این خورشیدگرفتگی نزدیک ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۱ تیرماه ۹۹ شروع می‎شود و حوالی ساعت ۱۰ تا ۱۰:۲۰ در اغلب نقاط کشور به اوج خود می‎رسد از ساعت ۱۱:۳۰ به بعد به تدریج پایان می‎یابد.

 

زمان دقیق خورشید گرفتگی تیر 99

چند روز دیگر شاهد خورشید گرفتگی حلقوی در آفریقا و آسیا هستیم که از ایران به صورت جزئی و با درصد بالایی رویت پذیر است. این گرفت از سراسر ایران به صورت جزئی قابل رویت است. نقشه زیر درصد گرفت خورشید در مناطق مختلف ایران را نشان می‌دهد. با توجه به این نقشه قسمت‌های جنوبی کشور بهترین مناطق برای رصد این گرفت در داخل ایران هستند.

 

خورشید گرفتگی یا کسوف یکی پدیده‌های جذاب نجومی به شمار می‌رود که مشاهده آن همواره برای انسان‌ها شگفت انگیز بوده‌است. اولین روز تابستان 99 با مهم‌ترین رویداد نجومی سال یعنی خورشید گرفتگی 1 تیر 99 همزمان شده‌است. صبح روز یکشنبه اول تیر ماه 1399 قرار است خورشید گرفتگی حلقوی از قاره آفریقا آغاز شود که با عبور از خاورمیانه در جنوب آسیا به اتمام می‌رسد. مردم ایران هم می‌توانند کسوف 1 تیر 99 را به صورت جزئی از سراسر کشور مشاهده کنند. در ادامه با اسمارتیز همراه شوید تا بیشتر در مورد خورشید گرفتگی 1 تیر 99 اطلاعات کسب کنید.
در روزهای آینده اطلاعات و راهنمای کامل برای برنامه ریزی و رصد این گرفت را دنبال کنید. 

 

نحوه خواندن نماز آیات:

نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد.
بر اساس احکام شرعی، عوامل وجوب نماز آیات عبارت است از: کسوف خورشيد و خسوف ماه، زلزله و هر حادثه غيرعادى که باعث ترس بيشتر مردم شود؛ مانند بادهاى سياه يا سرخ و يا زرد که غيرعادى باشند، تاريکى شديد، فرو رفتن زمين و ريختن کوه، صيحه آسمانى و آتشى که گاهى در آسمان ظاهر مى‌‏شود.

نماز آیات را به چند شکل می‌توان خواند؛

اول؛ نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد. دستور آن این است که نمازگزار بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد. دوباره یک حمد و یک سوره بخواند، باز به رکوع رود تا پنج مرتبه. بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده نماید و برخیزد و رکعت دوم را هم مثل رکعت اول بجا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.

دوم؛ بعد از نیت و تکبیرةالاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسم‌الله به عنوان یک آیه، صحیح نیست) از سوره‌ای را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد، و آیه دیگری از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه دیگری از همان سوره را قرائت نماید، و همین‌طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سوره‌ای که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را به‌جا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، برای رکعت دوم قیام نماید و حمد و آیه‌ای از یک سوره را بخواند و به رکوع برود، و همین‌طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد؛ و چنانچه بخواهد برای هر رکوعی به یک آیه از سوره‌ای اکتفا کند، نباید سوره حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.

سوم؛ اگر هم نمازگزار، در یک رکعت از نماز آیات پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار