رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

اظهارات تهدیدآمیز رئیس جمهور اوکراین علیه ایران

اظهارات تهدیدآمیز رئیس جمهور اوکراین علیه ایران رئیس‌جمهور اوکراین تهدید کرد، در صورتی که ایران به تعهدات خود در رابطه با سرنگونی هواپیمای اوکراینی عمل نکند، کی‌یف به دادگاه‌های بین‌المللی رجوع می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۶ - ۰۲ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 22
کد خبر: ۴۷۲۴۶

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه با یک رسانه کانادایی به ایران درباره لزوم «عمل به وعده‌ها» در خصوص پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی هشدار داده و از احتمال توسل به دادگاه‌های بین‌المللی حرف زده است.

 

رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه با پایگاه «گلوب اند میل» ابتدا از روابط خوب اوکراین و کانادا سخن گفت و در بخشی از این مصاحبه درباره مواضع مشترک دو کشور در خصوص سقوط هواپیمای بوئینگ اوکراینی در ایران صحبت کرد.

 

ولودیمیر زلنسکی  گفت: «من امیدوارم که ما در نهایت قادر باشیم روی سیاست نتیجه محور دولت ایران حساب کنیم. چون موضوع فقط این نیست که آنها جعبه‌های سیاه را به ما برنگرداندند، بلکه مساله وعده‌های دیگر هم هست. آنها باید یک عذرخواهی رسمی بکنند، آنها باید غرامت کافی بپردازند، آنها باید کاری که قولش را داده‌اند انجام دهند در غیر این صورت ما چاره دیگری جز متوسل شدن به دادگاه‌ها بین‌المللی نداریم و آنها موضع ما را می‌دانند».

 

وی با اشاره به تاکید مقام‌های ایرانی بر مشکلات ناشی از همه گیری ویروس کرونا برای تحویل دادن تجهیزات ثبت اطلاعات پروازی هواپیمای بوئینگ افزود: «نمی‌توان برای این مشکل تا ابد منتظر ماند چرا که ما برای مدتی طولانی انتظار کشیده‌ایم».

 

پیشتر «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی ایران از احتمال ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی به فرانسه در صورت ناتوانی اوکراینی‌ها در بازخوانی آن خبر داد.

 

وزیر راه و شهرسازی ایران هفته گذشته در واکنش به ادعای نخست‌وزیر کانادا درباره جعبه‌سیاه هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: ملاک عمل برای رسیدگی به سانحه هواپیما، انکس 13 ایکائو است که جمهوری اسلامی ایران از لحظه نخست سانحه مطابق این انکس فعالیت کرده است.

 

وی تصریح کرد این یک موضوع فنی بوده نه سیاسی و کمیته بررسی سانحه ترکیبی از هیات ایرانی، طرف اوکراینی به عنوان صاحب شرکت هواپیمایی و همچنین سازنده هواپیما و موتور است.

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: با این حال اوکراین اعلام کرده است که امکان خواندن جعبه سیاه را فراهم کرده است. چرا که کارخانه سازنده هر هواپیمایی مکلف است نرم افزار و داکیومنت‌های مورد نظر برای خواندن جبعه سیاه را به هر شرکتی که پرواز را انجام می دهد، ارائه دهد. طرف اوکراینی در ابتدا این امکانات را نداشت اما گویا آمریکایی‌ها در اختیارشان گذاشته‌اند و قول همکاری باحضور نماینده کارخانه در اوکراین را داده اند. بنابراین هیچ علتی جز تاخیر در برنامه‌ریزی مسافرت‌ها به خاطر کوید ۱۹ در این تاخیر دخالت نداشته است. هیات ایرانی و کمیته سانحه منتظر هماهنگی نهایی بین گروه‌ها هستند تا در اولین فرصت بازخوانی جعبه سیاه انجام گیرد.

 

وی افزود: هماهنگی‌های لازم در این خصوص به این نحو است که در حضور نمایندگان ایکائو در کشور اوکراین بازخوانی جعبه سیاه انجام گیرد و اگر شرایط فراهم نشد آن وقت به اتفاق در فرانسه مورد بازخوانی قرار گیرد و برخی کشورها هم در این زمینه نظر به ارسال مستقیم به فرانسه دارند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار