به گزارش راهبرد معاصر؛ حال و هوای برگزاری مناسک حج امسال با سالهای دیگر متفاوت است و مشتاقان زیارت حرم امن الهی و و پیامبر مهربانیها در مسجدالنبی، زمان زیادی در انتظار تعیین تکلیف برگزار شدن یا نشدن این مناسک بودهاند.
تا هشتم ذی الحجه که «یوم الترویه» نام دارد و مناسک حج رسماً از آن زمان آغاز میشود، زمان زیادی باقی نمانده است و تا روز گذشته ایران و دیگر کشورهای مسلمان درباره برگزاری یا عدم برگزاری مناسک حج امسال بلاتکیف بودند چراکه عربستان رسماً در این باره اعلام موضع نکرده بود.
این در حالی است بر اساس سهمیه اختصاص یافته به کشورمان، برنامهریزیها برای اعزام 87 هزار و 550 زائر انجام شده است و ایران برای اعزام زائران خود به این سفر معنوی آمادگی کامل دارد، همه تدابیر لازم اندیشیده شده و حتی اعلام شد آمادگی لازم برای اعزام زائران طبق هر رقم دیگری که سعودیها اعلام کنند، وجود دارد.
با این حال عربستان در پاسخ به پرسشهای چندباره درباره زمان برگزاری حج، مسئولان را به صبر و شکیبایی دعوت و بالاخره شب گذشته، وزارت حج عربستان در خبرگزاری رسمی این کشور بیانیهای درباره مناسک حج صادر کرد.
در متن این بیانیه آمده است: "با توجه به شیوع ویروس کرونای جدید (کووید 19) در بیش از 180 کشور جهان و وفات بیش از نیم میلیون نفر از مردم و ابتلای بیش از 7 میلیون نفر به این ویروس و با توجه به توصیههای وزارت بهداشت عربستان سعودی در مورد ادامه خطرات این اپیدمی و عدم وجود واکسن یا درمان قطعی برای مبتلایان به آن و ضرورت حفاظت از سلامتی مردم در داخل و خارج کشور، به ویژه با توجه به افزایش میزان ابتلا در بسیاری از کشورها و افزایش شدید احتمال گسترش این ویروس در تجمعهای بزرگ انسانی که امکان رعایت فاصله اجتماعی در آن وجود ندارد، پادشاهی عربستان سعودی برای حفظ امنیت و سلامتی حجاج، زائران و معتمرین از ابتدای شیوع این ویروس تدابیر پیشگیرانه مختلفی اتخاذ کرد و سفرهای عمره و زیارت را متوقف کرد که این تصمیم با استقبال جهان اسلام و جامعه جهانی مواجه شد و آن را در مقابله با اپیدمی کرونا و جلوگیری از شیوع بیشتر آن موثر دانستند.
در همین راستا و با توجه به ادامه اپیدمی کرونا و خطر انتشار این ویروس در تجمعات و ازدحام و سفرهای بین المللی، پادشاهی عربستان سعودی تصمیم گرفته است حج امسال (سال 1441 هجری قمری) را با تعداد محدودی از حجاج داخل کشور از اتباع کشورهای مختلف برگزار کند، تا امکان برگزاری این فریضه مهم اسلام با امنیت لازم و رعایت تدابیر بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی، و در چارچوب مقاصد شریعت اسلام مبنی بر اهتمام به جان انسان میسر شود.
حکومت خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود که هر ساله برای خدمت به حجاج و معتمرین تمامی نیروهای خود را به کار میگیرد، تاکید میکند که این تصمیم با توجه به امنیت بهداشتی و برای حفاظت از سلامت حجاج اتخاذ شده است.
از الله متعال خواهانیم که این بحران را هر چه زودتر از تمام جهان دور کرده و بشریت را از سختیها و مشکلات نجات دهد."/ تسنیم