نویدکیا سرمربی سپاهان شد پیولی رسما از النصر اخراج شد کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود تاج: شنبه درباره تاریخ آغاز لیگ تصمیم گیری می‌شود/ قوانین نقل‌ و انتقالات تغییر می‌کند اولین خرید تراکتور از پرسپولیس آمد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران غذاهای مفید و مضر برای دندان درد را بشناسید پرسپولیس رسما قید گزینه استقلال را زد؛ زورمان نمی‌رسد و قیمت نجومی است! ساپینتو برای استقلالی شدن یک لژیونر شخصا وارد مذاکره شد پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ۳ جاسوس موساد در ارومیه به دار مجازات آویخته شدند + عکس

درگذشت طراح هدفمندی یارانه‌ها + علت

جمشید پژویان، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی درگذشت.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۰۲ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 22
کد خبر: ۴۷۱۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، دکتر جمشید پژویان، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس سابق شورای رقابت بدلیل ابتلاء به بیماری کرونا صبح امروز درگذشت.

 

وی در ابتدای دولت دهم با تأسیس شورای رقابت، ریاست این شورا را برعهده داشت.

 

جمشید پژویان متولد ۲۵ تیر ۱۳۲۴ در سنندج و بزرگ‌شده قزوین بود.وی از مدافعان سرسخت طرح هدفمندی یارانه‌ها در دولت احمدی‌نژاد بود و از وی به عنوان یکی از طراحان طرح هدفمندی یارانه ها یاد می‌شود.

 

این استاد دانشگاه جزو سرسخت‌ترین حامیان طرح هدفمندی یارانه‌ها محسوب می‌شد و به گفته خودش بالغ بر ۲۰ سال از اصلاح قیمت انرژی در ایران حمایت کرد.سوابق آکادمیکی همچون اخذ دکترای اقتصاد از دانشگاه یوتا (آمریکا)،بیش از سه دهه تدریس دانشگاهی اقتصاد و انتشار ده‌ها مقاله و کار پژوهشی در زمینه‌های مختلف اقتصادی باعث شد که بتوان پژویان را یکی از برجسته‌ترین اقتصاددانان حامی طرح هدفمندی یارانه‌ها محسوب کرد.


حمایت پژویان از طرح هدفمندی در سال‌های گذشته به حدی پررنگ بوده است که شایعات متعددی در مورد تاثیرگذاری دکتر پژویان بر تیم اجرایی طرح هدفمندی یارانه‌ها مطرح شد . وی البته هموار از تاثیرگذاری غیر مستقیم بر طرح هدفمندی یارانه ها دفاع کرد. وی در این خصوص گفته بود:حدود ۴۰ سال است که من به روش پرداخت یارانه در ایران انتقاد دارم و در تمام کلاس‌های دانشگاهی نیز مرتباً این موضوع را تکرار کرده‌ام. آنچه بنده در کلاس های دانشگاهی عنوان می‌کردم مورد پسند بسیاری از دانشجویان بود و برخی از کسانی که این سیاست را اجرایی کردند نیز از دانشجویان سابق من بودند که متاثر از صحبت‌های تئوری صورت گرفته، اقدام به اجرای این طرح کردند. از این‌رو شایعه شد که من تئوریسین دولت بودم. وی استاد شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت احمدی‌نژاد بود.

 

پژویان دوره کارشناسی اقتصاد را در دانشگاه تهران (۱۳۴۹) و دوره کارشناسی ارشد (۱۳۵۴) و دکتری (۱۳۵۷) اقتصاد را در دانشگاه ایالتی یوتا گذراند.

 

دکتر پژویان به دلیل نارسایی کلیوی و ابتلا به بیماری COVID-۱۹ درگذشت./ خبر آنلاین

ارسال نظر